ΓΙΑ BLOGGERS - ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Οι σύνδεσμοι που τοποθετούμε συχνά στις αναρτήσεις μας, είναι ένας τρόπος να "διώξουμε", χωρίς να το θέλουμε, τον αναγνώστη από την σελίδα μας. Υπάρχει όμως τρόπος να κρατήσουμε τον αναγνώστη, αφού πατώντας στο σύνδεσμο μας , αυτός θα ανοίξει σε νέο παράθυρο. Πως γίνεται αυτό;...







ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

...Λοιπόν, στην επεξεργασία της ανάρτησης κι ενώ έχετε τοποθετήσει τον σύνδεσμο που θέλετε, πατάτε στην καρτέλα "Επεξεργασία HTML". Πηγαίνετε στο σημείο που έχετε τοποθετήσει τον σύνδεσμο και είναι κάπως έτσι:






Το επόμενο βήμα , είναι να αντιγράψετε τον κώδικα που βλέπετε στο πλαίσιο και να τον τοποθετήσετε στην θέση με το κόκκινο χρώμα που βλέπετε παρακάτω





Αυτό ήταν!  Τώρα, κάθε φορά που κάποιος πατάει στον σύνδεσμό σας, αυτός θα ανοίγει σε νέο παράθυρο.


ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Για να κάνουμε τις αλλαγές πατάμε "Προσαρμογή" και στη σελίδα που ανοίγει πάμε στην καρτέλα "Διάταξη". Αφού την πατήσουμε , ακριβώς από κάτω της εμφανίζονται και άλλες καρτέλες. Εμείς κάνουμε κλικ στην "Επεξεργασία HTML". Όπως κάθε φορά που θέλουμε να πειράξουμε το πρότυπο, έτσι και τώρα πριν κάνουμε οτιδήποτε κάνουμε backup το τρέχων πρότυπο. Το πώς το έχουμε αναφέρει σε άλλο θέμα.

Ακριβώς πάνω δεξιά από το πεδίο που βρίσκεται ο κώδικας υπάρχει ένα τετραγωνάκι που λέει "Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων". Κάνουμε κλικ και τσεκάρουμε το τετραγωνάκι. Μετά από αυτό κάνουμε κλικ οπουδήποτε μέσα στον κώδικα και πατάμε τα πλήκτρα Ctrl και F για να κάνουμε αναζήτηση. Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε /head και πατάμε Enter. Υπό φυσιολογικές συνθήκες υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Ακριβώς πριν από τη λέξη που βρήκαμε πρέπει να γράψουμε τον παρακάτω κώδικα:



Αποθηκεύουμε τις αλλαγές και λογικά όλα τα links θα ανοίγουν σε νέο παράθυρο.


Αν σας άρεσε το τρικ γράψτε κανένα σχόλιο ή βαθμολογήστε την ανάρτηση...ευχαριστώ πολύ!

Σχετικές Αναρτήσεις :



18 σχόλια:

  1. ίσως να φταίει η ηλικία αλλά ανοίγοντας την σελίδα που έλεγες χάθηκα στους κώδικες και δεν κατάφερα να βρω που πρέπει να βάλω την μικρή πρόσθετη φράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα κι ένα δεύτερο τρόπο...ο οποίος επεμβαίνει σε όλους τους συνδέσμους του ιστολογίου. Εύχομαι αυτόν να τον χειριστείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικο! και σας βρηκα την ωρα που σας χρειαζομουν.Νομιζα πως δε θα καταφερω να βρω τη σωστη θεση για να βαλω τον κωδικα γιατι ειμαι λιγο ασχετη,αλλα οταν ξαναπατησα enter μετα το /head ειδα μεσα στην επεξεργασια προτυπου που ηταν ενα κατεβατο ολοκληρο πως σταματαει στο σημειο που με την λεξη head δηλαδη αυτης που ζητησαμε και ετσι υπεθεσα πως πρεπει να μπει εκει.Τελικα λειτουργησε απιστευτο!!! Συνεχιστε σας χρειαζομαστε!!!!!! θα ηθελα και ενα παραδειγμα με φωτο που τις πατας και ανοιγουν σε αλλο παραθυρο.Αυτο που εκανα τωρα ανοιγει τις φωτο αλλα ισως δεν θελω να ανοιγει ολα τα λινκ ετσι.να εχουμε επιλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος τρόπος που περιέγραψα στην ανάρτηση λειτουργεί και στις φωτογραφίες

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και εγώ. Υπάρχει τρόπος να ανοίγουν μόνο τα links στα columns μόνο σε άλλη σελίδα και οι αναρτήσεις σου στην ίδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ με εξυπηρέτησες και με βοήθησες με τις οδηγίες σου!..
    καλημέρα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. euxaristo pl!!pl xrisimo einai.....
    http://onlinemovies-cinema.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ !! - πολύ φασαρία για το τίποτα, τα πράγματα είναι πιο απλά

    Όταν βάζουμε σε μια ανάρτηση έναν hyperlink, κάνοντας κλικ πάνω του
    βγαίνει σε παράθυρο "Επεξεργασία συνδέσμου" με επιλογές

    Κείμενο προς προβολή: (αν δε θέλεις να φαίνεται ο σύνδεσμος, αλλά πχ. το περιεχόμενό του)
    κάποια βοηθητικά (άνευ σημασίας για μένα, χρήσιμα πιθανά για κάποιους πχ ... Σε ποιά διεύθυνση URL θα οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος; / Δεν ξέρετε τι να βάλετε στο πλαίσιο; Αρχικά, βρείτε τη σελίδα του ιστού στην οποία θέλετε να συνδεθείτε. (Μια μηχανή αναζήτησης μπορεί να είναι χρήσιμη.) Έπειτα, αντιγράψτε τη διεύθυνση ιστού από το πλαίσιο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και επικολλήστε την στο παραπάνω πλαίσιο.)

    και στη συνέχεια (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ)
    Άνοιγμα αυτού του συνδέσμου σε νέο παράθυρο

    (υπάρχει επίσης σαν επιλογή το χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις)
    Προσθήκη του χαρακτηριστικού 'rel=nofollow' >> ("Nofollow" provides a way for webmasters to tell search engines "Don't follow links on this page" or "Don't follow this specific link.")

    κάνε κλικ εδώ για λεπτομέρειες (αγγλικά) Μάθε περισσότερα

    Φιλικά ... hlvs !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! Έψαχνα τρόπο και τον βρήκα εδώ, δουλεύει άψογα! Ευχαριστώ, να είστε καλά όλοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο!!! Απλό και αποτελεσματικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε πως να κάνω να ανοίγουν ΜΟΝΟ οι εξωτερικοί σύνδεσμοι σε νέο παράθυρο; Θα σας ευγνωμονούσα!!! :) Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χίλια ευχαριστώ!!! Εδώ και καιρό είχα πειράξει τον κώδικα στο ιστολόγιο μου για να ανοίγουν οι αναρτήσεις σε νέα σελίδα και μετά ήθελα να το αναιρέσω και να μην ανοίγουν σε νέα σελίδα... Το είχα ψάξει πάρα πολύ και δεν το έβρισκα και με την πολύτιμη βοήθεια σας το κατάφερα, αφαιρώντας τον παραπάνω κώδικα. Να είστε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν