ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ, ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Έλληνας blogger που ζει στον Καναδά κάνει μία ενδιαφέρον σύγκριση της καθημερινότητας των δύο κρατών.

Διαβάστε το κείμενό του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...




Μερικές φορές ακούω (ή διαβάζω) να με αποκαλούν κάποιοι "τυχερό" που ζω Καναδά.

Άλλες φορές πάλι, τσακώνομαι εδώ πέρα με Ελληνοκαναδούς/έζες για το αν είναι καλύτερος ο Καναδάς απο την Ελλάδα, και σε τί.

Λέω λοιπόν σήμερα, μιας και μου το ζήτησαν και κάποιοι φίλοι, να σας κάνω κάποιες συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας Καναδά, να μαθαίνετε κι εσείς τι περίπου παίζει εδώ πέρα, και να μην τρέφετε αυταπάτες γενικώτερα.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Το κατώτερο μεροκάματο ενός εργάτη είναι 9-10 δολλάρια την ώρα. Δηλαδή 70-80 δολάρια ημερησίως, δηλαδή 52 Ευρώ.
ΕΛΛΑΔΑ: Το κατώτερο ημεροκάματο είναι περίπου 3 Ευρώ την ώρα, έως 30 ευρώ την ημέρα.
Διαφορά, 22 περίπου Ευρώ την ημέρα. Σεβαστή διαφορά.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 1-2 δωματίων είναι απο 700-1300 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 460-850 Ευρώ το μήνα. (Για μονοκατοικία δεν το συζητάμε).
ΕΛΛΑΔΑ: Το νοίκι για παρόμοιο διαμέρισμα (μέσος όρος) είναι απο 200-έως 400 Ευρώ.
Διαφορά 260 και 450 Ευρώ αντίστοιχα.

ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑΣ:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ΜΗΝΑ: 200+ δολάρια/μήνα
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:
ΒΕΝΖΙΝΗ/ΛΙΤΡΟ: 0,98ct/Λίτρο

ΕΞΟΔΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ/ΜΗΝΑ: Ξεκινάει απο 100 Ευρώ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: (Δεν γνωρίζω, γράψτε μου να το συμπληρώσω)
ΒΕΝΖΙΝΗ/ΛΙΤΡΟ: 1+ Ευρώ/Λίτρο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΝΑΔΑΣ:
Το τσιγάρο απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους και παντού. Καταργήθηκαν οι ειδικοί χώροι για καπνιστές, και πλέον μόνο έξω στο δρόμο επιτρέπεται (και που πάνε να περάσουν νόμο να απαγορευτεί και εκεί).
Το ποτό επιτρέπεται μέχρι τις 2.45 τα χαράματα. Στις 3 αν υπάρχει ποτό σε τραπέζι η στην μπάρα, πέφτει πρόστιμο, μέχρι και αφαίρεση άδειας.
Απαγορεύεται να κουβαλάς μαζί σου στο δρόμο ή στο αυτοκίνητό σου αλκοολούχα ποτά, που δεν είναι σφραγισμένα, και μετά την δύση του ήλιου ακόμη και σφραγισμένα.
Ποτό και κάπνισμα επιτρέπεται μετά τα 18 (αυστηρώς). Η πωλητές ποτών και τσιγάρων έχουν ανά πάσα στιγμή δικαίωμα να ζητήσουν ταυτότητα για εξακρίβωση ηλικίας, ή και να αρνηθούν την πώληση.
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ:
Το τσιγάρο επιτρέπεται (για τώρα) σε ειδικούς χώρους. Το ποτό δεν έχει όριο ωραρίου κ.λ.π. Η διακίνησή του δεν απαγορεύεται η δεν ελλέγχεται. Τα ποτά και τα τσιγάρα μπορεί να πάει και ένα ανήλικο να τα αγοράσει.

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΝΑΔΑΣ:
Δεν θα έλεγα ότι οι Καναδοί έχουν πολλούς λόγους να περηφανεύονται για τους δρόμους τους. Σαμάρια παντού, τρύπες και λακούβες, παντού καθημερινά έργα-μπαλώματα, με Highways τςν 4 λωρίδων η και 8 (Express) αλά με μόνιμα προβλήματα μποτιλιαρίσματος.
ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑ:
Σε σύγκριση με τον Καναδά, θεωρώ πως έχουμε πολύ καλύτερους δρόμους, ακόμη και επαρχιακούς. Υστερούμε ίσως στην φωταγώγησή τους και την σήμανση, αλά σε γενικές γραμμές έγινε πολύ καλή δουλειά.

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΝΑΔΑΣ:
Παντού Ασιατικά εστιατόρια, Πακιστανικά, Ινδικά και Ελληνικά, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με Ελληνικό φαγητό, και που η γεύση με το Ελληνικό φαγητό απέχει έτη φωτός. Ένα νορμάλ μενού, στοιχίζει απο 40-70 δολάρια, σύν τον φόρο, σύν το (υποχρεωτικό) φιλοδώρημα (15-20%).
ΦΑΓΗΤΟ ΕΛΛΑΔΑ:
Καμμία σχέση.. νομίζω τα λέει όλα.
Μπορείς να φάς σαν άνθρωπος με 20-40 Ευρώ, αλά τουλάχιστον τρώς ποιότητα και έχει γεύση.

ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΝΑΔΑΣ: Περίπου 65% σε σύνολο φόρων.
ΕΦΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Μην το συζητάμε, έχει γέλιο.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΝΑΔΑΣ: Πληρώνεις όταν καλείς, αλά και όταν σε καλεί άλλος (πληρώνεις Air Time). Στα κινητά το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια. Τα τηλέφωνα που σου πουλάνε είναι ότι σαχλαμάρα μπορείς να φανταστείς. Απο τα Ευρωπαϊκά μοντέλλα απέχουν παρασάγκας. Ποτέ δεν απαντάει κάποιος άνθρωπος. Μιλάς με κομπιούτερ που προσπαθούν να αναγνωρίσουν φωνή και φωνητικές εντολές. Μέχρι να βγεί κάποιος να σου μιλήσει, το 'χεις κλείσει (μην πω σπάσει). Το ιντερνέτ είναι πανάκριβο. Αν συνδυάσεις κινητό/σταθερό και ιντερνέτ, πληρώνεις κάπου 100 δολλάρια πάγιο το μήνα, σύν τις ομιλίες. Το δίκτυο σέρνεται και οι (δήθεν) υψηλές ταχύτητες( high speed internet) δεν ξεπερνάν το ISDN της Ελλάδας. Στα καρτοκινητά είναι υποχρεωτικό το να καταχωρούνται κανονικά τα στοιχεία σου. Χρεώνεσαι και όταν καλείσαι, και μόλις τελειώσουν οι μονάδες σου, δεν μπορείς να λάβεις ούτε εισερχόμενες κλήσεις.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ/ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΑ: Τα ξέρετε καλύτερα απο μένα σίγουρα.. κάντε τις συγκρίσεις μόνοι σας απο τα παραπάνω.

Και μερικά πιο γενικοποιημένα.
Παντού βλέπεις κάμερες εδώ. Δεν αισθάνεσαι ποτέ μοναξιά. Είτε μπείς σε περίπτερο με τσιγάρα, είτε σε μεγαλομάγαζα, είτε στην πολυκατοικία που μένεις (μέχρι και τον ανελκυστήρα), είτε σε σπίτια, παντού υπάρχουν κάμερες.
Η εγκληματικότητα είναι πολύ μεγάλη. Οι έχρωμοι, οι Ασιάτες, οι Αλβανοί και αρκετά δικά μας λουλούδια, είναι μονίμως οπλισμένοι. Καθημερινά ακούμε για φόνους. Πυροβολισμοί στην τάδε οδό με τόσους νεκρούς, τόσους τραυματίες. Σκοτωμοί πάλι σε κείνη την οδό. Τα ίδια και τα ίδια. Ατυχήματα με νεκρούς, άπειρα και επι καθημερινής βάσης, και μιλάμε μόνο για περιοχή Τορόντο. Φεύγεις απο το σπίτι σου, και δεν ξέρεις αν γυρίσεις. Είτε απο κάποιον που θα πέσει πάνω σου γιατί κοιμόταν, είτε γιατί ήπιε, είτε γιατί μαστούρωσε, είτε γιατί ήταν Κινέζος η Πακιστάνος, είτε είτε.. Άλλοι πάλι βρίσκονται σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή, για παράδειγμα ανταλλάσσονται πυροβολισμοί απο συμμορίες και έτυχε να πρνάει απο εκεί ο άνθρωπος τυχαία, και ..καληνύχτα για πάντα ας πούμε.
Ληστείες καθημερινά σε Ταξί, βενζινάδικα, περίπτερα, φαρμακεία, στον ηλεκτρικό, σε τράπεζες και ότι ακόμη βάλει ο νούς του ανθρώπου.
Οι Έλληνες της παροικίας, έχουν μείνει (η παλιά γεννιά) πολύ πίσω σε σύγκριση με τον Έλληνα που ζει Ελλάδα η Ευρώπη. Η νεολαία έχει Καναδοποιηθεί σε βαθμό 90%. Οι εκκλησίες και οι ιερείς είναι επιχειρηματίες κλάσεως ζώντας στην χλιδή.

Τι άλλο να σας γράψωβρε παιδιά; Δεν μου 'ρχεται κάτι.. ίσως απο τα σχόλια να μου 'ρθει κάτι ακόμη.
Προσπάθησα στην ουσία να καταρίψω μερικούς μύθους απλά. Όχι πως δεν έχει και τα καλά του, μα όχι και πως η Ελλάδα μας είναι του πεταματού.. μη χέ..!!

Και το άσμα ασμάτων, γεμάτο πίκρα για την ξενητιά, που τα λέει όλα μέσα σε 23 δευτερόλεπτα, με τους ανάλογους ΛΥΓΜΟΙ.. Παρακαλώ πολύ, έχετε μαντήλι στο χέρι οπωσδήποταν, κι αν δεν βρείτε εύκαιρο μαντήλι, πιάστε ότι βρείτε, κουρτίνα, τραπεζομάντηλο κ.λ.π. Και προσοχή στους ΛΥΓΜΟΙ!

Σχετικές Αναρτήσεις :



33 σχόλια:

  1. etsi...gia na min milane kapoioi....mpravo file mou, poly kali epilogi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω πάλι πιστεύω οτι το δυνατό χαρτί της Ελλάδας είναι ο ήλιος της και το πιο ισορροπημένο κλίμα.
    Μακάρι να είναι οπως τα λές, γιατί κάποιοι φίλοι με "εχουν φάει" ότι εκεί είναι καλύτερα, έχω "ψηθεί" αρκετά, και αν μπορούσα θα ερχόμουν...
    Βέβαια έχω να αντιπαραθέσω τα παρακάτω (άν και δεν έχω ζήσει εκεί, μονο την έχω επισκεφθεί τη χώρα)
    1. Η ξενιτιά συμφωνώ δεν παλεύεται, έζησα 3 χρόνια στην Αγγλία που είναι δίπλα καιτο ένιωσα καλά.
    2.Η μισθολογική διαφορά είναι σεβαστή, γιατί με μια απλή αναγωγή βγαίνει περίπου 500 ευρώ (και πάνω)
    3.Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές με τις τηλεπικοινωνίες...
    4. Δυστυχώς, εγώ που ζώ στην Αθήνα, έχω να αντιμετωπίσω την εγκληματικότητα και την ακρίβεια στα ενοίκια...450 με 500 ευρώ το δυαράκι...350 ευρώ η γκαρσονιέρα...και αν ψάξεις βορεια, η πόσο μάλλόν νότια, ignition!
    5.Με το αμάξι μεγάλη η διαφορά, ομως μεγάλη και η διαφορά στη βενζίνη, 0.98cents=0.66euros

    Αρά, μια η άλλη είναι...
    για μένα δυνατό χαρτί της ελλάδας είναι ο καιρός της, μεγάλο χαρτί του καναδά είναι το κράτος πρόνοιας και η οργάνωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμο το αρθράκι και σε ευχαριστούμε...

    Θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα όπως αν υπάρχουν θέσεις εργασίας, τι γίνεται με την παιδεία και για παράδειγμα τι κόστος ζωής έχει εκεί μια 5μελής οικογένεια ?

    Αυτα περι αλκοολ και τσιγαρου θετικα τα βρισκω...εγκληματικοτητα εχουμε κι εδω... ισως ομως οχι τοοοοσοοο πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα καταλαβαίνω όλα αλλά εάν είναι τόσο χάλια γιατι εισαι ακομα εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πεστα γιατι μαλλον ο τυπος ειναι η το παιζει ελληναρας,δεν ειναι μονο η ελλαδα ομορφη παιδες,υπαρχουν και πολυ καλυτερα,θα θελαμε να ειμαστε σαν το καναδα αλλα δεν το παραδεχομαστε,ειμαστε μεγαλο μπουρδελο και το κρυβουμε,ακου εκει επειδη απαγορευεται το τσιγαρο και το ποτο ειναι κακο κρατος,αν δεν σ αρεσει τραβα στη τζαμαικα να την ακους κιολας

      Διαγραφή
  6. αυτα που εγραψε το παληκαρι ηταν το 2009..οπτε δικαιολογηστε τον.εχει γλυτωσει μνημονια,6 φορους στο ρευμα και το σπιτι του,εχει γλυτωσει μειωση μισθου 40 τις εκατο,εχει γλυτωσει τη σκηνη οπου εχουμε σαμαρα για προθυπουργο,εχει γλυτωσει απο τα χτυπηματα των μπατσων στις απεργιες κοντα στη βουλη..ασε φιλε,καλα εισαιεκει.κανε το σταυρο σου με τα δυο σου χερια που γλυτωσες απο την καμμενη ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγαλε προφανως εκει η μονος εισαι η σε απολυσανε γιατι δεν εχεις μυαλο να δεις τη ζωη και τη ζεις σαν ελληνας στην ελλαδα η καποιος καναδος θα σου την ειπε για την πατριδα σου καο τους μισεις,εχουμε γνωστους πολλους εκει,ελληνες,αλλιως τα λενε αυτοι,ολοι ομως,ειναι μαλακες;ζουν σε αλλο κοσμο;μηπως σε χαλαει ρε μεγαλε να εισαι νομοταγης πολιτης και να κανεις οτι γουσταρεις οπως κανουμε εδω;αυτα μας φαγαν εδω και γιαυτο αυτοι"καναδοι" ποτε δεν θα καταντησουν σαν εμας,ασε που ακουω οτι σημερα που σου γραφω 2013 μεγαλε οταν ολοι πειναμε εκει ριξανε την ανεργεια και εγκληματικοτητα εχουν σαν το κουτσοχωρι μου,ελα λες βλακειες στο αρθρο σου φιλε,μηπως δεν εισαι blogger απο καναδα και εισαι κανενας "πατριωτης" που κοιτας να μας κρατησεις στο ελλαδιαταν να μην μας παρουν την "αγαπημενη μας πατριδα"; στα τετοια μου την γραφω φιλοι μου την πατριδα μας οπως κανει και αυτη στα παιδια τις,σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγαλε προφανως εκει η μονος εισαι η σε απολυσανε γιατι δεν εχεις μυαλο να δεις τη ζωη και τη ζεις σαν ελληνας στην ελλαδα η καποιος καναδος θα σου την ειπε για την πατριδα σου καο τους μισεις,εχουμε γνωστους πολλους εκει,ελληνες,αλλιως τα λενε αυτοι,ολοι ομως,ειναι μαλακες;ζουν σε αλλο κοσμο;μηπως σε χαλαει ρε μεγαλε να εισαι νομοταγης πολιτης και να κανεις οτι γουσταρεις οπως κανουμε εδω;αυτα μας φαγαν εδω και γιαυτο αυτοι"καναδοι" ποτε δεν θα καταντησουν σαν εμας,ασε που ακουω οτι σημερα που σου γραφω 2013 μεγαλε οταν ολοι πειναμε εκει ριξανε την ανεργεια και εγκληματικοτητα εχουν σαν το κουτσοχωρι μου,ελα λες βλακειες στο αρθρο σου φιλε,μηπως δεν εισαι blogger απο καναδα και εισαι κανενας "πατριωτης" που κοιτας να μας κρατησεις στο ελλαδιαταν να μην μας παρουν την "αγαπημενη μας πατριδα"; στα τετοια μου την γραφω φιλοι μου την πατριδα μας οπως κανει και αυτη στα παιδια τις,σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγαλε προφανως εκει η μονος εισαι η σε απολυσανε γιατι δεν εχεις μυαλο να δεις τη ζωη και τη ζεις σαν ελληνας στην ελλαδα η καποιος καναδος θα σου την ειπε για την πατριδα σου καο τους μισεις,εχουμε γνωστους πολλους εκει,ελληνες,αλλιως τα λενε αυτοι,ολοι ομως,ειναι μαλακες;ζουν σε αλλο κοσμο;μηπως σε χαλαει ρε μεγαλε να εισαι νομοταγης πολιτης και να κανεις οτι γουσταρεις οπως κανουμε εδω;αυτα μας φαγαν εδω και γιαυτο αυτοι"καναδοι" ποτε δεν θα καταντησουν σαν εμας,ασε που ακουω οτι σημερα που σου γραφω 2013 μεγαλε οταν ολοι πειναμε εκει ριξανε την ανεργεια και εγκληματικοτητα εχουν σαν το κουτσοχωρι μου,ελα λες βλακειες στο αρθρο σου φιλε,μηπως δεν εισαι blogger απο καναδα και εισαι κανενας "πατριωτης" που κοιτας να μας κρατησεις στο ελλαδιαταν να μην μας παρουν την "αγαπημενη μας πατριδα"; στα τετοια μου την γραφω φιλοι μου την πατριδα μας οπως κανει και αυτη στα παιδια τις,σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγαλε προφανως εκει η μονος εισαι η σε απολυσανε γιατι δεν εχεις μυαλο να δεις τη ζωη και τη ζεις σαν ελληνας στην ελλαδα η καποιος καναδος θα σου την ειπε για την πατριδα σου καο τους μισεις,εχουμε γνωστους πολλους εκει,ελληνες,αλλιως τα λενε αυτοι,ολοι ομως,ειναι μαλακες;ζουν σε αλλο κοσμο;μηπως σε χαλαει ρε μεγαλε να εισαι νομοταγης πολιτης και να κανεις οτι γουσταρεις οπως κανουμε εδω;αυτα μας φαγαν εδω και γιαυτο αυτοι"καναδοι" ποτε δεν θα καταντησουν σαν εμας,ασε που ακουω οτι σημερα που σου γραφω 2013 μεγαλε οταν ολοι πειναμε εκει ριξανε την ανεργεια και εγκληματικοτητα εχουν σαν το κουτσοχωρι μου,ελα λες βλακειες στο αρθρο σου φιλε,μηπως δεν εισαι blogger απο καναδα και εισαι κανενας "πατριωτης" που κοιτας να μας κρατησεις στο ελλαδιαταν να μην μας παρουν την "αγαπημενη μας πατριδα"; στα τετοια μου την γραφω φιλοι μου την πατριδα μας οπως κανει και αυτη στα παιδια τις,σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλε προφανως εκει η μονος εισαι η σε απολυσανε γιατι δεν εχεις μυαλο να δεις τη ζωη και τη ζεις σαν ελληνας στην ελλαδα η καποιος καναδος θα σου την ειπε για την πατριδα σου καο τους μισεις,εχουμε γνωστους πολλους εκει,ελληνες,αλλιως τα λενε αυτοι,ολοι ομως,ειναι μαλακες;ζουν σε αλλο κοσμο;μηπως σε χαλαει ρε μεγαλε να εισαι νομοταγης πολιτης και να κανεις οτι γουσταρεις οπως κανουμε εδω;αυτα μας φαγαν εδω και γιαυτο αυτοι"καναδοι" ποτε δεν θα καταντησουν σαν εμας,ασε που ακουω οτι σημερα που σου γραφω 2013 μεγαλε οταν ολοι πειναμε εκει ριξανε την ανεργεια και εγκληματικοτητα εχουν σαν το κουτσοχωρι μου,ελα λες βλακειες στο αρθρο σου φιλε,μηπως δεν εισαι blogger απο καναδα και εισαι κανενας "πατριωτης" που κοιτας να μας κρατησεις στο ελλαδιαταν να μην μας παρουν την "αγαπημενη μας πατριδα"; στα τετοια μου την γραφω φιλοι μου την πατριδα μας οπως κανει και αυτη στα παιδια τις,σε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙς ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΕΔΩ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 16 μηνες και η γυναικα μου 19 μηνες, το ενοικιο τρεχει οπως και η τραπεζα και τα δανεικα ασε την εγκληματικοτητα γιατι κοπανησα 2 πακιστανους την ωρα που ψυριζαν το μηχανακι μου ((ως συνηθως η αστυνομια παντα αργει )) και με ειπαν και ρατσιστη ειναι πολυ καλα δασκαλεμενοι ,δηλωσαν και ανηλικοι ,,οπως και καποιοι αλλοι ανεγκεφαλοι Χ Ε Σ Τ Η Κ Α Γ Ι Α Ο Τ Ι ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ! ! και στην ερευνα αργοτερα ειχαν και οι δυο μαχαιρια πτυσομενα !!!! λοιπον φιλαρακι μπορω να δουλεψω σε 5 διαφορετικες δουλειες αλλα εδω δεν υπαρχει Τ Ι Π Ο Τ Α !! ΚΑΤΑΛΑΒΕς ? ? και λες για το τσιγαρο και τα ποτα και αλλα ??? ρε δουλεια εχει οκαναδας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εχει και πολλες αν δεν το ξερεις ακομη , γιατι εχουν αναπτυξη πραγματικη καικυβερνηση !! και αν δεν ειναι < καλα > εκει γιατι δεν φευγουν αυτοι που ειναι εκει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγγνώμη φίλε ΑΛΛΑ γράφεις μπούρδες....
    Γιατί δεν αναφέρεις ότι στα καρότσια των sm οι γυναίκες αφήνουν χύμα τις τσάντες τους...
    Γιατί δεν αναφέρεις τις τσάντες, πορτοφόλια που ακουμπάς άνετα στο κάθισμα του αυτοκινήτου...
    Γιατί, αφού όπως λες έχει τόσο μεγάλη εγκληματικότητα, στις ειδήσεις δε λένε τπτ...

    Έναν άνεργο οικογενειάρχη στην Ελλάδα ποσώς τον ενδιαφέρει η ποτοαπαγορευση και οι ώρες λειτουργίας των κωλομπαρων...

    Γιατί όλοι οι Καναδοί αφήνουν τις πόρτες των γκαράζ ξεκλειδωτες? Παρόλο που μέσα έχουν πανάκριβα αυτοκίνητα...

    Ναι, η ασφάλεια των αυτοκινήτων είναι πανάκριβη, καθώς και οι ετήσιοι φόροι των σπιτιών.... ΑΛΛΑ μέχρι εκεί...

    Το μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί ξεπερνάει το κατώτερο μισθό της Ελλάδας...

    Τώρα αν κάποιος βρίσκεται Καναδά για να δουλέψει μια πενταετία, ώστε να χτίσει ένα σπιτάκι στην Ελλάδα, όχι δε θα το πετύχει..
    Αν όμως βρίσκεται για να εξασφαλίσει στα παιδιά του και στον εαυτό του μια αξιοπρεπή ζωή και ένα σίγουρο μέλλον, χωρίς να έχει βλέψεις να δουλέψει μόνο ως διευθυντής ή πρόεδρος, ναι θα το πετύχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουρδες τα θεωρεις εσυ! Εγω ορισμενα απ' αυτα τα θεωρω σωστα. Σε προσφατο ταξιδι μου στον Καναδα ενιωσα οτι ημουν στην ασια (ινδια, κινα, πακισταν) παρα στην βορειο αμερικη. Και να ξερεις οτι αυτοι οι λαοι φερνουν μαζι τους και την κουλτουρα τους! Δεν εντασσονται ευκολα.
      Οσο για το ιντερνετ, πραματικα σερνοταν και να φανταστεις ηταν σε πανεπιστημιο.
      Το φαγητο μου φανηκε ακριβο πχ 3 σουβλακια 27 CAD.
      Για τα καυσιμα, η βενζινη ειχε 1,09 CAD/LIT. αλλα οι αποστασεις ειναι τεραστιες και τα αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου...
      Απο αισθημα ασφαλειας ειναι καλυτερα απο την ελλαδα γιατι ειναι οργανωμενο κρατος. Ελεγχει εναν εναν εξονυχιστικα οποιον περναει τα συνορα του οχι σαν την ελλαδα που τα συνορα ειναι σουρωτηρι.
      Τωρα για δουλεια ξεχασε το, αν δεν εχεις καποιον πολυ κοντινο σου συγγενη.
      Πλεον σειρα εχουν οι ασιατες για μεταναστες.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα!
    Θα ήθελα πολυ να μάθω πόσο κοστιζει στον Καναδά π.χ. Μια μαρμελαδα χωρις συντηρητικά , όχι σαν αυτες του εμπορίου αλλα χειροποιητες και φυσικές...ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διάβασα αυτό το άρθρο διότι ήδη σκέφτομαι ότι δεν θέλω να μείνω στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πρόδωσαν την Ελλάδα και όσο και αν την αγαπάμε δεν υπάρχει σωτηρία. Οταν εν έτη 2014 σε παίρνει τηλέφωνο η θεία σου από Αθήνα να σου πει να ψηφίσεις Νεα Δημοκρατία επειδή της έκαναν πλύση εγκεφάλου οι παπάδες για λόγους που δυστυχώς κρυβουν πολλά από πίσω. Τα συμπεράσματα που έχω βγάλει ζώντας όλη μου την ζωή στην Ελλάδα είναι πλήρως απογοητευτικά. Για αυτό σκέφτηκαν τον Καναδά μιας και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Οσο για αυτά που γράφει ο αρθρογράφος στην αρχή με σόκαραν αλλα διαβάζοντας και τα σχόλια κατάλαβα ότι οι θέσεις του διακρίνονται από μονομέρια. Για αυτό αρχίζω πραγματικά να το σκέφτομαι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ θέλω να προσθεσω ότι μπορεί το ενοίκιο θα είναι 700 δολ αλλά συμπεριλαμβάνει... Ρεύμα, νερό και θέρμανση... Άρα;;; που είναι πιο φτηνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και τι κανεις ακομα στον καναδα?γιατι δεν ερχεσε ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. esy pou egrapses to post eise poly asteios file mou tha thela e poly na eimaste kanadas alla ayto den prokeite POTE na ginei ... fygete osoi mporeite tha sotheitai !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλε κουνα λιγο το κεφαλι και μετα ξαναγραψε γιατι νωμιζω εισαι στο ιρακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μην κρίνετε απο ένα περιστατικό ή απο μία άποψη..Ασφαλώς και όταν πας σε μια χώρα που έχει τόσα καλά να δουλεύει και η εφορία και όλα ρολόι..Μην κοιτάτε που στην Ελλάδα δεν πληρώνουμε και δεν δηλώνουμε..Υπάρχει νόμος και τηρήτε..Αυτά απο εμένα που έζησα και εγώ στον Καναδά και να σημειωθεί στο Μόντρεαλ το οποίο έχει +φόρους για την πολιτεία του Μόντρεαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μεγα λαθος ημουν πριν ενα μηνα τοροντο αν ημουν πιο μικρη τωρα θα εφευγα για να μεινω χωρις δευτερη σκεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξεκινάω. 8*3=24. 52-24=28 και αυτο παλιά όχι τώρα που είναι σχεδόν 2 ευρω η ωρα. Υποχρεωτικές υπερωρίες χωρίς λεφτά, Ελλάδα όχι Καναδά...
    Είχα στο στρατό παιδι που είχε 4 εστιατόρια ελληνικά η οικογένια του και ήξερε απο ποιότητα όχι όπως εδώ.
    Ενοίκιο Ελλάδα απο 350 το δυαρακι όχι 200.
    Πάω για ενα καφέ ή μια μπύρα και πρέπει να βάλω πλυντήριο,είμαστε σοβαροί.;
    Ελλάδα παρανομεί ο πλούσιος και ο φτωχός,μάντεψε ποιός την πλυρωνει....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλαδή καλιτερα είναι να μενει καπιος στο Καναδά .
    Επειδή σκέφτομαι να πάω Καναδά.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kala den vlepeis oti to keimeno einai toy 2009?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πώς είναι τα πραγματα; Πού είναι πιο καλά; Μόντρεαλ ή Τορόντο?

      Διαγραφή
  27. Τώρα πώς είναι τα πραγματα στον Καναδά Πού είναι πιο καλά; Τορόντο ή Μοντρεαλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μόντρεαλ είναι πιο κοντά σε εμάς το Τορόντο είναι πιο αμερικανική όσα είπε ο φίλος πιο πάνω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα 13 με 15 δολάρια την ώρα είναι για σερβιτόρος που με το 10%μπορεί να φτάσει και 50.60 την ώρα π.χ για οικοδομή η ώρα είναι περίπου 40 δολάρια την ώρα ευχαριστώ

      Διαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν