"Φλέγεται" η Αίγυπτος ... Οι νεκροί ξεπερνούν τους 40, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν πριν από τα τέλη του Ιουνίου στην Αίγυπτο κατήγγειλε τη "σφαγή" που διαπράττεται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

"
Δακρυγόνα που περιέχουν παραλυτικά αέρια και πραγματικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Αυτό είναι σφαγή", δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter...

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, μεταξύ των διαδηλωτών που ζητούν τον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου και αστυνομικών δυνάμεων. Ιατρικές πηγές και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 40, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.



 
Οι ταραχές συνεχίστηκαν στους δρόμους στο κέντρο του Καΐρου, με ρίψεις δακρυγόνων.


Ο επικεφαλής του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι, ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν πριν από το τέλος Ιουνίου του 2012, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα.

Ο Ταντάουι τόνισε ότι ο στρατός θα εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία εφόσον ο λαός αποφασίσει κάτι τέτοιο με δημοψήφισμα. "Οι ένοπλες δυνάμεις, που εκπροσωπούνται από το Ανώτατο Συμβούλιο, δεν φιλοδοξούν να κυβερνήσουν και θέτουν το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα", σημείωσε.

Ο στρατός είναι "πανέτοιμος να μεταβιβάσει αμέσως την ευθύνη και να επιστρέψει στην αρχική αποστολή του που είναι η προστασία του έθνους, εφόσον το θελήσει το έθνος μέσω δημοψηφίσματος, εάν χρειαστεί", πρόσθεσε.

Ο στρατάρχης είπε επίσης ότι το Ανώτατο Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του Ισάμ Σάραφ και κατέληξε ότι σύντομα θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου αποδοκίμασαν έντονα τον Ταντάουι. Το πλήθος άρχισε να φωνάζει "Φύγε" και "Ο λαός θέλει να ανατρέψει τον στρατάρχη". Άλλοι ακτιβιστές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους μέσω του Διαδικτύου και πολλοί παρομοίασαν το διάγγελμα με τις εξαγγελίες που έκανε ο ανατραπείς πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ

Το Χρηματιστήριο του Καΐρου ανέστειλε τη λειτουργία του για ώρες μετά την πτώση 4,48% που κατέγραψε ο βασικός του δείκτης.


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for "Φλέγεται" η Αίγυπτος ... Οι νεκροί ξεπερνούν τους 40, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν