Γλυπτό του Σπύρου Ντασιώτη θα κοσμεί το Λαογραφικό Μουσείο της "ΙΛΕΑ"

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Την προαιώνια σχέση των Αχαρνών με την Πάρνηθα θα αναδείξει, με αφορμή τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ), που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ένα ξύλινο γλυπτό, που ολοκληρώνεται ήδη, με σκοπό να τοποθετηθεί μπροστά από το μουσείο. Πρόκειται για μια εικαστική σύνθεση που απεικονίζει, σε φυσικό μέγεθος, τρεις μορφές που έχουν άμεση σχέση με το βουνό και που έκαστη κρύβει έναν ξεχωριστό συμβολισμό...

Ο Πάνας συμβολίζει την πλούσια φύση της Πάρνηθας, η Νύμφη την ομορφιά της και το θηλυκό ελάφι την αναγέννηση που πρέπει να γίνει, μετά την καταστροφική φωτιά του 1999. Ιδιαίτερο συμβολισμό κρύβει και το υλικό, αφού το έργο σμιλεύθηκε πάνω σε έναν καμένο κορμό της Πάρνηθας, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.


Ο γλύπτης Σπύρος Ντασιώτης κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να δημιουργήσει ένα σπουδαίο έργο, που πέρα από τους συμβολισμούς, διαθέτει αξιοσημείωτη πλαστικότητα και εκφραστικότητα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, σμιλεύοντας το ξύλο, μέσα στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και κυρίως των νέων, που περνούν τα απογεύματά τους στα café ή στα σκαλάκια του Αγίου Βλασίου. 

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. Δείτε κι εδώ:
    http://glypto.wordpress.com/2010/08/04/%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD-ntasiotis-spyridon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ...ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν