Πύρινη λαίλαπα σε πέντε μέτωπα...

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ελεγχόμενη η κατάσταση στον Έβρο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αν.Μακεδνίας Θράκης κ. Αρη Γιαννακίδη. Υπάρχουν επιφυλάξεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μαίνονται τα μέτωπα σε Ναύπακτο, Αρκαδία, Φωκία και Ζάκυνθο. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα τέθηκαν απί το έργο της πυρόσβεσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήρθαν από την Γαλλία και την Ισπανία.

Η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίνης Εβρου καίει από την Τετάρτη, εκκένωση χωριών σε Φωκίδα, Αρκαδία, Ναύπακτο. Επέστραψαν οι κάτοικοι στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας...



Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Έβρου, ζητεί την προσοχή όλων των πολιτών και των υπηρεσιών, καθώς το Σάββατο, ολόκληρος ο ακριτικός νομός και η Σαμοθράκη, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν θα έχει δείκτη υψηλής επικινδυνότητας τέσσερα, με αυξημένο ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων πυρκαγιών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κοινότητες στην Τρίπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με την φωτιά που πολιορκεί το χωριό Πάπαρι, όπου ήδη έχει καεί ένα σπίτι. Ανέφερε επίσης ότι ένα μέτωπο έχει περάσει την Αγριακόνα και πάει προς Καλτεζές, όμως βρίσκεται πολύ μακριά, τόσο από το χωριό όσο και από το ιστορικό μοναστήρι και δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό του Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Ο δήμος Τρίπολης ενημέρωσε τους πληγέντες ότι έχουν ειδοποιηθεί ξενοδοχεία στην πόλη και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ανοικτό είναι το δημαρχείο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, προκειμένου να παράσχει βοήθεια και να κατευθύνει τους πληγέντες σε ό,τι χρειαστούν.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου δήλωσε νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν βραδινές περιπολίες, από εθελοντικές οργανώσεις, στα δασικά συμπλέγματα της περιφέρειας και κυρίως στο Μαίναλο. Είπε επίσης, ότι έχει δοθεί εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής από γειτονικούς νομούς, για το πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας.

Από τις 16 φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο, ελέγχονται πλήρως όλες, εκτός από αυτή στην Αρκαδία.

Μεσολόγγι

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα δημοτικά διαμερίσματα Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά στο δήμο Μεσολογγίου λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή από την Πέμπτη. 

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Πύρινη λαίλαπα σε πέντε μέτωπα...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν