"Τ' άκουσαν" Μπακογιάννη-Πρετεντέρης σε ομιλία τους στη Λυών από Έλληνες φοιτητές(Βίντεο)

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ενδεχομένως δεν το περίμεναν όταν έλαβαν την πρόσκληση να μιλήσουν σε forum της γαλλικής εφημερίδας Liberation που πραγματοποιήθηκε στη Λυών. Ντόρα Μπακογιάννη και Γ. Πρετεντέρης ένιωσαν έντονη αμηχανία από παρέμβαση ελλήνων φοιτητών.

Η συζήτηση διεξήχθη το περασμένο Σάββατο και είχε θέμα: "
Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;" Ομάδα ελλήνων φοιτητών προχώρησε σε παρέμβαση, προκαλώντας το σφίξιμο των δύο ελλήνων καλεσμένων ομιλητών...

Στη διάρκεια των εισηγήσεων του, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ο γνωστός δημοσιογράφος είχαν αναφερθεί υποτιμητικά στην παρουσία του
ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνεργασίας.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας: "Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις φασιστικές αντισημιτικές ιδέες τους.  Τους αφήνουμε να συμμετέχουν γιατί ξέρουμε πως δεν πιστεύουν τίποτε από όλα αυτά".


Από την πλευρά του, κ. Πρετεντέρης, αφού χαρακτήρισε "αστεία" την ακροδεξιά στην Ελλάδα, είπε: "Ζούμε με ένα κοινοβούλιο κυριαρχούμενο από ένα κόμμα το οποίο εξελέγη πριν δύο χρόνια με σύνθημα λεφτά υπάρχουν".


Κατόπιν, και όπως- πλέον- συνηθίζεται και στο εξωτερικό, έλληνες φοιτητές έκαναν παρέμβαση, καταθέτοντας- όπως είπαν- την έκπληξη τους που η Liberation "κάλεσε αυτά τα άτομα να μιλήσουν καθώς πρόκειται για δύο προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πολιτική η οποία οδήγησε την χώρα στο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα".


Για την Ντόρα Μπακογιάννη
ανέφεραν πως η ίδια καταδίκασε τις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων", χαρακτηρίζοντάς τους ως πρόβλημα και έχει στηρίξει με τη ψήφο της το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση συνεργασίας. Επισήμαναν δε ότι είναι μέλος πολιτικής δυναστείας.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης κατηγορήθηκε
για το ότι μέσω του δελτίου ειδήσεων του Mega "αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση", ενώ όπως σημειώνουν οι φοιτητές σε κείμενο τους, παρουσιάστηκε από τον συντονιστή της συζήτησης ως "εκπρόσωπος του λαού".

Οι φοιτητές προσθέτουν ότι "ο ίδιος συντονιστής μας ζήτησε τρεις φορές να είμαστε σύντομοι, ενώ στην έναρξη της παρέμβασης μας ένας φουσκωτός ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση".

 

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. Αυτοί οι δυο δεν θέλουν απλή παρέμβαση. Αυγό, γιαούρτι και ξεβράκωμα θέλουν. Ειδικά αυτός ο γλίτσας ο Πρετεντέρης. Μπράβο στους συμπατριώτες φοιτητές στην Γαλλία που όρθωσαν δημοκρατικά την φωνή τους και παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα κάποιων πουλημένων τομαριών που τολμούν να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοσμακης ειναι σε αδιεξοδο και τα σουργελα χασκογελανε!!
    Απλα ειμαστε για κλαμματα..
    Ακομα ανεχομαστε το προκλητικο κατεστημενο που μας εχει κατσει στο σβερκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. rentikola ειναι για φτυσιμο
    και κραξιμο
    κρακρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. rentikola ειναι για φτυσιμο
    και κραξιμο
    κρακρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν