Βλέπε παιδί μου...γράμματα

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δύο μέρες από τώρα, τα παιδιά μας θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να τα καλεί και θα παραταχθούν στο προαύλιο για την προσευχή και τις καθιερωμένες ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών.  Τα παιδάκια που θα πάνε φέτος για πρώτη φορά στο δημοτικό θα φύγουν από εκεί με ένα επιπλέον άγχος. Πώς θα καταφέρουν να μάθουν γράμματα αφού θεωρούν οι υπεύθυνοι δεδομένο ότι όλοι κατέχουν το αντικείμενο της πληροφορικής,  έχουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο σπίτι, έναν εκτυπωτή και γονείς γκουρού στον τομέα της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών. Θα πάνε με τις καινούργιες σχολικές τους τσάντες, αυτές με τις πολλές θήκες για να χωρούν όλα τα σχολικά τους τακτοποιημένα, αλλά θα φύγουν με ένα dvd στο χέρι. Και όλο αυτό γιατί; ...
 
Δεν είναι κακό να προχωράμε και να προσαρμοζόμαστε στις νέες τεχνολογίες, και φυσικά δεν θα ήταν κακό αν το μόνο κακό ήταν η έλλειψη των σχολικών βιβλίων από τα δημόσια σχολεία μας. Όμως δεν είναι η έλλειψη βιβλίων αλλά η έλλειψη σεβασμού και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πολίτη από το κράτος μας που με ενοχλεί.
 
Τα σχολεία δεν θα έχουν βιβλία γιατί δεν έγινε έγκαιρα η διαδικασία για την χορήγηση χαρτιού, μας λένε. Όμως... η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. ήταν γεμάτη με χιλιάδες βιβλία τα οποία δεν διατέθηκαν στη δημόσια εκπαίδευση (όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια) αλλά πωλήθηκαν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν υπάρχει χαρτί ή το προμηθεύτηκε αργά, όμως από Δευτέρα η αποθήκη του Ο.Ε.Δ.Β. θα ξεκινήσει την δεύτερη διάθεση πάλι στους ιδιώτες με τίτλους νέους που έχουν υποστεί αλλαγές και επομένως δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι τους είχαν ως απόθεμα. Επομένως μας κοροϊδεύουν όταν μιλάνε για παράδοση βιβλίων στα δημόσια σχολεία κατά τέλος Οκτώβρη, Νοέμβρη. Αν ήθελαν τα παιδιά μας να πάρουν βιβλία έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν άμεσα. Το Δεκέμβριο ο φορέας του Ο.Ε.Δ.Β. παύει να υφίσταται και ακόμη δεν θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θλίβομαι για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της και αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ;.
 
ΓΙΑΤΙ; Αφήνουν τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικό σχολείο χωρίς βιβλία στα οποία τα παιδιά εκτός το ότι πάντα πλήρωναν τα σχολικά βιβλία, οι γονείς έχουν και κάποια καλύτερη οικονομική άνεση και θα μπορούσαν στην τελική σε συνεργασία με τα ιδιωτικά τους σχολεία να προβούν σε άλλες λύσεις. Έπειτα αναλογιστείτε αυτή η φετινή έλλειψη σχολικών βιβλίων πόσους κλάδους επηρεάζει. Ας ξεκινήσουμε από τον χαρτέμπορα που δεν θα πουλήσει την ποσότητα του χαρτιού όπως τις προηγούμενες χρονιές, τον τυπογράφο και το προσωπικό του, το βιβλιοδέτη και το προσωπικό του, τους μεταφορείς, τους αποθηκάριους, τα βιβλιοπωλεία, αυτούς που κατασκευάζουν τις ετικέττες, τα σχολικά καλύμματα, τους σελιδοδείκτες, τα τετράδια, τα στυλό, τις γόμες τους υπογραμμιστές και ούτω καθεξής. Αλυσιδωτή μείωση στις πωλήσεις και αλυσιδωτές μειώσεις προσωπικού και κλεισίματος επιχειρήσεων από απλά μια κίνηση της κυβέρνησης μας. 
 

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Βλέπε παιδί μου...γράμματα

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν