Μέσα σε 48 ώρες εξανεμίστηκαν 900 δισ. ευρώ σε ΗΠΑ και Ευρώπη

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Καταποντίστηκαν και πάλι τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια την Τετάρτη ενώ  κάτω από τις 1.000 μονάδες βρέθηκε εκ νέου το Χ.Α., καθώς παραμένει ο φόβος ότι ΗΠΑ και Ευρωζώνη δεν μπορούν να "απαντήσουν" αποτελεσματικά στα προβλήματα της οικονομίας τους.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα σε 48 ώρες (από τις 5 ως τις 8 Αυγούστου) εξανεμίστηκαν 900 δισ. ευρώ σε Wall Street και χρηματιστήρια της Ευρώπης...

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE100 έκλεισε στις 5.007,16 μονάδες με απώλειες κατά 3,13%, ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες κατά 5,75% στις 3.002,99 μονάδες , ο DAX30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες κατά 5,39% στις 5.613, 42 μονάδες, το ισπανικό χρηματιστήριο έχανε 4,60%, το ιταλικό 5,40%, πριν κλείσει με πτώση 6,5%. Ο δείκτης Εurostoxx έκλεισε με απώλειες κατά 6,50%.

Πτώση σημειωνόταν και στη Νέα Υόρκη όπου ο βιομηχανικός Dow Jones γύρω στις 18:00 Ελλάδας έχανε τουλάχιστον 4%, αναιρώντας τα χθεσινά κέρδη, μετά την πτώση 600 μονάδων τη Δευτέρα.


 
Αναλυτές διαβλέπουν ότι θα καθυστερήσει η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, λόγω του φόβου μεγάλης μερίδας επενδυτών επειδή ιδιωτικές τράπεζες έχουν εμπλακεί στο νέο δανεισμό της Ελλάδας.

"Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, έρχονται να προστεθούν
οι πιο τρελές φήμες", έλεγαν Γάλλοι χρηματιστηριακοί αναλυτές υπό τον όρο της ανωνυμίας. "Οι αβεβαιότητες θα παραταθούν για μερικές εβδομάδες" όπως, άλλωστε, αφήνει σαφώς να εννοηθεί το χθεσινό ανακοινωθέν της Επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed.

Την ίδια ημέρα, παρατηρείται και πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την ισοτιμία να φθάνει στο 1,4183 δολάριο το ευρώ. Το ελβετικό φράγκο ανατιμάται έναντι του ευρώ - στο 1,0329 ελβετικό φράγκο/ευρώ.


Η ουγκιά του χρυσού στο Παρίσι ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια για λίγο, θέτοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στα 1.796,86 δολάρια.

Στις αρνητικές εξελίξεις της ημέρας, συγκαταλέγονται η υποβάθμιση της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον οίκο Fitch, καθώς επίσης και η έντονη φημολογία για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας. Παράλληλα, δημοσκόπηση καταγράφει έντονη δυσπιστία των Αμερικανών στην ακολουθούμενη πολιτική, με 7 στους 10 να θεωρούν ότι η χώρα οδεύσει σε λάθος κατεύθυνση.

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. Την ώρα που τα χρηματιστήρια της Δύσης κάνουν βουτιά στα τάρταρα, ένας ρωμαλέος Πούτιν κάνει βουτιά στα βαθιά της Ελληνικής ιστορίας. Και κάνει επενδύσεις σε ανασκαφές και μιλάει για τουριστική ανάπτυξη!
    http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=300884
    Πολύ ανώμαλος τύπος αυτός ο Πούτιν. Αντί να κάνει τα μπάνια του σαν κανονικός άνθρωπος,και να ξενυχτάει στις ταβέρνες σαν όλους τους δικούς μας (μόλις διάβασα πως ο ΓΑΠ μπαρκάρισε από τον Άγιο Κωνσταντίνο για Σίφνο) αυτός το βιολί του, Ανάπτυξη.... και μας χαλάει την πιάτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι καλάρουνε μα δεν βγάζουν ψάρια
    καλάρει ο Πούτιν και βγάζει καλαμάρια
    Έγια μόλα έγια λέσα
    έχει ο σάκος χάρια μέσα
    έχει ο σάκος χάρια μέσα
    έγια μόλα έγια λέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν