ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ - ΘΗΒΑ

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα, 13 Νοεμβρίου 2011

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων τις ημέρες Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Η Θήβα ήταν μία από τις 5 πόλεις της Ελλάδας και 35 σε όλο τον Κόσμο που πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ.

Θυμίζουμε πως το Φόρουμ ήταν μια πρωτοβουλία της διεθνής ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία και στη Θήβα συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Θηβαίων, τον Σύλλογο Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχο» και είχε την υποστήριξη της «Θηβαϊκής Σκηνής» της Ένωσης Μικρασιατών  Θήβας...
Την πρώτη ημέρα στις 11 το πρωί, μαθητές της Γ’  τάξης του 4ου Γυμνασίου Θήβας, επισκέφθηκαν το Φόρουμ και συμμετείχαν στο διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «11’’».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι» με τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διαγωνισμού (www.eirinieinai.gr).

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου την δεύτερη ημέρα του Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδωνας Νικολάου καθώς και ο πατέρας Νικόδημος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιωματικό θεατρικό δρώμενο με θέμα τις διάφορες μορφές βίας στην καθημερινότητα, ενώ οι περίπου 50 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν με ενδιαφέρον στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις ομιλίες «Ακτιβισμός και Μη Βία» από τον κ. Νίκο Στεργίου, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΜΚΟ και «Πνευματικότητα και Μη Βία» από τον κ. Eduardo Gozalo, συνιδρυτή του Πάρκου Μελέτης και Περισυλλογής Αργεντινής.

Με εκτίμηση,

Νίκος Στεργίου
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδα
Τ: 2262022973 Κ: 6949401458

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΒΙΑ - ΘΗΒΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν