ΧΑΛΚΗ: ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Την Τετάρτη θα ανακληθεί η απόσπαση της υπαλλήλου του Δήμου Χάλκης, που πήγε στο Δήμο Γαλατσίου λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο, με αποτέλεσμα το ακριτικό νησί να παραμείνει -ουσιαστικά- με ένα άτομο προσωπικό, όπως δεσμεύθηκε στοδήμαρχο Μιχάλη Πατρό ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Βουλή.
Ο δήμαρχος Χάλκης συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Στεφάνου και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και -όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr- το κλίμα ήταν θετικό...


Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε να γίνει άμεσα ανάκληση της αποσπασμένης υπαλλήλου αλλά και να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία για νέα πρόσληψη με βάση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χάλκης η οποία θα σταλεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από εκεί στο ΥΠΕΣ προκειμένου να εγκριθεί.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χάλκης υποστηρίζει ότι το βασικό κριτήριο για την πρόσληψη πρέπει να είναι αυτό της εντοπιότητας, καθώς είναι δύσκολο να μείνει κάποιος στο νησί αν δεν είναι γηγενής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος στο ΥΠΕΣ προτιμά ο υπάλληλος να είναι ΔΕ από ΠΕ αρκεί να είναι ντόπιος.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια και για μετατάξεις κυρίως από το Δήμου Ρόδου που έχει πλεονάζον προσωπικό αλλά και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ωστόσο, αυτό το σενάριο θεωρείται όχι και τόσο πιθανό, καθώς είναι δύσκολο να μετακινηθεί κάποιος από τη Ρόδο στη Χάλκη.
Σημειώνεται πως η όλη θετική έκβαση της υπόθεσης ήρθε μετά τη σχετική ανάρτηση της aftodiokioisi.gr, στην οποία και η δημοτική Αρχή υπογράμμισε το όλο πρόβλημα.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΧΑΛΚΗ: ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν