Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο σάλος που προκλήθηκε από το επίμαχο tweet της Βούλας Παπαχρήστου οδήγησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον αποκλεισμό της Ελληνίδας τριπλουνίστριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που αρχίζουν την Παρασκευή (27/07).

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ

"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν, Παρασκευή Παπαχρήστου, για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου"

 Η συγγνώμη της Παπαχρήστου...


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία ήταν μία από τις ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο, μετά από επανειλημμένες απολογίες, προέβη στην εξής ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί:

"Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.

 Αντίδραση κι από ΣΕΓΑΣ

Εξάλλου, ο ΣΕΓΑΣ (ομοσπονδία στίβου) παρέπεμψε την 23χρονη πρωταθλήτρια στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας".


Η ανακοίνωση


"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου. Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει".


ΔΗΜΑΡ: "Δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Λονδίνο"


Νωρίτερα, ανακοινώσης με τις οποίες καταδίκαζαν την δημοσίευση του σχολίου της Παπαχρήστου, εξέδωσαν η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ.


"Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο", ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.


Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ


"Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίμαχη ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.


"Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


Στηρίζει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ


Ο σύλλογος που ανήκει η Βούλα Παπαχρήστου, η ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε τη στήριξη στην αθλήτριά της.


Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ


"Η αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου τιμά με την αγωνιστική της παρουσία τόσο τα χρώματα της ΑΕΚ, όσο και της εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα προσωπικό λάθος, το οποίο παραδέχτηκε και η ίδια σε προσωπικό της χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώσει την προσωπικότητα, το ήθος και την προσφορά της.


Είναι αυτονόητο ότι σαν διοίκηση της ΑΕΚ αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού, από όπου κι αν προέρχεται, και ότι η πάγια θέση μας είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει λαούς, πολιτισμούς και εξομοιώνει κάθε διαφορετικότητα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε ένα ατυχές περιστατικό να γίνει σημαία από κάποιους για πολιτικές αντιπαραθέσεις, υπονομεύοντας την προσπάθεια της αθλήτριάς μας για όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επειδή θεωρούμε ότι η υπερβολή ορισμένων «θιγμένων» είναι παιχνίδι στην πλάτη της αθλήτριάς μας και μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε σκέψη για αποκλεισμό της αθλήτριάς μας από την κορυφαία διοργάνωση είναι προκλητική, υποκριτική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο".

Σχετικές Αναρτήσεις :



25 σχόλια:

  1. 'Ετσιι...ν'αφήσει κατά μέρος τις συγγνώμες...Το βιντεάκι κατά των τούρκων που ανέβασε ήταν ''χιουμοράκι'' ???? Τα όπλα με τις περικεφαλαιες κι'αυτα χιουμοράκι??? Κατα τ' άλλα άδικη συμπεριφορά στο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φίλε μίλα καθαρά και ξάστερα είσαι πατριώτης, εθνικιστής, χρυσαυγίτης, ρατσιστής, κολλημένος, κατασταλαγμένος, είσαι ενεργό μέλος, βοηθάς στον τόπο σου έχεις ουσιαστική πρόταση διότι μου φαίνεσαι ότι δε συμπαθείς και πολύ τους ξένους και καλά κάνεις δηλαδή και μήπως είσαι και ΑΕΚάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ρε βλίμματα και τα δύο???? θα ήμουν ΕΓΩ χρυσαυγίτης,ρατσιστής,εθνικιστής..???λυπάμαι αν αυτό έχετε καταλάβει....σε πορείες κάτω στην αθήνα ήμουν στην 1η γραμμή με αλλοδαπούς φίλους μου.....ΣΚΑΤΑ στα έθνη και στις χώρες σας...πατρίδα μας όλη η γη...και οχι δεν είμαι ΑΕΚ...ούτε μπάλα βλέπω...δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με λεφτά που δεν είναι δικά μου......όσο για σένα ανωνυμε 10.31 ένα πράγμα να ξέρεις......η πηγάδα του μελιγαλά έχει ακόμα πολύ χώρο για κάτι φασιστάκια κωλονεοναζί σαν εσένα....Άαααντε γειάαα κατεστραμμένεεε...!!!!!!

      Διαγραφή
    2. και εναντίον ποιων διαδηλώνετε; μήπως εναντίον της ΧΑ καλά ρε πλάκα κάνεις;

      Διαγραφή
  4. Kαλά την έκαναν.

    Ο ναζισμός προκάλεσε το θάνατο 1,5 Ελλήνων από την πείνα και τις κακουχίες τον χειμώνα του 1941-2 και δεν θα μας κάνουν τώρα μαθήματα οι χαζοί νοσταλγοί του Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πές τα και συ ρε φίλε....βούλωσε κάποια στόματα εδω μέσα πια...

      Διαγραφή
  5. επαναστατημενο αζαξ28 Ιουλίου 2012 στις 6:50 π.μ.

    αυτα που γραφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ κρατα τα για παρτυ σου
    και καλη ορεξη σου.
    και πες μας αν αργει η επανασταση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θες να το ακούσεις,δεν αργεί ρε σκουπίδι και θα είσαι ο 1ος που θα πάρουμε μπροστά.....

      Διαγραφή
    2. και όλα αυτά στα λέω γιατί είσαι αρχίδι και ξεκίνησες να κοροιδεύεις και να ειρωνεύεσαι απο την 1η στιγμή......ξοφλημενε!!!

      Διαγραφή
    3. σε ποιον αναφερεσαι

      Διαγραφή
    4. στον ξεφτίλα ανώνυμο 6.50

      Διαγραφή
  6. επαναστατημενο αζαξ28 Ιουλίου 2012 στις 9:20 μ.μ.

    εγω ειμαι οντως αυτο που ειπες
    εσυ εισαι το γυναικειο??
    αξιολυπητη κοτα
    εγω δεν ειμαι ανωνυμος
    ειμαι επαναστατημενο αζαξ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλέπω τα άλλα που σου λέω τα παραβλέπεις μωρή λούγκρα...μου θες και ''επαναστατημένο άζαξ'' παλιό κατεστραμένε.......που γαμώ την βλακεία που κουβαλάς στο σάπιο μυαλό σου....ξεφτιλίσου παλικάρι μου λίγο ακόμα,δεν πειράζει...σε κόβω για κανέναν 25 αλιαρταίο,κοπρόσκυλο,που τρώει τα λεφτά του πατέρα του και κάθε μέρα είναι στο Άνιμα και παρ'όλα αυτά έχεις και άποψη χαραμοφάη.....ρε δεν μας χέζεις?????

      ένας συμπατριώτης σου.....

      Διαγραφή
    2. επειδη ξερουν ολοι ποιος εισαι και ποιος ειναι ο ρολος σου γιατι δεν αλλαζεις το ονομα με το οποιο εμφανιζεσαι διοτι ολοι γελανε με αυτα που λες και κανεις σα συμβουλη στο λεω και τι ειναι αυτο που σε ενοχλει ρε μεγαλε στην πραγματικοτητα και εχεις τοσες ανησυχιες?? μηπως το προσωνυμιο του χρυσαυγιτη που ολοι σου προσδιδουν?????????????

      Διαγραφή
    3. σώπα ρε μεγάλε....με ξέρουν όλοι και μου δίνουν το προσωνύμιο του χρυσαυγίτη...????εμένα????? τόσο καλά με ξέρουν λοιπόν????? σας λυπάμαι....

      Διαγραφή
  7. αζαξ επαναστατημενο και ο ζαπ στο δαφνι κλεισμενο29 Ιουλίου 2012 στις 6:16 μ.μ.

    δικε μου δυστυχως χειροτερεψες
    πανε σε κανα γιατρο γιατι το δαφνι ειναι ορατο
    ερχονται οι ζουρλομανδιες κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αζαξ σε χαρτι υγειας29 Ιουλίου 2012 στις 6:18 μ.μ.

    και να ξερεις δεν χεζω σχιζοφρενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πωπω τι ζώο παίζει να'σαι.....έχεις σκεφτεί να αυτοκτονήσεις ρε κουτομαλάκα?????

      Διαγραφή
    2. και κάτι τελευταίο βλακάκο για να τελειώνει εδώ.....εγώ μπήκα εδω μέσα να θέσω ελεύθερα τις απόψεις μου όπως πιστεύω οτι γίνεται....εσύ φάνηκες τέτοιος κομπλεξικός και τόσο ΒΛΑΧΟΣ (γιατί είσαι ο ορισμός της κουτοβλαχιάς και της καψομουνιάς) και απο την 1η στιγμή ξεκίνησες το δούλεμα χωρίς καν να έχεις καταλάβει τι θέλω να πω....σου εύχομαι πραγματικά κάποτε να πήξει λίγο το μυαλό σου (αυτό που διαθέτεις τέλος πάντων) να διαβάσεις και να δείς 5 πράγματα παραπάνω και τότε ρε φίλε πραγματικά θα χαρώ να έρθουμε σε αντιπαράθεση....γιατί τουλάχιστον έτσι θα κουβεντιάζω με κάποιον που έχει ένα Α επίπεδο......τώρα με αυτά που γράφεις είσαι τυχερός που κρύβεσαι πίσω απ'την ανωνυμία και δεν ξεφτυλίζεσαι....ας είναι...όσο ξεφτυλίεσαι εσυ ανεβαίνω εγώ.......τελευταία συμβουλή...βαλ'το να δουλέψειιι...

      εντελώς φιλικά....
      στον συνομιλητή 6.18(και όλα τα παραπάνω γιατί ξέρω οτι είσαι ο ίδιος...)

      Διαγραφή
  9. εσυ εισαι επωνυμος ε?
    ρε αντε στο δαφνι για να προσφερεις στον τοπο.
    πανηλιθιε τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλέπεις??? ακόμα και τώρα μαλακίες λες.....καταλαβαίνεις τι θέλω να πω???? είσαι βλάκας δεν αλλάζει,το καταλαβαίνουμε αυτό...ελπίζω....να μην σε ξαναβρώ σε site ποτέ.....

      Διαγραφή
  10. Μην ασχολείστε με τους βλάκες νεοναζί και χαλάτε την ησυχία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποιόν λές??? εμένα λες νεοναζί??

      Διαγραφή
    2. Οχι, δεν σε αποκάλεσα νεοναζί.

      Ηθελα να πω οτι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τους βλάκες νοσταλγούς του χιτλερισμού, με τις βρισιές και την χυδαιότητά τους, και να χαλάμε την ησυχία μας. Αυτοί μόλις δουν κάτι στο internet που να ενοχλεί την ομάδα τους αρχίζουν τις επιθέσεις.

      Διαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν