Δέσμευση του υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα για άμεση αξιοποίηση των Κήπων της Αλιάρτου

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Με πρωτοβουλία της βουλευτού Βοιωτίας κυρίας Αριάδνης Αγάτσα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό κ. Γιάννη Δριβελέγκα, με θέμα την αξιοποίηση και ανάδειξη των «Κήπων Αλιάρτου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης , ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαΐδας  κ. Σεραφείμ Λαμπριτζής και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλιάρτου κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου...

Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα ως μέλος των Επιτροπών της Βουλής Μορφωτικών Υποθέσεων & Προστασίας του Περιβάλλοντος, πήρε την πρωτοβουλία της σύσκεψης με τον Υφυπουργό, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα εγκατάλειψη αυτής της πηγής πλούτου και πολιτισμού για τον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης την Ελλάδα.
 
Όπως είναι γνωστό, οι «Κήποι Αλιάρτου» αποτελούν μοναδικό φαινόμενο αρχιτεκτονικής κήπων και στο χώρο τους διατηρούνται αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις, κατοικίες και διοικητικά κτίρια του 19ου  αιώνα, που είχε κατασκευάσει η αγγλική εταιρία Lake Copais Co Ltd, η οποία εκτέλεσε την αποξήρανση της Λίμνης Κωπαΐδας το 1890. Αυτά τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις, για την αρχιτεκτονική τους αξία έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ανήκουν στον Οργανισμό Κωπαΐδας.
 
Τα θεμέλια και οι διαδικασίες για να ενταχθούν «Οι Κήποι Αλιάρτου» στην ιδιοκτησία της Αυτοδιοίκησης και να μπορέσει να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους ο Δήμος Αλιάρτου, συμφωνήθηκαν με τον Υφυπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα.
 
Από την πλευρά τους, ο κ. Γιώργος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου και ο κ. Μάκης Λαμπριτζής, Πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαΐδας, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες και τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις, ώστε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορέσει να προχωρήσει στις θεσμικές αλλαγές για τους «Κήπους Αλιάρτου».
 
Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Δριβελέγκας δεσμεύτηκε από την πλευρά του για την άμεση αξιοποίηση των «Κήπων Αλιάρτου», με ψήφιση από τη Βουλή ειδικών διατάξεων που θα αποδίδουν αυτό το φυσικό και αρχιτεκτονικό πλούτο στο λαό της Βοιωτίας και όλης της Ελλάδας.
 
Η Άρια Αγάτσα εκτίμησε πως αυτή η πρωτοβουλία απαντάει στις προκλήσεις των πολιτών του Νομού και πως οι «Κήποι Αλιάρτου» μπορούν να αποτελέσουν ένα πόλο ανάπτυξης και έλξης τουριστών για τη Βοιωτία.

Σχετικές Αναρτήσεις :8 σχόλια:

 1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ,ΑΣΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΩΝΥΜΕ 5.39.
  ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΑΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΗΣΥΧΗ>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σιγά μην πούμε ευχαριστώ και στους βουλευτές. Πόυ ήταν τόσο καιρό; Ας είναι καλά ο Ντασιώτης που άπό την στιγμή που ανέλαβε δίνει μάχη για να περάσουν οι Κήποι στο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΟΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΗ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παιδιά,δείτε το αλλιώς.Το αίτημα για να έρθουν οι κήποι στο δήμο είναι δίκαιο και παλιό,όλοι οι δήμαρχοι το ήθελαν αλλά δεν το κατάφεραν,πιθανόν γιατί δεν έκαναν τις καταλληλες κινήσεις.Ο Ντασιώτης το είπε στην πλατεία προεκλογικά ότι θα διεκδηκίσει τους κήπους.Εγώ λέω,αν είναι να τους πάρει ο δήμος,ας συνεργαστεί και με τον διάολο,πολύ περισσότερο με τους βουλευτές που επιτέλους ας προσφέρουν και κατι στον Αλίαρτο.Προσωπικά θα το εκτιμήσω αν συμβεί και τον συγχαίρω που άνοιξε το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μπράβο δήμαρχε!!!
  κράτα γερά!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ανωνυμε 8.45,δηλαδη απ τον ταφο μιλας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν