Άξιοι! τα δίνουνε... όλα, στο παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού»!

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δια χειρός Αλιθέρση


Ήδη από νωρίς το απόγευμα, σήμερα Κυριακή 11/11/2012,  πολύ πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την ψήφιση και του προϋπολογισμού, δεκάδες χιλιάδες  κόσμου έχουν ήδη κατέβει στο Σύνταγμα.  Πλήθη λαού γεμίζουν τις  πλατείες, σε πόλεις και χωριά όλης της επικράτειας. Παντού επικρατεί  μια γενική ευφορία!  «Λέμε ναι και στον προϋπολογισμό!   Παίρνουμε τη… δόση! Μένουμε… ευρώ!  Συναγερμός και… αγαλλίαση, απ’ άκρου σ’ άκρο όλης της χώρας! Ανάταση και… Ανάσταση!»

Οι… «πανηγυρισμοί» στην πλατεία Συντάγματος παίρνουν    διάσταση θριάμβου!  Χιλιάδες καπνογόνα και χημικά ρίχνονται από τον ενθουσιασμό των ανδρών των ΜΑΤ μέσα στο πλήθος.  Δεκάδες αντλίες νερού… δροσίζουν   τους διαδηλωτές  που συνεορτάζουν  με τους άνδρες των ΜΑΤ!  Φιλικά χτυπήματα με τα γκλομπς στα κεφάλια ή όπου αλλού, εκδήλωση χαράς για  την ύψιστη επιτυχία!...

Εκατοντάδες  αυτοσχέδια πλακάτ και πανώ πλημμυρίζουν  τις πλατείες των πόλεων και της υπαίθρου.

«Σωτήρες μας!»,  «Αντώνη είσαι ο… άνθρωπός μας!», «Πρωθυπουργέ, οι συνταξιούχοι σε ευγνωμονούν!»,  «Πύρρο, σήμερα σηκώνεις και την Ελλάδα στους ώμους σου!», «ευρώ και… ελιά!», «Ευρώπη και ξερό ψωμί!», « Λαός και  τραπεζίτες ενωμένοι σαν μια γροθιά!», «Φτύστε τους, για να μην ματιάζονται!». Είναι  κάποια από τα ενθουσιώδη συνθήματα, που μπορεί να διακρίνει κανείς.
Το κυρίαρχο όμως σύνθημα είναι… «ευρώ ή θάνατος!»  Κάποιοι δε, φτάνοντας ακόμη και σε σημείο υπερβολής, βγάζουν κέρματα του ευρώ από τις τσέπες τους και τα φιλούν, όπως οι αθλητές τα μετάλλια μετά τη νίκη! 

Από τις εκδηλώσεις… θριάμβου δε λείπουν και τα κομματικά πανώ.

«Η Ελλάδα ανήκει και… στους Έλληνες» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρεωτικής. «Ο λόγος μας συμβόλαιο» Τ.Ο Νίκαιας, Κορυδαλλού ΝΔ. « Η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ  Ελευσίνας. «Είδες η… Αριστερά;» ΔΗΜΑΡ. «Αντώνη έχεις… ΑΡΧ…Α» Τ.Ο Καλαμάτας της ΝΔ. «Άγγελα, Αντώνης, Ολέ» Τ.Ο  Κάτω  Μαγούλας ΝΔ, «Ελλάς, Ευρώ, Ελιά» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. «Βαγγέλη είσαι ο αρχηγός μας» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ «ο Ευάγγελος Βενιζέλος»!    

Φυσικά είναι αδύνατο να περιγραφούν στο σύνολό τους  οι ολονύκτιες εκδηλώσεις καθ’ άπασαν την Επικράτειαν!  Είναι χαρακτηριστικό ότι,  όσοι εκείνη τη στιγμή είχαν πάρει τα όρη και τα βουνά, για να κόψουν καυσόξυλα,  αμέσως  σταμάτησαν και   άρχισαν  να κόβουν δάφνες,  για να στεφανώσουν τους…  σωτήρες βουλευτές μας!

Πολλοί φορείς, περιφερειακά και  δημοτικά  συμβούλια,    συνεδριάζουν εκτάκτως και αρχίζουν  να αποστέλλουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Κυβέρνηση,   μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας,  που καθιστά  το νομοσχέδιο επί του προϋπολογισμού νόμο του κράτους! Οι αποφάσεις πέφτουν βροχή. Σε  κάποιες πόλεις  αρχίζουν  να στήνονται εξέδρες υποδοχής, άλλοι αποφασίζουν  να γκρεμίσουν τείχη, ενώ άλλοι να  στήσουν στους σωτήρες… βουλευτές μας ανδριάντες, για να τους… θαυμάζουν και οι επόμενες γενεές!

Από τα εκατοντάδες τηλεγραφήματα,  που φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, βαρύνουσας σημασίας είναι αυτό της ΟΤΕ (Ομοσπονδίας Τραπεζιτών Ελλάδας). «Είστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε μέχρι τέλους.» ΟΤΕ.


 Ο Πρωθυπουργός, αν και είναι περασμένα μεσάνυχτα και παρά την κούραση εξαιτίας του μεγάλου… αγώνα που έδωσε,  αισθάνεται  την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους βουλευτές,  και των τριών κυβερνητικών κομμάτων,  παρουσία και των άλλων δύο αρχηγών, για το απαράμιλλο θάρρος και τη γενναιότητα που επέδειξαν  λέγοντας για   μια ακόμη φορά, «ναι σε όλα»! «Μας χαρακτηρίζει η συνέπεια λόγων και έργων!» τόνισε χαρακτηριστικά.«Τώρα κρατάμε τη δόση στο χέρι!»

Ίσα που πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και κάποιος από τους επιτελείς του κάτι του ψιθυρίζει στο αυτί. Κοντοστέκεται για λίγο, σκύβει το κεφάλι προς τα εμπρός, με μια ελαφρά στροφή προς τα δεξιά, και χωρίς να κοιτά το  απορημένο  ακροατήριο, που φαίνεται ότι κάτι  υποψιάστηκε, με χαμηλή φωνή λέει: «Από την Καγκελαρία μάς συγχαίρουν, γιατί είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως, όπως μου διαμηνύουν,  για να σκεφτούν  το ζήτημα  της δόσης, πρέπει εμείς οι τρείς αρχηγοί να υποστούμε τη βάσανο του… ξεβρακώματος.  Οι λεπτομέρειες μου ανακοινώνουν  ότι θα ρυθμιστούν δια της διπλωματικής οδού».

Το ακροατήριο παγώνει στην κυριολεξία. Από το βάθος της αίθουσας πετάγεται   βουλευτής  της  ΔΗΜΑΡ και αναφωνεί   απορημένος. «Αυτό το ξεβράκωμα  τι το θέλουν τώρα; Δεν ήταν στην αρχική μας συμφωνία!»

Ο αρχηγός της… Αξιωματικής Συμπολίτευσης σηκώνεται και παίρνει μόνος του το  λόγο. «Βάσανος; Ποια βάσανος; Εμείς δεν έχουμε καμιά βάσανο! Εμείς καλά περνάμε! Εμείς καλά θα περνάμε! Τη βάσανο την έχουν  άλλοι!» λέει με νόημα. «Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση ούτε φυσικά και οι εναπομείναντες βουλευτές μου».

Μετά από αυτήν την τοποθέτηση, ο Πρωθυπουργός παίρνει θάρρος και με αποφασιστικότητα δηλώνει. «Εμείς συμφωνούμε απόλυτα και θα έλεγα ότι μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να προβάλουμε την πατρίδα μας. Προτείνω να ξεβρακωθούμε  πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.  Εκτιμώ ότι όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου θα μας δείξουν live. Είναι μία ευκαιρία να διαφημιστούμε σε όλο τον κόσμο. Ευκαιρία  να κρεμάσουμε και ένα γιγαντοπανώ στην Ακρόπολη που να γράφει: «Ό,τι πάρετε τζάμπα! Να η ευκαιρία  για… ανάπτυξη!» Έτσι εξασφαλίζουμε και μία θέση στο βιβλίο Γκίνες!  Πιστεύω ότι σύσσωμος  ο λαός, που μας στηρίζει και πίνει νερό στο όνομά μας, θα ενθουσιαστεί από το γεγονός!»

Ο αρχηγός της… Ελάσσονος Συμπολίτευσης,   στη συνέχεια, δηλώνει με σοβαρό ύφος: «Η Κυβερνώσα Αριστερά θα συνεχίσει να κρατά την ίδια υπεύθυνη στάση, που κράτησε μέχρι τώρα. Συμφωνούμε απόλυτα! Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να βγάλουμε και τα σώβρακα δημοσίως!  Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι εμείς είμαστε αυτοί, που συγκρατούμε την κυβέρνηση από   επικίνδυνα ολισθήματα! Πράγματι, θα συμφωνήσω με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία! Οι εταίροι μας μάς δίνουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία!»

Και ενώ λέγονται αυτά, ζητά να  παρέμβει στη συζήτηση από τα Χανιά, όπου βρίσκεται,  ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ,  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και μάλιστα  απαιτεί να υπάρχει ανοιχτή ακρόαση, ώστε να ακούγεται από όλους τους βουλευτές,  λέγοντας: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους σας! Αντώνη, για να πω την αμαρτία μου, πίστευα ότι θα τα κάνεις σκατά, αλλά  έπεσα έξω! Έσωσες και τη Ντόρα μου, τη θυγατέρα μου! Φαντάζεσαι, Αντώνη,   να έπρεπε τώρα να ξεβρακωθεί η Ντόρα; Να πω καλημέρα σε όλους σας. Σε λίγο άλλωστε ξημερώνει. Χα χα χα! Και  πάλι σε όλους συγχαρητήρια…!»  και κλείνει το ακουστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν διασταυρωθεί,  η κ. Μέρκελ στη ομήγυρη του πρωινού καφέ στην Καγκελαρία φέρεται να είπε: «Θαυμάζω τον Ελληνικό Λαό! Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα στήριζε με τόσο πάθος τα μέτρα! Πίστευα ότι οι Έλληνες θα καθόταν στις τηλεοράσεις και θα παρακολουθούσαν από το σπίτι τους το παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού», που τους  παίζουμε!»

Ενώ, μιλώντας στη συνέχεια σε στενό κύκλο συμβούλων της, η κ. Μέρκελ είπε: «Η  ελληνική κυβέρνηση  αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και για άλλες κυβερνήσεις!  Μας συγκινεί πολύ  αυτό το «ναι σε όλα», που επαναλαμβάνεται συνεχώς από τους κυβερνητικούς μας βουλευτές!  Το  ότι όμως θα έστηναν στην κυριολεξία και…  κώλο, αυτό είναι πέρα από κάθε μας προσδοκία! Άξιοι!»


ΥΓ 1)Σύμφωνα με   πληροφορίες μας, η επόμενη… βάσανος στα πλαίσια του  παιχνιδιού του «μεγάλου θησαυρού», στην οποία θα μας υποβάλουν   οι εταίροι μας,  είναι η ψήφιση νόμου  για την επικήρυξη των συνταξιούχων! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαιτίας αυτού του θέματος, προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες και τριγμοί μέσα στα πλαίσια του κυβερνητικού συνασπισμού. Μόλις διασταυρώσουμε τα στοιχεία σχετικά με το θέμα, θα τα μεταδώσουμε άμεσα.      
   
2)Πρόταση   του αρχηγού της Αξιωματικής Συμπολίτευσης η μεγάλη νίκη της ψήφισης του νέου  μνημονίου να ονομαστεί    «Πύρρειος»,  προς τιμήν του μεγάλου μας  ολυμπιονίκη βουλευτή, κ. Πύρρου Δήμα,  δεν έγινε δεκτή.

3)Σε σχετική διευκρίνιση της Καγκελαρίας ζητήθηκε από τους αρχηγούς να βγάλουν τα σώβρακα,  ελλείψει παντελονιών. Τέτοια δεν φορούσαν ποτέ.

4)Από το Γιώργο δεν ζητήθηκε να βγάλει τίποτα, ελλείψει και σώβρακου.

5)Δεκάδες οι προσκλήσεις που δέχονται οι πολιτικοί από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, για να δώσουν διαλέξεις με θέμα: «Τεχνική εξαθλίωσης ενός λαού, με συνοπτικές διαδικασίες».

6)Εκατοντάδες και ο προσκλήσεις από γυμνάσια και λύκεια της χώρας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, για διαλέξεις με θέματα: «Η συνέπεια λόγων και έργων». «Πώς να επιβιώνετε στο κρύο και στην πείνα».  «Γιατί  τα βιβλία είναι  αχρείαστα». «Γίνε και εσύ τραπεζίτης.  Μπορείς!»   Μετά τις διαλέξεις οι μαθητές θα γράψουν σχετικές εκθέσεις και θα βραβευθούν οι καλύτερες.
Η αθλοθέτηση θα γίνει από τον Μέγα Χορηγό.
Μέγας Χορηγός η αλυσίδα οίκων ανοχής η «Μπούλα»!
«Μπούλα!  Συνέπεια λόγων και έργων!
Μπούλα! Λέμε ναι σε όλα!»

12/11/12

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Άξιοι! τα δίνουνε... όλα, στο παιχνίδι του «μεγάλου θησαυρού»!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν