Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς - O Τσίπρας αύριο στις 14:00 στον Κάρολο Παπούλια(Βίντεο)

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε παραλάβει το μεσημέρι κατέθεσε αργά το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις του τόνισε πως στις συναντήσεις αυτές προσπάθησε να αποτρέψει τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, όμως αυτό, όπως είπε στάθηκε αδύνατο.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στις επαφές του θέλησε να βρει λύση για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο επιδιώξεις: «να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία»...

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε, καθώς έχει δεσμευτεί για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να γίνει ευρύτερη κυβέρνηση Ενότητας με τη συμμετοχή, πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ κάτι που απέρριψε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του κ. Καμμένου ο οποίος αρνήθηκε κάθε επαφή με τη ΝΔ, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Παπαρήγα αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να συναντηθούν, αφού το κόμμα της διαφωνεί με την ευρωπαϊκή προοπτική.

Κατά συνέπεια μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής του κ. Σαμαρά, την Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 14:00 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αρνήθηκαν να συναντηθούν, λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι έχει ταχθεί υπέρ μίας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά διευκρίνισε ότι "μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα. Για μας το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο".

 

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς - O Τσίπρας αύριο στις 14:00 στον Κάρολο Παπούλια(Βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν