ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

- Πυρά κατά των πλοίων εξαπέλυσε το ισραηλινό ναυτικό
- Κατέλαβαν και τα ελληνικά πλοία - Αγωνία για την τύχη των συλληφθέντων
- Βουλευτές ξένων χωρών, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται μέσα στα πλοία
- Σε εξέγερση των μουσουλμάνων έξω από ισραηλινές πρεσβείες καλεί η Χαμάς
- Εκτακτη συνάντηση Δρούτσα με τον ισραηλινό πρέσβη - Δείτε βίντεο...


 Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 και άλλα ΜΜΕ.

Ωστόσο το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για 10 νεκρούς και 60 τραυματίες.

Και τα έξι πλοία κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα.
Όπως διακρίνεται στα πλάνα που μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα φαίνονται οι ισραηλινοί κομάντος που ανεβαίνουν στα πλοία και χωρίς οίκτο χτυπούν και τραυματίζουν τους ακτιβιστές ενώ δεν διστάζουν να πυροβολήσουν

Φαίνονται επίσης πολύ καθαρά ματωμένα φορεία αλλά και αρκετοί που είναι στο πάτωμα τραυματισμένοι και προσπαθούν οι υπόλοιποι να τους περιθάλψουν ενώ περιφέρονται δίπλα τους ισραηλινοί στρατιώτες.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και σοβαρή καθώς μέσα στους επιβαίνοντες υπάρχουν ακτιβιστές, βουλευτές, γερουσιαστές, δημοσιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί και απλοί πολίτες από πάρα πολλές χώρες.

 Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής και ο κυβερνήτης του δικού μας πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά, μετέδωσε ο ανταποκριτής του αλ Τζαζίρα ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα, πριν διακοπή η επικοινωνία.

  "Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο στόλο της ειρήνης και οι επιβάτες του πλοίου στο οποίο βρίσκομαι συμπεριφέρονται με μεγάλο θάρρος", τόνισε ο Αμπάς Νάσερ στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.    "Ο κυβερνήτης του πλοίου μας τραυματίστηκε σοβαρά και υπάρχουν άλλοι δύο τραυματίες ανάμεσα στους επιβάτες", πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική λογοκρισία απαγόρευσε τη μετάδοση κάθε πληροφορία για τους νεκρούς και τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας.

Όπως δήλωσε στο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας η αποστολή δέχτηκε πολεμική επίθεση με πραγματικά πυρά, από ελικόπτερο και από φουσκωτό σκάφος.
Ο Τάκης Πολίτης που επιβαίνει στο "Ελεύθερη Μεσόγειος", είπε ότι στο πλοίο ανέβηκαν ισραηλινοί κομάντος. Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κατά την επέμβαση κατάληψης, των τουρκικών πλοίων υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Ο Έλληνας Αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δ.Δρούτσας κάλεσε εκτάκτως τον πρέσβη του Ισραήλ γιά εξηγήσεις.
Εξάλλου αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δυνάμεις των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανέκοψαν τον πλου και κατέλαβαν πλοία της νηοπομπής, το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων, ωστόσο σημείωσε ότι από πλευράς ΥΠΕΞ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ, όπως και σε προηγούμενες επικοινωνίες, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

"Ο στόλος της ελευθερίας", που μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας είχε αλλάξει πορεία ώστε να αποφευχθεί νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.



Σκληρή όμως είναι η απάντηση της Τουρκίας και συγκεκριμένα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

"Είναι απαράδεκτη (η επιχείρηση)...Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. "Καταδικάζουμε τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο. Ωστόσο όπως μετέδωσε στις 09:00 το πρωί ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στην περιοχή το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης των ισραηλινών κομάντος δέχθηκαν πυρά από τους επιβαίνοντες στο πλοίο. Αυτό φαίνεται και το τι θα απαντήσει το ισραήλ που σίγουρα θα ρίξει κι άλλο λάδι στην φωτιά αφου στο πλοίο δεν επέβαιναν οπλισμένοι διαδηλωτές!

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα τους Άραβες και τους μουσουλμάνους σε «εξέγερση» μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλο τον κόσμο, ύστερα από την επιδρομή των Ισραηλινών καταδρομέων.


Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση» εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.

Δεκάδες τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν λίγο μετά τις 08:30 το πρωί, στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο,συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας,που φρουρούσαν το κτίριο.

Μεταξύ των έξι σκαφών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και αναχαιτίστηκαν από το Ισραήλ στα διεθνή ύδατα ,ήταν και ένα τουρκικό.

"Δεν περιμέναμε να γίνει μιά τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα" δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. " Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ" δήλωσε ο Κορκμάζ.

    Ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για την "απαράδεκτη επίθεση", δήλωσε τούρκος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.


newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν