Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κερατέα και νέα πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Κυριακή 11:20

- Στάχτη έγινε ιχθυοτροφείο - κινδύνευσαν υπάλληλοι
-"Παμε με καπνισμένα ρούχα να τους μαυρίσουμε" λένε κάτοικοι
- 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
- Στο αυτόφωρο 83χρονος για τη φωτιά στο Μαραθώνα
- Τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες
- Φωτιές σε Κόρινθο, Κύθνο, Πύλο και Κεφαλόβρυσο

 

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη θέση Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ απο αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα...

Στη Λαυρεωτική συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε χθες. Ολη τη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες. Οι θυελλώδεις άνεμοι αναζωπύρωναν συνεχώς τα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει νέα  αναζωπύρωση στον οικισμό Συντερίνα.


«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου.


«Η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες», καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια. 


 


 Από την Πυροσβεστική γίνεται, για μία ακόμα φορά, έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, να μην εκτελούν «θερμές» εργασίες και να τηρούν όλους τους κανόνες πρόληψης πυρκαγιών, αφού η σημερινή μέρα αναμένεται χειρότερη από την χτεσινή από πλευράς ισχυρών ανέμων.

Για το λόγο αυτό,
ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, που βρίσκεται διαρκώς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, τόνισε ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και απευθύνθηκε, προσωπικά, στους πολίτες, για λήψη μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες,
5 άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Χωρίς ρεύμα έμειναν τη νύχτα η Φωκαία, τα Λεγρενά και το Θυμάρι, ενώ από τη φωτιά έχουν προκληθεί ζημίες σε σπίτια και αυτοκίνητα


Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Σουνίου, στο 53ο χλμ και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Αναβύσσου.


Τέσσερις συλλήψεις


Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά στην Κερατέα.


Πρόκειται για δυο 57χρονους , έναν 46χρονο και έναν 37χρονο , οι οποίοι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


Δηλώσεις υπ. Προστασίας του Πολίτη


"Θρηνούμε μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική, η οποία οφείλεται στην επιπολαιότητα και την αμέλεια τεσσάρων συμπολιτών μας", δήλωσε στις δυο τα ξημερώματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.





Τα άλλα μέτωπα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε το Σάββατο στις 23.00, στην Πύλο.


Επίσης, στην Κύθνο, είναι ακόμα σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που αντιμετωπιζόταν από 15 πολίτες με έναν εποχικό πυροσβέστη και μια υδροφόρα του δήμου ενώ, το πρωί, μετέβησαν με ελικόπτερο 10 πυροσβέστες από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση.


Η παρουσία των κομμάτων


Κλιμάκιο της
ΝΔ με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη μετέβη από τη νύχτα του Σαββάρτου στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τις μεγάλες πυρκαγιές και ιδιαίτερα στην Αττική.

Τα στελέχη της ΝΔ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται στην Πύλο για τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς στη Μεσσηνία και ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για την εξέλιξη της κατάστασης.


O Πρόεδρος του
ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στην Αττική ζήτησε να σπεύσει αμέσως στις περιοχες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Παντελή Ασπραδάκη και Αντώνη Λιάρο.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση στις περιοχές όπου πλήττονται αυτή την ώρα από πυρκαγιές.


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη είχε ο πρόεδρος της
ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα μετώπα των πυρκαγιών. Την ιδια ώρα κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον βουλευτη Αττικής Β. Οικονόμου επισκεφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή


Στο μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπει και για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις Περιφερειακές Ενότητες:


- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Οι μετεωρολόγοι τέλος επισημαίνουν ότι οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι την Τρίτη οπότε ο κίνδυνος παραμένει υψηλός.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Κερατέα και νέα πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν