Θα ζούμε για να πληρώνουμε τα χαράτσια Αλιαρταίοι ;

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

αναγνώστης

Το σαββατοκύριακο επισκέφτηκα την Αλίαρτο. Συναναστράφηκα με αρκετό κόσμο, αλλά δεν άκουσα τίποτα από κανέναν. Δεν άκουσα τίποτα ούτε για το χαράτσι χ, ούτε για το χαράτσι ψ, και κυρίως δεν άκουσα τίποτα για το «θανατικό» που έχει κατασκηνώσει στον τόπο μας.

Πριν από μερικούς μήνες εντοπίστηκαν διάσπαρτες χωματερές με απόβλητα. Ο δήμος πήρε δείγματα από τις χωματερές και τα έστειλε για ανάλυση. Τα πορίσματα βγήκαν και κοινοποιήθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε ο περιβαλλοντικός με κύριο εισηγητή το Δήμαρχο. Στην ημερίδα εμφανίστηκαν είκοσι άνθρωποι. Επαγγελματικοί λόγοι κράτησαν κι εμένα όπως και πολλούς από εσάς μακριά. Όμως ρώτησα. Ρώτησα κι έμαθα. Έμαθα και σάστισα. Τα  απόβλητα είναι τοξικά: ¨Αυτός που περιέχει δηλητήριο ή που προκαλείται από δηλητηριώδεις ουσίες¨. Άρα και καρκινογόνα! ...


Αμέσως ήρθα σε επαφή με δέκα φίλους για να επαληθεύσω τα όσα είχα μάθει. Από όλους όσους ρώτησα οι μισοί «δεν γνώριζαν» για την ημερίδα και οι υπόλοιποι «δεν μπορούσαν» να πάνε. Δυστυχώς σε τέτοιους καιρούς με τέτοιες συνθήκες χρειαζόμαστε καλύτερες δικαιολογίες για να αδιαφορούμε. Κι αυτό γιατί οι μεν πρώτοι δε «θα γνωρίσουν» ποτέ και οι τελευταίοι δεν «θα μπορέσουν» (για άλλη μια φορά) να προστατέψουν ούτε καν τον εαυτό τους, παρόλο που δεν είναι δύσκολο. Μπορεί απλά ο ένας να ενημερώνει τον άλλο, στη δουλειά, στη βόλτα, στο καφενείο.

Έχω μεγάλο θυμό. Έχασα τον πατέρα μου πέρυσι από καρκίνο κι αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έχουν κάποια σχέση. Έχω μεγάλο θυμό. ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ. Καμία ανοχή στην υπαγόρευση του θανάτου μας από τους υπαίτιους των τοξικών χωματερών. Καμία ανοχή στην συγκάλυψη του εγκλήματος. Καμία ανοχή στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Έχω μεγάλο θυμό.

Ας αναλογιστούμε ο καθένας ξεχωριστά το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και ας πάμε ένα βήμα παρακάτω. Ας σκεφτούμε ότι το κακό μπορεί να χτυπήσει όλων μας την πόρτα...Και τότε τί; τί θα πούμε; «Δε γνώριζα» ή «δε μπορούσα» ;;

Δεν θέλω να πληρώνω τα χαράτσια αλλά κυρίως με καίει αν θα ζώ για να τα αντιμάχομαι.

ΥΓ: Η κοινωνική κατακραυγή των ενόχων είναι επιβεβλημένη και το κοινό αίσθημα θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί αντιστοίχως.
 Λ.Θ.   

Σχετικές Αναρτήσεις :



60 σχόλια:

  1. Επιτέλους. νόμιζα πως αυτός ο τόπος ή δεν κατοικείται ή κατοικείται απο ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν.περί να αναδείξουμε αυτο το θέμα.οι εγκληματίες και τα εγκλήματα τους πρέπει να βγουν στο φως με ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΜΕ...ΠΟΛΥ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ ΟΝΤΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρεπει ολοι να αντιδρασουμε ,γιατι κατι ακουσα οτι ο κυριος ενοχος προσελαβε μεγαλοδικηγορο και θα βγει παλι λαδι.τωρα που ολοι ξερουμε ποιος ειναι θα πρεπει να τον φτυσουμε δημοσιως και αυτον και τους βουλευτες που τον καλυπτουν και το θεμα κουκουλώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 3.15.ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΦΤΥΣΙΜΟ..
    ΑΣ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. perierga pragmata symvainoun...gia na doume tha timvrithei o enoxos...
    h tha synexisoun na varane penthima oi kabanes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το λοκα το λοκα
    και εναν κουμπαρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα παπαγαλάκια του παντως στάζουν φαρμάκι για τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύω ότι ο δήμαρχος είναι έντιμος άνθρωπος και δεν θα κάνει πίσω. Θέλω να ελπίζω ότι θα το φτάσει μεχρι εκεί που μπορεί. Από κει και πέρα η κοινωνία πρέπει να αφυπνιστεί και να απομονώσει αυτά τα "τοξικά απόβλητά"
    που παίζουν με τις ζωές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΤΥΣΙΜΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ...ΟΥΣΤ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δυστυχως ειμαστε και εμεις κοτες δεν τολμαμε να ξεστομισουμε ονοματεπωνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω πως κάποιος πρέπει να κανονίσει μια μαζική συγκέντρωση για να ακουστεί η φωνή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΑΚΉ 11 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.
    ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. den vlepo kai kanenan re mages na leei to onoma ti fovosaste anonima einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρωτιέμαι: για πόσο ακόμη θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Για πόσο ακόμη θα σωπαίνουμε μπροστά σε τέτοια εγκλήματα; Ο εν λόγω κύριος(σε εισαγωγικά το κύριος)πρέπει να εκδιωχθεί δια παντός από την περιοχή μας.΄Ολοι ξέρουμε ποιος είναι και ίσως σε λίγο καιρό να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας με τις πλάτες των μεγαλοδικηγόρων που πληρώνει και των πολιτικάντηδων που τον περιβάλλουν.Και τότε θα'μαστε άξιοι της μοίρας μας.Αλήθεια θα συνεχίσει να κατοικεί σε σπίτι του δήμου Αλιάρτου αυτός που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τόσων χιλιάδων κατοίκων του ίδιου δήμου; Αυτός που <> με την υγεία των παιδιών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτός που παίζει με την υγεία των παιδιών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εχει και μια βιλα ονειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ...ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ.
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ...Ή ΜΑΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ" ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ας βρουμε μια ακρη με την δημοσιευση των ονοματων και μετα να τα τιχοκολησουμε σε ολον τον αλιαρτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. λοκα' και οχι λο'κα ετσι για τον σωστο τονισμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο παπους μου χθες βραδυ μου διηγηθηκε μια ιστορια που συνεβει περιπου λιγο πριν το 1940.
    Οταν οι κατοικοι του χωριου Αγια αννα πρωην κουκουρα ειδαν για πρωτη φορα αεροπλανο στο χωριο τους ξαφνιαστικαν και φοβηθηκαν .δικαιολογημενα βεβαιως γιατι ηταν κατι πρωτογνωρο για εκεινους. Ετσι αποφασισαν να στειλουν μια επιστολη που ελεγε περιπου τα παρακατω.
    Εις το ορος ελικων ενεφανισθη μεγα πτηνον ειχε φωνη
    γαιδαρου και ουρα μπακαλιαρου. εαν επανανεμφανισθει θα πυροβοληθει
    με οπλον γκρα.
    και υπεγραφε ο προεδρος του χωριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο πρόεδρος λεγόταν ΠΑΛΑΒΟΣ και δεν φανταζεσται με ποιον ήταν σόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χα χα ξερω με ποιον ηταν σοι.
    μου τοπε ο παπους μου.
    λοκααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπορούμε να απευθυνθούμε στον κύριο Λ.Αποστολίδη να εκπροσωπήσει εμάς(τους δημότες) ως δικηγόρος χωρίς οικονομική επιβάρυνση μιας και οι δράσεις του όσον αφορά το περιβάλλον κατά το παρελθόν ήταν μεγάλες. και για του λόγου το αληθές πατήστε εδώ :
    http://www.loukasapostolidislawfirm.gr/kinoniki_drasi.html. Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι θα βοηθήσει...(θα έχουμε και εμείς έναν μεγαλοδικηγόρο)!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.loukasapostolidislawfirm.gr/kinoniki_drasi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. anonime ton 8.12 pou kollaei o Apostolidis tora????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ανωνυμε των 11.27 μια προταση εκανε ο ανωνυμος των 8.12 .
    να μας βοηθησει ενας υπερμαχος του περιβαλλοντος στην τραγικη αυτη συγκιρια με τα προβληματα της μολυνσης στον τοπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δώστε ονόματα επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ανωνυμε των 7.49 εσυ δεν ξερεις τιποτα η μηπως λειτουργεις αντιστροφα? πολυ λαιτ σε βλεπω.
    αρχισαν τα ψαρεματα μηπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. TO 32 SXOLIO,TO YPAGOREUW K TO GRAFEI TO PAIDI TOU PAIDIOU MOU. EGW EXW ZEISEI POLLA XRONIA,EXW DEI POLLA,EXW POLLES PLHGES,KAI OTAN OI GERONTOTEROI MILANE OI NEOI BARIOUNTAI,GIATI OSA BARETA KAI NA LENE DEN AKOUNE,ETSI EINAI OI NEOI.. MOY DIAVASAN OLA KAI TA 31 SXOLIA,KAI TIS EPIKEFALIDES TWN NEWN,KAI EXW NA PW *MIA ZWH OLOKLHRH, KAI OSO 8YMAMAI GONEIS KAI PAPOYDES, SE AYTO TO XWRIO,O ENAS PERIMENE APO TON ALLON NA BGALEI TO FIDI APO THN TRYPA. *H PRWTOBOYLIA NA PROSTATEPSOYME OTI KALO EIXAME, HTAN MONO LOGIA. *APO LOGIA, LOGIA,PAXEIA LOGIA,MEXRI NA SOYRXETAI LIGOYRA.* AS SKEFTEI O KA8ENA MAS,PWS BOLEYTHKE TOSA XRONIA,PWS BOLEPSE TH GYNAIKA TOY,TOY DHMOTIKOY,KAI PAIDI AKAMATIKO,KAI POY ZHTHSE AYTES TIS XARES.OXI ,MH PAEI O NOYSAS SE ONOMATA POY EXOUN HDH ANAFER8EI. RWTAW GIA TO KAKO POY SYNEBEI,PALI MASHMENA LOGIA,KAI OLOI EXOUME KATALAVEI. DIKIO EXEI O DHMARXOS,POU LEEI NA APOFAN8EI H DIKAIOSYNH. EGW,GIA TO TOMARI MOY,TI NA FOBH8W...,TA PAIDIA MOY KAI TA EGONIA MOY SKEFTOMAI,OPWS KAI TOYS SYMATHTES,TOYS FILOYS TOUS SYGENEIS TWN PAIDIWN MOU KAI TWN EGONWN MOU,DHLADH,TO MELLON TOY TOPOY MAS. TO KAKO E G I N E..., KATW APO TON MOLUSMENO TOPO YPARXOUN SPARMENA XWRAFIA, KAI H ALYSIDA SYNEXIZEI...,APO POU 8A MA8OUNE EPISHMA OI ALIARTINOI PWS 8A PROSTATEU8OUNE...ABRIO TO PRWI YPARXEI MIA SYNANTHSH,KAI TO MESHMERI TA P A I D I A 8A STOLISOYN TO DENTRO THS PLATEIAS.... MALISTA! TA PAIDIA,A8WA,ANYPOPSIASTA,ME SEVASMO STO PERIBALLON(!) 8A STOLISOYN DENTRO CHRISTOUGENNIATIKO! MHPWS,LEW MHPWS,KAPOIOS Y P E Y 8 H N O S, APO TO DHMO,APO THN NOMARXEIA, APO TO OPOIO YPOYRGEIO(ti leme twra), PREPEI NA ENHMERWSEI,GIA TO PWS THA ZHSOYN TA PAIDIA POY STOLIZOUN TO DENTRO, THN NEA XRONIA... DEN THELW OYTE NA TO SKEFTOMAI... KA8E TI POY EXEI GRAFTEI,SEBASTO, MA MIA FORA AS KOITAKSOYME MPROSTA,AN 8ELOYME NA EXOYNE MELLON TA PAIDIA MAS KAI NANAI AN8RWPOI *EYXARISTV GIA THN FILOXENIA. ENAS GEROS AP TA MERH MAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τον ανώνυμο που θέλει ονόματα.
    Ο υπαίτιος της καταστροφής έχει εργοστάσιο με ζωοτροφές κι αν γιόρταζε το επίθετό του θα γιόρταζε στις 26 Οκτωβρίου..ο νοών νοείτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. φοβαμαι για το αυριο, -οσο αυτο κρατησει- λυπαμαι για τον τοπο μου-μακαρι να ειχα αλλο τοπο- τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα-απλοχερα,οσα σαν αυτους στα καφενεια- τι να πω στα παιδια μου,-να το παιξω ,δεν ξερω ,δεν ακουσα,δεν ειδα,δεν ενημερωθηκα, η να αρχισω τα γνωστα, επρεπε ναμουν μερικα (σχετικο) χρονια πιο πριν και θα σου ελεγα εγω.. και αλλες μαγκιες του ειδους. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙ Κ Α Ν Ο Υ Μ Ε, ενταξει,το καταλαβαμε,κοινο μυστικο,το ονομα που απο επισημα χειλη,κουβεντα,ομως,,,, ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ,θα τρωμε θα πινουμε και περα βρεχει,η θα μας ενημερωσει καποιος τοθς κινδθνοθς που υπαρχοθν στη διατροφη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν ξέρω πως ενημερώνεται ο καθένας,αλλα εγώ άκουσα σε δυο δημοτικά συμβούλια τον δήμαρχο να ενημερώνει αναλυτικά για τα γεγονότα και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημερα,αντε να δουμε τι θα δουμε και σημερα. Ανωνυμε που δεν ξερεις πως ενημερωνεται ο καθενας,εισαι απ αλλου, απο που νομιζεις οτι ανημερωνεται ο κατοικος αλιαρτου,με το που ανοιγει το ματι τρεχει στην οθονη,η σε καθε συμβουλιο χτυπαει καρτα,και για το συμβουλιο δεν ξερει, και σε αυτες τις περιπτωσεις ..παει ο μωαμεθ στο βουνο. Καταλαβετο, εσυ, δεν εισαι η πλειονοτητα των κατοικων του αλιαρτου. και αν καταλαβες καλα,αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να μας καιει ειναι τι κανουμε απο δω και περα! Αντε να παμε μαι φορα ΠΑΡΑΚΑΤΩ! μια ζωη -τι κανεις γιαννη,κουκια σπερνω-. ΤΟ εγω ενημερωθηκα,δεν ξερω πως ενημερωνεται ο καθενας!!! εχεις την καλωσυνη να ενημερωσεις κ εμας που δεν παταμε στα συμβουλια,τι σκ--α θα φαμε σημερα.. Καλημερα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ε..δεν θα ερθουν και στο σπίτι σου να σε ενημερώσουν.ελεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. το οτι συζηταμε αυτο το θεμα οφειλεται στο γεγονος οτι καποιοι το εβγαλαν στον αερα και δεν το εκρυψαν οπως γινοταν τοσα χρονια.μην το ξεχναμε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ανωνυμουςδιαβασα και ανωνυμα γραφω. Ειμαι ξενος,οι γονεις μου με εφεραν στην Αλιαρτο μικρο παιδι,επειδη ο πατερας μου πηρε μεταθεση. Δεν εχουμε δικους μας ανθρωπους εκει,παρα μοναχα,ελαχιστους πια γνωστους. κατα πολυ αραια διαστηματα περναω,μονο και μονο επειδη εκει πηγα και πρωτες ταξεις λυκειου..., διαβασα με προσοχη τα παντα,και θα ηθελα να μαθω,μετα την σημερινη συναντηση,βγηκε κατι, η να περναω απο μακρια και οτι θυμαμαι,θυμαμαι.. Απο την Β.Ελλαδα,ξενος στην Αλιαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. για την αγωνια των ανω γραφοντων συμφωνω και συμπασχω και για την ποιο αμμεση δραστηριοποιηση ολων παλι συμφωνω γιατι απο την πολυθρονα δεν γινετε τιποτα.ασ παμε ομως λιγο πισω και να θυμηθουμε ενα πολιτικο συστημα της ταξεως του 70% στην τοπικη πολιτικη σκηνη που κυριαρχησε στην δεκαετια του 1980 και εφερε τα σκουπιδια και τα βοθρολυματα στο ΜΑΖΙ.πολλοι απο εμας τοτε το ξεραμε το γνωριζαμε αλλα τους ξαναψιφηζαμε για πολλους και διαφορους λογους.καμμια αντιδραση απο τοτε .ε λοιπον καταλοιπα αυτης της εποχης και νοοτροπιας κυριαρχουν ακομα και σημερα στο μεγαλυτερο μερος της κοινωνιας.εχει περασει η νοοτροπια οτι αν καταγγηλεις γινεσαι ρουφιανος και ετσι ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλε gta πολυ εύστοχα αυτα που λες,όμως πάντα κάτι συμβαίνει και σπάει αυτη η αλυσίδα.όπου έγινε αυτο υπήρξαν άνθρωποι που δεν ήταν και δεν ήθελαν να είναι αυτου του αρρωστου συστήματος και το πολέμησαν.θέλω να πιστεύω ότι έτσι συμβαίνει με την δημοτικη μας αρχη που αποκάλυψε το θέμα και απ´οσο ξέρω το πήγε πολυ ψηλά.εύχομαι να μην διαψευστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΥΜΦΩΝΩ 9.21 ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΒΑΡΥΝΕ ΣΑΝ ΣΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΡΟΟΔΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΥΡΠΑΚΤΟΙ, ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ,ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΟΥΝ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.ΔΙΑΟΛΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΒΚΕΠΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε gta,έτσι ακριβώς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλα τα λεμε καλα αντιδρουμε αλλα μολις Φυγει η αναρτηση απο το ΒΗΜΑ θα τα ξεχασουμε ολα και το μειζον θεμα θα το φαει το σκοταδι.
    Φυσικα και δεν εννοω οτι ειναι θεμα διαχειρηστη του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δυστυχώς ανώνυμε 8.12 μπορεί να γίνει και έτσι.Αλλά εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε να αναδυκνύουμε το θέμα όπως λέει και το κείμενο.Πρέπει να συνεχίσουμε ο καθένας όπως και με όποιο τρόπο μπορεί. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Και το σημαντικότερο κατά την γνώμη μου είναι να επανέρθουν οι τόποι που πέταγαν τα απόβλητα οι ανεύθυνοι νεόπλουτοι στην αρχική τους μορφή.Πληρώνοντας φυσικά αυτοί το τίμημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. συμφωνω μαζι σου σχολιαστη των 9.26
    να πληρωσουν το τιμημα για την αποκατασταση των τοπων που γεμισαν με καρκινο.
    ανωνυμος των 8.12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. http://www.watersave.gr/site/content/view/20/35/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.glyfadaaction.gr/2011/10/blog-post_6827.html

    από εγώ καταλαβαίνω το ίδιο συνέβει και στην Πάτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. http://ikaros.teipir.gr/mecheng/OPS/files/Env_Biom/Tomos%20B_Kef_13.pdf

    είναι πολύ ενδιαφέρον αν έχετε χρόνο ενημερωθήτε λίγο.

    Ελπίζω να πετύχουμε κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. anwnime pragmatika poli endiaferonta ta link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. γινονται τα γιδια ανθρωποι??
    μπααααα
    παντα μπεεεεεε κανουν
    γιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.............ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. πολυ σιωπη δουλευει το παρασκηνιο....
    εμεις??? συνενοχοι???
    αλλοι οταν βλεπουν πεθαμενους τους σφυροκοπουν και τους χτυπανε ανελεητα.
    ετσι δεν πρεπει να τους κανουμε και εμεις τωρα που ειναι στριμωγμενοι στα σχοινια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. δυστυχως σε μια δυο μερες η αναρτηση δεν θα ειναι αμεση ορατη.
    Και ετσι σιγα σιγα το θεμα θα ξεχαστει. αξιζει ομως να το ξεχασουμε και να το παρατησουμε? και ο καθενας να κανει τα ιδια χωρις να δινει λογο σε κανεναν. να ζουμε μεσα στον καρκινο και στην μολυνση? ειναι ζωη αυτη για μας και τα παιδια μας?
    Ας μην αφησουμε να ξεχαστει τιποτα και ολοι μαζι να ενεργοποιηθουμε γιατι ολοι εχουμε δικαιωμα στην ζωη χωρις καρκινους και μολυνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τελικα θα βγει καποιος να πει που εγινε η αυτόφωρη διαδικασια? χωρις αυτονα μειβνει το σοβαρο του θεματος αλιαρτο-τιθορεα η πετρομαγουλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν