Κέρκυρα: Φυγάδευσαν βουλευτές με πλωτό σκάφος (Βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Περίπου 500 ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Φρούριο μέσα στο οποίοι δειπνούσαν οι προσκεκλημμένοι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corfu Press επρόκειτο για δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώθηκε από τη Βουλή.
Σε αυτό συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης...

Περισσότεροι από 500 «Αγανακτισμένοι Κερκυραίοι» που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημαρχείου, όταν πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση μεταφέρθηκαν έξω από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, όπου πραγματοποιείτο το δείπνο.
Φωνάζοντας συνθήματα, όπως "κλέφτες" και "προδότες", αποδοκίμασαν έντονα τους αξιωματούχους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και τελικά επενέβη η Ασφάλεια των αξιωματούχων και φυγαδεύθηκαν με τουριστικό σκάφος μέσω θαλάσσης. Μάλιστα όπως λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και Ντίνος Βρεττός οι διαδηλωτές τους πέταξαν και πέτρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.

Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος, όπως διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CorfuPress.com.

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους.



Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσει αυτό που γίνεται!!!!
    Αλλά και αυτοί (οι βουλευτές - βολευτές) είναι τόσο αναίσθητοι που δεν τους νοιάζει καθόλου τόση αποδοκιμασία που τρώνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν γλιτώνουν απο την οργή του κόσμου όπου και να πάνε...Λαμόγια!! ήρθε η ώρα.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούστηκε από τα κανάλια ότι έτρωγαν αστακό. Δεν ντρέπονται λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακουτε ρε παιδια τα ΡΕΜΑΛΙΑ δεν τους αρεσει οταν τους λενε ΚΛΕΦΤΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ. και εχουν το θρασος να λενε οτι ο κοσμος αμαυρωνει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλα αυτο που πανε να περασουν με το ξεσικομο των αγανακτισμενων δεν θα περασει..... Γ΄ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν