Καταρρίφθηκε τουρκικό μαχητικό στη Συρία

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

 Επιβεβαίωσε η Άγκυρα ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το τουρκικό γενικό επιτελείο.

 Ωστόσο η Τουρκία σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση της όταν θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

   Αργά χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν...

   Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι. Υπογραμμίζεται επίσης ότι "η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση".

Βέβαια μετά από τόσες ώρες οι πιλότοι θεωρούνται νεκροί.

   Στην ανακοίνωση δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος.

 Ο λόγος που η Άγκυρα δεν αντιδρά έντονα στην κατάρριψη του αεροσκάφους της είναι πως γνωρίζει από την στιγμή που έφτασε η είδηση της κατάρριψης  πως το αεροσκάφος RF-4 είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας και πετούσε πάνω από τα εδάφη της Συρίας.

  Αν το τουρκικό αεροσκάφος ήταν τουρκικό F-16, η αεροπορία της Δαμασκού θα μπορούσε να απογειώσει κάποιο μαχητικό για να το αναχαιτίσει μέχρι να αναχωρήσει από την περιοχή καθώς είναι σίγουρο πως δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση με ένα μόνο μαχητικό.
 
 Όμως όταν πρόκειται για κατασκοπευτικό αεροσκάφος το οποίο πετά πάνω από τα εδάφη της Συρίας τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Διότι αυτό το τουρκικό αεροσκάφος ίσως φωτογράφιζε κρίσιμα στρατιωτικά μυστικά της Συρίας ή ακόμα και της Ρωσίας η οποία διαθέτει τις βάσεις της στην περιοχή. Στην περίπτωση αυτή η αναχαίτιση του αεροσκάφους δεν λύνει το ζήτημα καθώς θα αναχωρούσε για Τουρκία με όλα τα στρατιωτικά μυστικά. Άρα η κατάρριψη του ήταν υποχρεωτικό κακό.

 Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν στην Άγκυρα γι’ αυτό και αντιδρούν με ήπιο τόνο.

  Ανω κάτω έχει γίνει η Τουρκία με την κατάρριψη του αεροσκάφους RF-4 της τουρκικής αεροπορίας από την αντιαεροπορική ασπίδα της Συρίας. Η Συρία υποστηρίζει πως το αεροσκάφος των Τούρκων είχε πλησιάσει σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα εδάφη της και πετούσε πάνω στα χωρικά της ύδατα.

«Η Συρία κατέρριψε το αεροσκάφος μας τύπoυ RF-4» είναι ο τίτλος της Habertürk η οποία αναφέρει πως το αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από τη Μαλάτια χάθηκε από τα ραντάρ ανοιχτά της Συρίας περίπου στις 12 το μεσημέρι. Η εφημερίδα γράφει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε με αντιαεροπορικό πύραυλο.




 
«Παίζει με τη φλόγα» είναι ο τίτλος της Hürriyet η οποία γράφει πως το αεςροσκάφος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας. «Στη σύσκεψη που έγινε στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία και πως η Τουρκία θα κάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες σχετικά με το τι ακριβώς είχε συμβεί»

«Θα πληρώσουν το τίμημα» είναι ο τίτλος της VATAN η οποία υποστηρίζει πως το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα και πως η Άγκυρα θα λάβει σκληρά μέτρα έναντι της Δαμασκού.



Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Καταρρίφθηκε τουρκικό μαχητικό στη Συρία

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν