Ποιον «φωτογραφίζει» ο Καμμένος στο Twitter

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Αιχμηρή ανάρτηση στο twitter του έκανε ο βουλευτής Πάνος Καμμένος σχετικά με τις χθεσινές παραιτήσεις – βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

 

Ο βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Σε ποιου το σπίτι μπαινόβγαινε ο Παπαδήμος από αυτούς που ερευνούσαν για τα CDS οι παραιτηθέντες εισαγγελείς; Κερδίζετε καλαμπόκι ελβετικό»

 

 Οι δύο εισαγγελείς ανάμεσα στο χαρτοφυλάκιο των υποθέσεων που χειρίζονταν είχαν και τον φάκελο των CDS του αδερφού του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Διαβάστε στη συνέχεια περισσότερα για τις παραιτήσεις των εισαγγελέων, καθώς και ένα αποκαλυπτικό άρθρο της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής" της 19ης Σεπτεμβρίου 2011...

 

Παραιτήσεις-βόμβα Γρηγόρη Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη

Την παραίτησή τους από τη θέση του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας υπέβαλαν πριν από λίγο ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής του Σπύρος Μουζακίτης.

Οι δυο εισαγγελείς που χειρίζονταν τις υποθέσεις των μεγαλοφοροφυγάδων και άλλων οικονομικών εγκλημάτων καταγγέλλουν σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβάσεις στο έργο τους!


«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», τονίζουν σύμφωνα με πληροφορίες στην  έγγραφη παραίτησή τους.


Επίσης, οι δυο εισαγγελείς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι εισαγγελείς ζητούν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.


Τι λένε στην επιστολή παραίτησης τους


Στην επιστολή-παραίτησής τους οι δύο εισαγγελείς τονίζουν ότι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, «παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του Εν Ελλάδει οικονομικού εγκλήματος».

Όπως αναφέρουν «αποδεχτήκαμε ασθμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφορά και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε τις ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα πάντα την νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».

Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και ήδη τους κοινοποιήθηκε «όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας. Οι δύο εισαγγελείς τονίζουν ότι ουδέποτε διεκδίκησαν θέσεις και αξιώματα ως αυτοσκοπό».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».


Οι υποθέσεις που χειρίζονταν οι δυο εισαγγελείς


Οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης χειρίζονταν τις υποθέσεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, τις «ύποπτες» δανειοδοτήσεις από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), το σκάνδαλο των υποβρυχίων, τις καταγγελίες για κωλυσιεργία στην επιβολή προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων, τις καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών, το φάκελο των CDS του αδερφού του Γιώργου Παπανδρέου, τις καταγγελίες για «μαγείρεμα» του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας τα οποία περιελήφθησαν στο Μνημόνιο 1 κ.α.

newsbomb
Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στο "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 19-9-2011


 ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ απειλεί να σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα

Τέσσερις Έλληνες «Ντι Πιέτρο» - ανώτατοι Εισαγγελείς με κάθε μυστικότητα συλλέγουν στοιχεία και ερευνούν τα πάντα για περίπου 30 άτομα, υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέχουν καίρια πόστα του κρατικού μηχανισμού.

Κοινό γνώρισμα των προσώπων αυτών είναι ότι διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, παραμένουν στις ίδιες θέσεις. Και εισηγούνται στους εκάστοτε υπουργούς νομοσχέδια, αποφάσεις και επιλογές, που υποκρύπτουν «εξυπηρετήσεις» συμφερόντων, φυσικά με το αζημίωτο.

Οι υψηλόβαθμοι αυτοί κρατικοί υπάλληλοι, που ενώ αλλάζουν οι κυβερνήσεις αυτοί είναι αμετακίνητοι, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας!


Οι 30 κρατικοί διαχρονικοί υπάλληλοι καθοδηγούνται από τα 15 στελέχη των πολυεθνικών και έχουν τον «τρόπο» να ακυρώνουν την οποιαδήποτε απόφαση!


Οι τέσσερις Εισαγγελείς ερευνούν κάθε πτυχή της ζωής των 30 κρατικών υπαλλήλων, τον κύκλο των συγγενών τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ήδη έχουν πάρει καταστάσεις για το τι έχει υπογράψει ο καθένας!


Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιες διαστάσεις, και όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν τις έρευνες που διεξάγονται, η βόμβα που θα εκραγεί θα είναι τόσων μεγατόνων που θα σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα. Έτσι δε και δημοσιοποιηθεί το πόρισμα θα βγει ο κόσμος, αλλά και βουλευτές, και θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες...

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Ποιον «φωτογραφίζει» ο Καμμένος στο Twitter

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν