Γ. Ντασιώτης: "Η κατάρρευση των δήμων θα σημάνει κοινωνική έκρηξη"

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι Δήμοι βρίσκονται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλές υπηρεσίες τους να υπολειτουργούν είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω έλλειψης βασικών λειτουργικών ειδών.
 
Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί συνολικά στο 60% περίπου,με τη  ΣΑΤΑ ακόμη να μη έχει δοθεί,τις επιχορηγήσεις των κοινωνικών δομών να καταργούνται, αλλά και με τα ίδια έσοδα των .Ο.Τ.Α. να έχουν περιοριστεί κατά πολύ, λόγω της μείωσης της αγοραστικής αξίας των εργαζομένων και του κλεισίματος καταστημάτων, οι Δήμοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν  ακόμα και σε βασικές λειτουργικές τους ανάγκες...


Το πρόβλημα σήμερα έχει έρθει και στον Δήμο Aλιάρτου  που είδε την τελευταία επιχορήγηση (ΚΑΠ Ιουλίου) να υπολείπεται ακόμα και των υποχρεώσεων της μισθοδοσίας του προσωπικού ,με αποτέλεσμα σύντομα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις του ,πέραν της μισθοδοσίας, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, κίνηση οχημάτων, συντήρηση δικτύων και υποδομών    κτλ.

Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών τότε πολύ σύντομα οι  Δήμοι θα καταρρεύσουν  δηλώνει στο Permissospres o Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Γεώργιος Ντασιώτης και καλεί την πολιτεία να υποδείξει με ποιόν τρόπο θα διοικηθούν οι Δήμοι, όταν περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις.

Επίσης  δηλώνει πως είναι βέβαιος, ότι δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Δήμοι,στην εξομάλυνση και επίλυση των  κοινωνικών προβλημάτων και για τον λόγο αυτό τους αντιμετωπίζουν εχθρικά.

Η κατάρρευση των δήμων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, θα σημάνει Κοινωνική Έκρηξη.   

Σχετικές Αναρτήσεις :



32 σχόλια:

  1. δηλαδη δημαρχε η προσφορα του Ραγκουση στην πολιτικη ζωη του τοπου τεραστια και ευτυχως συντομη.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΓΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.Α.Π ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιωργο ,εδω εχουμε καταρευση του κρατους και δεν εχει γινει τιποτα. σου λεει τιποτα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο Δήμαρχος γιατί το κάθε πρόβλημα που έχουν οι πολίτες φτάνει σε αυτόν και με κάποιον τροπο αντιμετωπίζεται.Αν οι δήμοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτο,τότε όλος αυτός ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και η κατάσταση θα είναι ανεξελεκτη.πρόσφατα ο δήμος λειτούργησε το κοινωνικο παντωπολειο,έχω στη γειτονιά μια οικογένεια που ενισχύεται απο αυτο.μέχρι τώρα βοηθαγαμε οι γειτόνοι,με δυσκολία.αν σταματήσει η βοήθεια σε τέτοιους ανθρώπους που είναι και πολλοί,τι θα απογινουν.οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν αλλιώς θα δυαλυθουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ?

      Διαγραφή
  4. ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΩΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για ποιον το λες το μαλακα ρε φιλαρακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΟΣΩΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...
    ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΟΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝ...ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ....ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΓΗ...ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον πρέπει να ΄σαι πολύ μικρός για να θυμάσαι αυτή την μπαρούφα που μόλις πέταξες. Καλή η προπαγάνδα σου αλλά δεν περνάνε αυτά πλέον. Δώσε ρε τα ονόματα των λαμογιών που τρώγανε με στοιχεία αποδεδειγμένα. Να χαίρεσαι την αλλαγή σου μπαρμπούτσαλο.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΟΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ?

      Διαγραφή
    3. δε θες να τα ακουσεις τα ονοματα,θα στεναχωρηθεις

      Διαγραφή
    4. Δωσ' τα καθίκι αν τα 'χεις βαριά. Νούμερο τολμάς και απειλείς εσύ το αρχιλαμόγιο. Κάτσε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου και πέτα μαλακίες.
      Υ.Γ.Εκτός από λεφτά έχουν φαγωθεί και πλάκες χρυσού έξω στην Ελβετία?Πήγαινε σε ψυχολόγο να σε δει.

      Διαγραφή
    5. Γιατί νευρίαζεις τόσο και βριζεις φιλαρακι , ή φοβάσαι προσωπικά ή είσαι απ τα κορόιδα της πρώτης γραμμής.ΠΑΩ ΣΤΟΊΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΏΤΟ.

      Διαγραφή
  7. Ο δήμος μας στάθηκε τυχερός που αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει αυτούς τους ανθρώπους στο τιμόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε σεις λαμόγια ακόμα μιλάτε?
    στη στρούγκα γρήγορα και στο μαντρί τα γίδια.
    ξεβρώμισε ο τόπος επιτέλους
    και τα γίδια μείνανε χωρίς μαντρί και λένε να πάνε στο 99

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δήμος παρά την δύσκολη κατάσταση λειτουργεί.σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν είχαμε στο τιμόνι εκείνους τους πολυ εργατικους που είχαμε πριν.θα γελάνε το παρδαλο κατσίκι μαζί μας

      Διαγραφή
  9. να πεις ενα εργο εκτος απο τσιμεντακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με νοιάζει το έργο ρε φίλε (αν και θα μπορούσα να σου πω ).Δε φταίει ο Ντασιωτης αν το κράτος χρεοκωπησε και δε πληρώνει ούτε τους υπαλλήλους.Στην τσέπη σου δεν έχεις καταλάβει καμία διάφορα;Στο σπιτι σου δεν άλλαξε τίποτα;Στη δουλειά σου όλα είναι εντάξει;Δ ε νομίζω,το ίδιο γίνεται στο Δήμο.Οι φίλοι σου διόικησαν την εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε τα τσιμέντακια,που ειρωνικά λες και θα ζητήσουμε το λόγο απο τον Ντασιωτη που δεν του δίνουν ούτε για τα βασικά;Δε διαβάζεις,δεν ακούς,τι γίνεται σε όλους τους Δήμους;
      Αυτο που άλλαξε όμως ο Ντασιωτης και η παρέα και δεν χρειάζεται λεφτά,αλλα δεν θα το κατάφερναν οι κολλητοί σου,είναι το ύφος της διοίκησης,η σεμνότητα,και η μαγκιά να παραμείνουν δικά μας παιδιά και προσιτοι.Δεν καβαλησαν το καλάμι,ακόμα τουλάχιστον,και τα δίνουν όλα να αντέξει ο δήμος τη φουρτούνα.Δεν προσβάλουν το δημότη και δε του λένε ψέματα,ούτε ταζουν τίποτα.Σέβονται το δημόσιο χρήμα και δεν το σπαταλούν.Αυτα που σου λέω μου δόθηκε πρόσφατα η ευκαιρεια να τα διαπιστώσω απο κοντά μόνος μου,γι αυτο στα λέω.
      Και τώρα να σου πω το τελευταίο μυστικό.Είχα κι εγώ τους ίδιους κολλητούς με σένα.Έκανα και αγώνα στις εκλογές γι αυτούς.Δεν ψήφισα το Ντασιωτη.Είμασρε τυχεροί όμως που τον ψήφισαν άλλοι και βγήκε,γιατί ο δήμος θα είχε κλείσει με τους φίλους μας.Το να παραδεχεσαι την αλήθεια όμως,όταν τη βλέπεις,είναι μαγκιά κι εγω την βλέπω και τη λέω.
      ΞΕΡΩ ΌΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ,ΤΟ ΈΧΩ ΚΆΝΕΙ ΚΙ ΕΓΩ, ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΌ,ΌΤΑΝ ΝΌΜΙΖΑ ΌΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝ ΤΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ ΜΟΥ (τους ίδιους που υπερασπιζεσαι).ΤΩΡΑ ΌΜΩΣ ΞΈΡΩ ΌΤΙ ΕΊΧΑ ΆΔΙΚΟ.

      Διαγραφή
    2. Φυσικα δεν θα σε βρισω θα πω μοναχα οτι εισαι μεγαλος γλειφτης και ενω παραδεχεσε οτι δεν μπορει να κανει εργα ασχολεισε με τους προγουμενους για να δικαολογησεις την απραξια Σιγουρα καπου θελεις να βολεψεις καποιον δικο σου εδω η στην περιφερεια .φτιαξε κλιμα λοιπον ελευθερα.οσο αφορα το κλιμα και τη διοικηση αν νομιζεις οτι με προταση και αναταση η κρεμμυδι σκορδο κανουν διοικηση συνεχισε να γελασουν και οι πικραμενοι

      Διαγραφή
    3. Απλώς είσαι κουτος ή κάποιος απο αυτούς τους πολυ πικραμενους αναντικαταστατους,που δεν έχουν το θαρρος να πανε ούτε στα συμβούλια να υπερασπιστούν το φοβερό τους έργο Και δεν έχω να βολεψω κανέναν,αλλα κι αν είχα η απάντηση που θα μου έδινε ο Δήμαρχος είναι όχι.ψάξε και θα δεις πως απαντάνε.

      Διαγραφή
  10. Αυτα ειναι τα νεα ηθη εξυπνοτατε κατα το υψηλοτατε?να λες τους πολιτες κουτους? τι ειναι υπηκοοι σου? κατεβα απο το καλαμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστο ρε 1.53 αφού δεν έχεις τι να πεις και λες κουταμαρες.συμφωνείς και συ πως έχω δίκιο,απλώς δεν το παραδεχεσαι ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Η απάντηση είναι μία. Οι νέοι έχουν αποτύχει(και η αποτυχία δεν είναι τίποτα μπροστά στις άλλες μακακίες τους), είναι μόνο για ασβεστόλιθους και να φροντίζουν τα παρτέρια σε κανα νεκροταφείο.
      Και ο μαγκάκος που όλο λέει δεν υπάρχουν λεφτά και τους συγχαίρει κιόλας μας τα 'χει ζαλίσει. Πες μου τι έχεις κάνει 2 χρόνια τώρα με την παρέα σου. ΤΙΠΟΤΑ!
      Επιχειρήματα έχεις δεν έχεις. Γι' αυτό κλείνουμε το στόμα, σκύβουμε το κεφάλι και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ μιλάς κιόλας
      πέτα καμιά ειρωνεία ρε ψευτόμαγκα που μόνο μέσα από τα blog ανώνυμα περιμένεις να κράξεις κρυφοκουνάβι συμφεροντολόγε.
      Έχασα την ώρα μου μαζί σου τολμάς και μιλάς
      αντε αντε αντε αντε

      Διαγραφή
    3. οταν χανεις την ψυχραιμια σου γινεσαι πολυ αστειος.ακομα γελαω.νασαι καλα

      Διαγραφή
    4. 11.34 ,έχει και Ίντερνετ το στρατηγείο.Δεν το είχα πάρει ΠΡΕΦΑ

      Διαγραφή
    5. 4.50 να προσεχείς,αν το παιζες ΣΤΟΊΧΗΜΑ θα εχανες.

      Διαγραφή
  11. 6.08 11 Αυγούστου έξυπνη η αποπροσανατολιστική τακτική σου. Αδικείσαι ηθοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3.21 όταν βγάζεις όλη την κωλοευρυτάνικη καψομουνιά σου γίνεσαι πιο αστείος από εμένα.νασαι καλά

      Διαγραφή
    2. Φίλε μην το συνεχίσεις γιατί ξεφτιλιζεσαι και μαζί σου και όλα τα λεβεντοπαιδα που υποστηρίζεις.Ότι είσαι κουτος το είπαμε παραπάνω και δεν το αρνηθηκες,μόλις τώρα παραδεχτηκες ότι είσαι και αστειος,με λίγη προσπάθεια δεν θα αρνηθεις ότι είσαι και βλάκας,έχεις κάποιον στο μυαλό σου και νομίζεις ότι είμαι αυτός,αυτο λέγεται λασπολογία,άρα είσαι και τέτοιος.Νομίζω λοιπόν πως με τόσα κουσούρια χρειάζεσαι προστασία και σε βεβαιωνω πως δε θα συνεχίσω,γιατί δεν είναι σωστό μειονεκτικά άτομα να τα εκμεταλευομαστε.Σε αφήνω και σου εύχομαι περαστικά,αν και με τόσα προβλήματα το βλέπω δύσκολο.Αν χρειαστείς βοήθεια δε θα τη βρεις εκει που ψάχνεις ,κοιτα άλλου.Γεια σου

      Διαγραφή
  12. Πόσο κάτω μπορείς να φτάσεις πλέον. Έχεις καταντήσει αηδία και σιχαίνομαι που σου μιλάω. Έχω αναφέρει και παλαιότερα ότι είναι τακτική σου να θεωρείς τους άλλους αδύναμους διότι εσύ ο ίδιος προφανώς έχεις προβλήματα.
    Δε σε λυπάμαι γιατί ξέρω ότι δεν αξίζεις ούτε φτύσιμο. Είσαι ένα απόβρασμα της χωματερής και προφανώς έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας γιατί όλα αυτά που λες σε χαρακτηρίζουν. Προφανώς θες σφαλιάρες για να στρώσεις.
    Κάτι τελευταίοι σαν εσένα θέλουν δημόσια ξεφτίλα για να το βουλώσουν μία και καλή. Ελπίζω να μην είσαι ΑΜΕΑ, αλλά με αυτά που λες προφανώς είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν