Bill Gross : "Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα οι ΗΠΑ"

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αν συνυπολογιστούν όλα τα χρήματα που οφείλονται για να καλυφθούν οι μελλοντικές υποχρεώσεις σε προγράμματα επιδομάτων, οι ΗΠΑ είναι στην ουσία σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης, υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Bill Gross της Pimco.

Η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στο δημόσιο χρέος, που φτάνει τα 14,3 τρισ. δολάρια. Όπως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται χρήματα σε εγγυήσεις για τα προγράμματα Medicare, Mediaid και Social Security, που ανέρχονται κοντά στα 50 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία...

Συνολικά, ο Gross εκτιμά ότι τα χρέη διαμορφώνονται «κοντά στα 100 τρισ. δολάρια», γεγονός, που αν και λίγο υπερβολικό, θέτει τη χώρα σε μία καθόλου αξιοζήλευτη δημοσιονομική κατάσταση.

«Να σκεφτούμε ότι μπορούμε να μειώσουμε το χρέος μέσα σε ένα ή δύο χρόνια δεν αποτελεί ρεαλιστική υπόθεση», τονίζει ο Gross. «Είναι πολύ περισσότερα από της Ελλάδας, είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα. Έχουμε πρόβλημα και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το λύσουμε γρήγορα».


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Bill Gross : "Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα οι ΗΠΑ"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν