Το «κίνημα της πατάτας» πήγε και στη Λιβαδειά (Βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγκαλιάζουν το «κίνημα της πατάτας» αν και από ορισμένους υπάρχουν αντιδράσεις.

Ωστόσο χιλιάδες τόνοι πατάτας πωλούνται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τον μεσάζοντα και ρίχνοντας την τιμή στο μισό...


Από τη  μια λοιπόν ο παραγωγός εν μέσω της κρίσης που μαστίζει την χώρα βρίσκει τρόπους να φτάσει ο ίδιος πιο κοντά στην αγορά από την άλλη ο ενεργός καταναλωτής φαίνεται σιγά – σιγά να αντικαθιστά τον αδιάφορο καταναλωτή.
Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που συμπεριλαμβάνουν πλέον την ακρίβεια είναι, πλέον, ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος, για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την επιβίωση της χώρας και των πολιτών της.

Προχθές το πρωί περισσότεροι από 26 τόνοι πατάτας διατέθηκαν στη Λιβαδειά στην τιμή των περίπου 0,30 ευρώ με πρωτοβουλία του Ε.Κ. και σε συνεργασία με το συντονιστικό του οργάνου που έχουν συγκροτήσει φορείς της περιοχής και αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.

«Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς πήρε αυτή τη πρωτοβουλία δεδομένων των αναγκών που παρατηρούνται στην τοπική κοινωνία ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη εποχή», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Κ. Γιάννης Σταθάς.

«Προσπαθούμε να χτυπήσουμε τους χονδρεμπόρους που επιχειρούν να λειτουργήσουν ως μαυραγορίτες σε βάτος του κόσμου. Η τιμή από 30 λεπτά του ευρώ φτάνει στον καταναλωτή στα 0,90», συνεχίζει ο κ. Σταθάς ενώ επισημαίνει ότι σε συνεργασία με το συντονιστικό των φορέων θα ληφθούν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες με σειρά προϊόντων.

Προσθέτει δε ότι στις δράσεις που αναπτύσσονται υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση από την κοινωνία σε αντίθεση με ορισμένους άλλους που μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να ευαισθητοποιούνται.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Το «κίνημα της πατάτας» πήγε και στη Λιβαδειά (Βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν