Ηλίας Μόσιαλος: "Εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας"

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παράθυρο συναίνεσης και συμμετοχής της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης συνεργασίας άνοιξε ο Α. Σαμαράς, μετά τη σύντομη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Το ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει εμποδίζει την όποια λύση. Και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί όλα θα πάρουν το δρόμο τους", τόνισε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου...

Στη 15λεπτη συνάντηση του με τον Κ. Παπούλια, είπε: "Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε και τόνισε ότι "πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα, που βασανίζει τον ελληνικό λαό, πού πάμε, τι κάνουμε". Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι "όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε λύση σ' αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού".

Η μπάλα, πλέον, βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης.

Για τις 4 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενώ- νωρίτερα- ο Ηλίας Μόσιαλος είχε διαμηνύσει ότι "εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας και του ονόματος του νέου πρωθυπουργού".

Είπε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις και διευκρίνισε πως έως αύριο θα πρέπει να "κλείσει το όνομα του νέου πρωθυπουργού". Είπε πως, όταν συμφωνηθούν και τα δύο, τότε θα παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος τόνισε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανόν να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά σημείωσε ότι πρέπει έως τα μέσα της εβδομάδας να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση.



Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ηλίας Μόσιαλος: "Εντός της ημέρας θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία περί της κυβέρνησης συνεργασίας"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν