“Κάρφωσε” το ακόντιο στον τελικό ο Σπύρος...

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Σπύρος Λεμπέσης. Το όριο της πρόκρισης βρισκόταν στα 82 μέτρα και ο Έλληνας αθλητής από το Μαυρομμάτι, φανέρωσε από την αρχή τις διαθέσεις του να το ξεπεράσει με βολή στα 81.80 μέτρα. Το κατάφερε τελικά με τη δεύτερη προσπάθεια και βολή στα 82.40 μέτρα (το ρεκόρ του είναι 83.02), χωρίς να χρειαστεί να κάνει κι άλλη προσπάθεια ή να περιμένει να δει τί έκαναν οι αντίπαλοί του...

 «Ένιωσα ότι ήμουν πολύ καλά και θα ήταν κρίμα να μην πετύχω το στόχο μου. Σαν σήμερα απεβίωσε ο παππούς μου που έχω το όνομά του και με λάτρευε και ήθελα να του αφιερώσω αυτήν την πρόκριση. Επίσης θα ήθελα να την αφιερώσω στο θείο μου το Γιώργο, που μένει στο Σικάγο, και είναι αυτός που με έμαθε ακόντιο» είπε ο Σπύρος Λεμπέσης αμέσως μετά την επιτυχία του.

 “Χρωστούσα κάτι στον εαυτό μου, από παλαιότερες διοργανώσεις. Στο ζέσταμα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Εριχνα βολές στα 83,00 μ. με 84,00 μέτρα. Στον τελικό θα προσπαθήσω να πετύχω ανάλογες επιδόσεις. Να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ (83,02 μ.). Αν συμβεί κάτι τέτοιο σίγουρα θα είμαι ψηλά στην κατάταξη. Το μετάλλιο πιστεύω θα παίξει στα 84,00 μέτρα. Το επίπεδο είναι λιγάκι πεσμένο φέτος.Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος μου έδωσε ώθηση. Δεν παρασύρθηκα ”. Σε ερώτηση για το αν παρακολούθησε τον τελικό του Γκατσιούδη το 2000 στο Σίδνει, είπε: “Κάτι θυμάμαι από εκείνον τον αγώνα. Από τότε τον θαύμαζα. Ηταν σπουδαίος αθλητής μαχητής και πιστεύω πως σε πολλά πράγματα μοιάζουμε”. 


 Οι τρεις αθλητές που έπιασαν το όριο των 82 μέτρων από το α' προκριματικό γκρουπ:

1. Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία)      84.47μ.
2. Σπύρος ΛΕΜΠΕΣΗΣ (Ελλάδα)            82.40
3. Στούαρτ Φαργκουχάρ (Νέα Ζηλανδία)   82.32

Επίσης, υποψηφιότητα για πρόκριση στον τελικό από το α' προκριματικό γκρουπ έβαλαν με τις επιδόσεις τους οι Άρι Μάνιο (Φινλανδία) με 81.99μ., Τίνο Χάμπερ (Γερμανία) με 80.39μ. και Λέσλι Κόουπλαντ (Φίτζι) με 80.19μ.

Ο Σπύρος Λεμπέσης είναι ο δεύτερος αθλητής μετά τον Κώστα Φιλιππίδη που παίρνει την πρόκριση σε τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21:20 ώρα Ελλάδας

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν