Μαζικότητα - Ενεργητικότητα

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αναγνώστης
Asimos proin agrotis

Εν συνεχεία ενός παλαιότερου κειμένου μου (http://aliartos-city.blogspot.com/2010/10/blog-post_5538.html) προσπαθώ να καταλάβω αν η κρίση μας άλλαξε η έστω μας άγγιξε.

Αρχικά θα ήθελα να γνωρίζετε, ότι ενημερώνομαι από το site σας αρκετά συχνά αλλά δεν αντιλαμβάνομαι να περνούν προτάσεις για τα τοπικά μας , πλέον μέσω αυτού. Θα ήθελα να δώσουμε έμφαση στα τοπικά προβλήματα μας. Γι’ αυτό το λόγο θέτω κάποια ερωτήματα ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε κάπου...


1.Όλοι θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα του χθες, αλλά πώς το κάνεις αν δεν αλλάξεις τον τόπο σου σήμερα;

2.Καλές οι αναρτήσεις για συμβούλια, ημερίδες και κείμενα για την οικονομία, κρίση κ.α. Προτάσεις για τα πρόβλημα του χωριού μας ποτέ θα ακούσουμε;(προς όλους τους αναγνώστες…)

3.Θέμα ανεργία δύσκολο και γενικό πρόβλημα. Σκέφτηκε κάνεις πώς να βοηθήσουμε;(μπα). Μήπως διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια ή θεματικές ημερίδες, θα μπορούσαμε να δώσουμε εφόδια σε ανέργους… και κυρίως γνώση και ελπίδα; (άνθρωποι με γνώσεις από την περιοχή μας υπάρχουν)

4.Ενημερωτικές ημερίδες για ελεύθερους επαγγελματίες ή υποψηφίους μαζί με προτάσεις καλύτερης εκμετάλλευσης  του υπάρχοντος πλούσιου αγροτικού τομέα μας (από τους πιο παραγωγικούς κάμπους της Ελλάδος)

5. Οργανισμός (;) Κωπαΐδας μεγάλο αγκάθι, μήπως να τον αφήσουμε να διαλύσει; Για μένα τεράστιος μοχλός ανάπτυξης… και εμείς περιμένουμε το κράτος να τον εκσυγχρονίσει  ή να τον εκμεταλλευτεί(να ανοίξω το θέμα των κήπων; δε νομίζω)

6. Αστυνόμευση έχουμε; Αντέδρασε κανένας μας για να γίνει κάτι;(Μαζί και εγώ)

7. Αθίγγανοι… Ήρθαν, τώρα; Έχουμε σχέδιο…; Κυρίως οργανώσεις, ελέγχου ίσως και απορρόφησης τους; Εδώ έχω ανάγκη από προτάσεις… δύσκολο θέμα κοινωνικό όχι τόσο απλό κυρία Τσόνογλου.

Όλα αυτά όχι για να κατηγορήσω ,αυτό είναι εύκολο, αλλά για να αφυπνίσω τον  εαυτό μου, τους συγχωριανούς μου και να ακούσω προτάσεις.

Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. Σωστά θέτεις τα ερωτήματα αγαπητέ φίλε και νομίζω ότι και οι τοπικές τα αντιλαμβάνονται, όμως με άδεια ταμεία μόνο συμβουλές μπορεί να δώσει κανείς. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τομέας στον οποίο έγιναν λίγα ή σχεδόν τίποτα. Είναι ο τοπικός πολιτισμός. Ποιος Αλιάρτιος γνωρίζει τα βασικά μνημεία του τόπου; Αν ενδιαφέρεται για να τα προστατέψει και να τα προβάλει; Θα μπορούσε να είναι μια πηγή εσόδων από τον τουρισμό… πέρα από την προβολή της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού πρωτα συμφωνήσω με το κείμενο σου φίλε μου, θα ήθελα να επισημάνω το εξής.
    Αυτό που μας λείπει σαν κοινωνία είναι η επικοινωνία και η διαβούλευση πάνω στα θέματα του τόπου, που κάποια απο αυτά πολυ έξυπνα παρουσιάζεις.
    Το τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε πρεπει να είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
    Δυστυχώς, δεν υπ´αρχει ο χώρος που θα είναι ανοικτός και θα έμπνευση καθε υγιή σκεπτόμενο άνθρωπο να επικοινωνήσει. . .
    Προσωπικά θα ήθελα πολυ να γίνει μια τέτοια προσπάθεια μέσα στην κοινωνία μας.
    Προτάσεις υπάρχουν στα ερωτήματα σου. Εγώ πάντως δεν βλέπω το λόγο να της εκφράσω εδώ μέσα, ενώ πολυ εύκολα θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν όλοι μαζί σε ένα χώρο, μια συγκεκριμένη μέρα και να δώσουμε ρεαλιστική μορφή στην κουβέντα μας.
    Προτείνω στον Δημήτρη να οργάνωση ο ίδιος άμα θέλει , μια τέτοια συνάντηση.
    Αλωστε τον θεωρώ φορέα,διαδικτυακό, του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τους παραπάνω σχολιαστές.
    ΔΗΜΗΤΡΗ πάρε πρωτοβουλία όπως πολύ σωστά προτείνει ο προηγούμενος δημότης-σχολιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε λίγοι
    Δεν πουλάει το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αρκεί μια φωνή για ακουστςί μια πρόταση,μια λέξη, μια κράυγη...
    Κάτι σαν τη θεωρία της πεταλούδας.
    Άρα ποτέ δεν ειμαστε λίγοι.
    Απλά είμαστε η αρχή. εγώ σαν συντάκτης του κειμένου μου αρκεί που διαβάστηκε, οι προβλιματίσμοι δικοί σας.
    Συμφώνω σε μια συνάντιση και τάχυστα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν