Στο πλευρό των δημοτών του ο Δήμος Θηβαίων για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων στις 14 Νοεμβρίου, η επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαρακτήρισε την επιβολή του φόρου μέσω της ΔΕΗ μέτρο άδικο, ζητώντας την ανάκλησή του και απαράδεκτη την τακτική της διακοπής του ρεύματος σε περίοδο κρίσης κυρίως όμως... σε συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους στα μέσα του χειμώνα. Επεσήμανε δε πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των δημοτών του καθώς και σε κάθε κινητοποίηση για το επιβαλλόμενο «χαράτσι», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι :

«…Ο Δήμος Θηβαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν έχει ιδιαίτερο θεσμικό και ηθικό καθήκον να υποστηρίξει τους πολίτες και τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως εκείνους τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στην φορολογική αυτή επίθεση. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν επισπεύδεται η εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ, όταν υπάρχει ήδη αίτηση ακυρώσεως του Δ.Σ.Α. ενώπιον του ΣτΕ η οποία θα συζητηθεί την 2-12-2011 και αφορά κυρίως τη συνταγματικότητα της είσπραξης του φόρου… με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να προτείνω προς το Δ.Σ. σ’ αυτή τη φάση να εκδώσει ψήφισμα – απόφαση υποστήριξης ενάντια στην εφαρμογή της είσπραξης του φόρου των ακινήτων από τη ΔΕΗ και της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του. Επίσης θα ήθελα να προτείνω τη δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους, το Δικηγορικό Σύλλογο και πολίτες, προκειμένου να αναζητηθούν τα νομικά μέσα εκείνα με τα οποία ο Δήμος και οι πολίτες από κοινού θα αποκρούσουν την εφαρμογή του μέτρου αυτού ».

Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε επίσης, τη συγκρότηση Γραφείου Δημότη, όπου θα καταγράφονται όσοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για περαιτέρω ενέργειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις τοποθετήσεις των μελών του καθώς και τις διαμαρτυρίες των φορέων και συλλόγων της περιοχής που τάσσονται αναφανδόν κατά του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίασή του :

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


1.- Η επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι μέτρο παράνομο, κατάφωρα άδικο και ιδιαίτερα δυσβάστακτο στη σημερινή συγκυρία και ζητούμε την ανάκλησή του.

2.- Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που δοκιμάζονται με το χειρότερο τρόπο από τη σημερινή κρίση, η οποία διακοπή ρεύματος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία αλλά ακόμα και τη ζωή συμπολιτών μας.

3.- Είναι ηθικά, πολιτικά ανάλγητο να κόβεται το ρεύμα σε αναξιοπαθούντες πολίτες μας ειδικά μέσα στο χειμώνα, που ήδη έχει φτάσει.

4.- Ο Δήμος Θηβαίων είναι στο πλευρά των δημοτών του καθώς και σε κάθε κινητοποίησή τους σχετικά με το επιβαλλόμενο χαράτσι.


5.- Να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Θηβαίων κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπος, ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι στην περιφέρεια του Δήμου.

6.- Να συγκροτηθεί επιτροπή που εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωποί τους και δημότες που θα εκπροσωπούν τους φορείς της πόλεως, για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.

7.- Ο Δήμος Θηβαίων να ζητήσει επί του θέματος τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας. 


Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Στη Λιβαδειά είμαστε πλούσιοι και μας περισσεύουν λεφτά. Ο δήμος δεν ασχολείται εδώ με τέτοια θέματα. Προτιμά τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις. Αλλωστε λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν