ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΘΕΣΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΙΑΡΤΟ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το Κέντρο Ελικώνας διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής. 

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο της Ξερόβρυσης στις Θεσπιές και στους Κήπους της Αλιάρτου, υπό την αιγίδα και την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου. 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές και με στόχο την καλή προετοιμασία το Κέντρο Ελικώνας καλεί όσους ενδιαφέρονται για την αναγέννηση του Δήμου μας να έρθει στη συνάντηση προετοιμασίας που θα γίνει...

Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
...το Σάββατο 11 Μαΐου 2011 στις 19:00, στο καφέ της Βάσως Πελώνη , Ο ΘΕΣΠΙΣ, στο κέντρο των Θεσπιών απέναντι από το φαρμακείο.
Τα θέματα της συνάντησης είναι :
• Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής – αφορμή για μόνιμη πολιτιστική δημιουργία
• Προγραμματισμός εργασιών προετοιμασίας και επιμερισμός καθηκόντων
Σας περιμένουμε όλους
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Κέντρο Ελικώνας

Σχετικές Αναρτήσεις :



15 σχόλια:

  1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και όχι
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ διορθώστε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη "μουσική" προέρχεται από τις Μούσες. Η εικόνα που δημοσιεύετε δείχνει τον Μουσαγέτη Απόλλωνα. Την αντίστοιχη γιορτή οι αρχαίοι αποκαλούσαν "Μουσεία". Εσείς όμως πιστοί στις ρίζες σας επιλέξατε την Ξερόβρυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΞΕΡΟΒΡΥΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΟΙ ΡΗΜΟΚΑΣΤΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΣΚΑΒΕΛΑΙΟΥΣ!!! ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ!!! Η ΞΕΡΟΒΡΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλιάρτιοι, γιατί όχι η πηγή Κισσούσα για την Διονυσιακή ούτως ή άλλως Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής στο Δήμο σας;
    Από τον ιστότοπο e-viotia σας μεταφέρω ένα σχόλιο του καθηγητή Πάρη Βαρβαρούση – Πανεπιστήμιο Αθηνών:
    "Αναμφίβολα η λατρεία του Διονύσου σε γνωστή πηγή του Ελικώνα που το νερό της ήταν «οἰνωπὸν ἐπιστίλβει τὸ χρῶμα», κατά τον Πλούταρχο, πρόσφερε ευκαιρίες στην τοπική κοινωνία για πολιτισμική ανάδειξη μέσα από την προβολή της σε περιφερειακό επίπεδο και λειτουργούσε ως παράγοντας ισχύος. Η άμεση συσχέτιση της λατρείας του Διονύσου στην πηγή Κισσούσα με τους μύθους της Κρήτης μέσω του Ραδάμανθυ και ακόμα τους μύθους της Θήβας μέσω της Αλκμήνης, εξυπηρετούσε αυτό το σκοπό. Ο Πλούταρχος αναφέρει (Λύσανδρος 28), ότι οι Αλιάρτιοι έδειχναν (δεικνύουσιν) με καμάρι σε επισκέπτες τα μνημεία της Αλκμήνης και του Ραδάμανθυ στην περιοχή αυτή."

    http://e-viotia.blogspot.com/2011/06/blog-post_5628.html

    Με άλλα λόγια οι αρχαίοι Αλιάρτιοι καταλάβαιναν καλλίτερα πως να προβάλλουν το "συγκριτικό τους πλεονέκτημα" για να χρησιμοποιήσω τον όρο των κουλτουριάρηδων. Τι λες δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό ειναι το θέμα ηλίθιοι ή ότι γινονται εκδηλώσεις;αϊ σιχτιρ πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στον αλιαρτο για να κανουν αυτες της εκδημωσεις παλι με δημοσειο χρημα της κανουνε για να βαλουν εναν φυλακα μπας και ανηξει αυτο το εκκλησειαστικο μουσειο αλιαρτου ποτε δεν μπορουνε να δωσουνε τελικα κυριε ντασιοτη ουτε εσας σας βλεπω καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρώτησα από περιέργεια και έμαθα.Οι εκδηλώσεις είναι χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο κι απ'οσο ξέρω το Μουσείο είναι της εκκλησίας και όχι του Δήμου για να προσλαμβάνει.Νομίζω ότι καλή είναι η κριτική αλλά να μην λέμε ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.11 ή είσαι ψεύτης και λασπολόγος ή πες μας τα στοιχεία που έχεις.εγώ άλλα ξέρω και συ μπορείς να τα μάθεις αν κάνεις μια ερώτηση ή στο δήμαρχο ή στο κέντρο ελικώνας που οργανώνει τις εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο τόπος μας κατοικείται κι από άλλους ανθρώπους,που δεν είναι μίζεροι και εμπαθείς.προχωρήστε κε Δήμαρχε.Το αξίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταντια ουστ ρε πως να πρωχορησει μετα αυτος ο τοπος πιανεστε απο μια τριχα και την κανετε τροιχια .ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πια ψεματα φιλε μπορει να ειναι της εκκλησειας το μουσειο και εροτω
    ποσο στοιχισε ολο αυτο απο την κατασκευει του μουσειου μεχρη και να κανουμε επιτιμο δημοτη τον αρχιεπισκοπο η μηπος και αυτο το πληρωσε η εκκλησεια
    2)γιατι δεν ειναι ανειχτο το μουσειο ξερετε?γιατι δεν υπαρχει φυλακας και γιατι δεν υπαρχει φυλακας?γιατι δεν τον πληρωνη ο δημος τσαμπα φτιαχτεικε το μουσειο τσαμπα πηγαν τα λευτα και δεν ηταν και λιγα ηταν πολλα τα λευτα (ΑΡΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΑΦΗΣΤΕΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι πλέον βέβαιο ότι δεν είσαι ανόητος.Είσαι ΠΟΛΥ ΑΝΟΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΠΟΤ
    Αθήνα, 06/06/2011
    Αρ.Πρωτοκόλλου: 270

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Φτάσαμε στις αρχές Ιουνίου και, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, μόλις αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι προσλήψεις ωρομίσθιου φυλακτικού προσωπικού ώστε να μπορέσουν κάποια Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να εφαρμόσουν το θερινό ωράριο λειτουργίας.

    Η κατάσταση είναι απελπιστική: χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των Μουσείων μέχρι τις 3 μμ. Σε πολλά Μουσεία οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε κλειστές αίθουσες, ενώ έχουν πληρώσει το σύνολο του εισιτηρίου. Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι που έχουν πρόσφατα εγκαινιαστεί ή αναστηλωθεί, παραμένουν κλειστά για το κοινό ήδη από τις αρχές του χρόνου!

    Η εικόνα εγκατάλειψης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, που δεν τιμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι ευθέως ανάλογη της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει επιβληθεί στον πολιτισμό. Ο τομέας του πολιτισμού για ολόκληρο το 2011 δεν έχει πάρει και δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 12 εκ. ευρώ για όλες τις Υπηρεσίες και τα Μουσεία σε όλη τη χώρα! Εντύπωση προκαλεί η σύγκριση των ποσών αυτών με τα ποσά που διατίθενται στο Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και το γεγονός ότι το ίδιο ακριβώς ποσό (12 εκ. ευρώ) είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί από το ΔΣ του νέου Μουσείου Ακρόπολης για το 2011…

    Η απαξίωση των δημόσιων Μουσείων της χώρας δεν είναι τυχαία, ούτε εξαρτάται μόνο από την «έλλειψη κονδυλίων» σε περίοδο κρίσης, όπως παρουσιάζεται. Το παράδειγμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας είναι χαρακτηριστικό: το μεγαλύτερο Μουσείο της χώρας, που στεγάζει ευρήματα από όλη την Ελλάδα και αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, έχει εξαιρεθεί από τη λίστα των Μουσείων στα οποία θα εφαρμοστεί το θερινό ωράριο! Σε μια περιοχή που υποβαθμίζεται συνεχώς με την ανοχή της Πολιτείας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα μπορούσε να αποτελεί, μαζί με το γειτονικό Επιγραφικό Μουσείο, τον περιβάλλοντα χώρο και τον πεζόδρομο της Τοσίτσα, έναν ζωντανό πολιτιστικό πόλο για το κέντρο της Αθήνας, που θα άλλαζε τη φυσιογνωμία της γύρω περιοχής. Αντί για αυτό, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στραγγαλίζεται οικονομικά και υπολειτουργεί, ο περιβάλλων χώρος του υποβαθμίζεται και η οδός Τοσίτσα έχει παραδοθεί στη διακίνηση ναρκωτικών.

    Πρόκειται για συνειδητές επιλογές, που σχετίζονται με την σταδιακή προσπάθεια τα δημόσια Μουσεία να απαξιωθούν στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να περάσει πιο εύκολα η μετατροπή τους σε νομικά πρόσωπα με ΔΣ διορισμένα από τον εκάστοτε Υπουργό (όπως είναι ήδη το νέο Μουσείο Ακρόπολης), η ιδιωτικοποίηση κάποιων λειτουργιών τους, ακόμη και η απόλυση εργαζομένων από αυτά. Ούτε η ακύρωση εκατοντάδων σχολικών επισκέψεων, ούτε η απώλεια κρατικών εσόδων από τα εισιτήρια, ούτε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ούτε καν η απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν φαίνεται να συγκινούν όσους επιλέγουν αυτές τις πολιτικές.

    Οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων Μουσείων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προσπαθούν, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες των Μουσείων, να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση του κοινωνικού συνόλου με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δημόσια Μουσεία να απαξιωθούν, ούτε την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να γίνει βορά σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Στον αγώνα αυτό, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί όλη την κοινωνία να συμβάλλει, υπερασπίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του πολιτισμού και διεκδικώντας από την Πολιτεία τη στήριξή του.



    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
    Ερμού 134 - 136, Τ.Κ. 10553, Αθήνα
    Τηλέφωνο-Fax: 210 3252214, e-mail: archaeol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε σαϊνια ντεντεκτιβ,πως και σταματήσατε,δεν θα αποκαλύψετε την διαπλοκη του δημαρχου με τον κιθαρίστα ή τον ηχολήπτη;μιζερα ανθρωπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν