Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στο Πεντάγωνο - ΤΩΡΑ: Ένταση έξω από την ΓΑΔΑ (Βίντεο)

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Στον - θεωρητικά -καλύτερα φυλασσόμενο χώρος της χώρας εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατάφεραν λίγο μετά τις 10:00 να μπουν σχεδόν ανενόχλητοι στο Πεντάγωνο.

Τα ΜΑΤ έφτασαν με.... 20 λεπτά καθυστέρηση!

Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού.


Λίγο μετά τις 11:00 είχαμε επεισόδια με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στο κεφάλι, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 100 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του Υπουργείου. Οι προσαχθέντες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σακαραμγκά επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση». «Σήμερα την λύση την κρατούν δύο άνθρωποι στα χέρια τους. Ο κος Σάφα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος», αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση.

 Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει. «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

Τώρα ...Ένταση έξω από την ΓΑΔΑ


Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από τους συγκεντρωμένους έξω από την ΓΑΔΑ οι οποίοι βρίσκονται εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης στους 110 προσαχθέντες από την εισβολή στο Πεντάγωνο. Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο όμως απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 Δεκάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συμμετείχαν στα πρωτοφανή επεισόδια και την εισβολή στο Πεντάγωνο, οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.
Οι εργαζόμενοι, καταγγέλουν ότι υπάρχουν τραυματίες και δεν τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Εξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται σε ένδειξη συμπαράστασης, εκτός από τους συναδέλφους τους, οι Πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ κ.α.Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στο Πεντάγωνο - ΤΩΡΑ: Ένταση έξω από την ΓΑΔΑ (Βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν