Κατασχέσεις μισθών και περιουσιακών στοιχείων για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Τελικά μέσω ΔΕΗ και πάλι το χαράτσι


Στην εφορία θα παραπέμπονται όσοι δεν πληρώνουν

Δυο βδομάδες απέμειναν μέχρι την αποστολή του νέου χαρατσιού των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 28 και 29 του μήνα θα αρχίσουν να αποστέλλονται με τους λογαριασμούς τα μπιλιετάκια.

Με τη γνωστή διαδικασία θα γίνει και φέτος η αποστολή. Υπάρχουν όμως δυο βασικές διαφορές...Δεν θα προβλέπεται διακοπή ρεύματος για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι όμως η οφειλή θα μεταβιβάζεται στην εφορία και θα αντιμετωπίζεται ως οφειλή προς το Δημόσιοι.


Η εφορία θα έχει δηλαδή του δικαίωμα να προβαίνει σε κατασχέσεις εισοδημάτων (μισθών συντάξεων, ενοικίων κλπ) ή κινητών περιουσιακών στοιχείων.


Η κυβέρνηση υπολογίζει μέσω του χαρατσιού σε έσοδα 2,2 δισεκατομμυρίων και η τρόικα δεν αφήνει επιλογές. Η μόνη παραχώρηση είναι η εξόφληση ( όπως και πέρυσι) σε πέντε δόσεις.


Οι φορολογούμενοι δηλαδή θα έχουν στη διάθεσή τους 10 μήνες, αφού η εξόφληση θα γίνει σε διμηνιαίες δόσεις, από το τέλος του μήνα και μέχρι τον Απρίλιο δηλαδή.


Το τέλος θα μπορεί να εξοφλιθεί χωριστά από τον λογαριασμό ρεύματος. Ο πολίτης δηλαδή θα έχει τη δυνατότητα να εξοφλίσει μόνο το ρεύμα και σε δεύτερο χρόνο το χαράτσι.Σχετικές Αναρτήσεις :6 σχόλια:

 1. (Α) ζαπ ο καινουριος ΖΑΠΑΤΑ εισαι???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάρ'το όπως θες αδερφέ μου.....είδες όμως που δεν κοιτάς την ουσία και κοιτάς πως να μου την πείς??? τελος πάντων,το διαφορετικό πάντα μας χαλάει έτσι.....???

   Διαγραφή
  2. τρια πουλακια καθονταν και πλεκανε κουρδελουδες

   Διαγραφή
  3. Καλό φίλε......έ,ρε γαμώ τα μυαλά σας μέσα.....δεν θα αλλάξουμε ποτέ οτι και να γίνει.....ειδικά εδώ στον Αλίαρτο..μείνε με την μάζα σου αδερφέ μου......μια ζωη έτσι θα'σαι,οι κλακαδόροι της ξεφτίλας θα παραμείνετε και ανθρωπάκια.....καλή τύχη

   Ένας νεαρός συμπατρώτης σου.........

   Διαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν