Λαμία: Σοβαρές καταγγελίες του Δημάρχου για "παιχνίδια" στην απογραφή

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γιώργος Κοτρωνιάς
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί ο ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και ζητά να διακοπεί άμεσα η διαδικασία της απογραφής σε 3 συγκεκριμένες περιοχές

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα την «Απογραφή Πληθυσμού» μετά από επώνυμες αναφορές και καταγγελίες, που έγιναν ότι κάποιοι δεν ανοίγουν τις πόρτες στους απογραφείς, με σκοπό να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους, ενώ είναι κάτοικοι του δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, σε αυστηρό ύφος, ζητώντας εδώ και τώρα να διακοπεί η διαδικασία της...



...απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

Στην επιστολή αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες για:
1)τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας,
2)ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο δήμαρχος τονίζει ότι θα προωθηθούν οι επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών και ότι θα κινηθεί οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια (πολιτική, δικαστική) και αξιοποιώντας τα ήδη συγκεντρωμένα στοιχεία θα προσβάλουμε τις εν λόγω ενέργειες που οδηγούν σε ακυρότητα της απογραφής.


Σχετικές Αναρτήσεις :



7 σχόλια:

  1. Στον Αλίαρτο τι γίνεται; Απογραφόμαστε όλοι κανονικά εδώ που ζούμε ή μήπως και εδώ συμβαίνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γνωρίζω από πρώτο χέρι τον αγώνα του δημάρχου και του αντιδημάρχου αραπίτσα να απογραφούν οι ευρυτάνες.ξέρω ότι ο δήμαρχος εκανε καταγγελία στη στατιστική υπηρεσία για τηλεφωνική απογραφή από δήμο της ευρυτανίας,όπως και για παρεμβάσεις του σε ευρυτάνες που κατοικούν εδώ.επίσης ξέρω ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλεια με τους τσιγγάνους.είδα και τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ,τον αραπίτσα,με τους απογραφείς σε καταυλισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λες; ψηφίζουν στην απογραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΙΑΡΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ (ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ)16 Μαΐου 2011 στις 4:28 μ.μ.

    ανώνυμε 1.41
    ή ψεύτης είσαι ή λασπολόγος.μπορείς να ρωτήσεις και να μάθεις,εφόσον βέβαια σε ενδιαφέρει η αλήθεια,ότι ο Ντασιώτης πάντα εδώ ψήφιζε και πάντα εδώ απογραφηκε και η σχέση του με τους συμπατριώτες του δεν ήταν ποτέ θερμή γιατί τους τα έλεγε χύμα.Ότι εδώ είναι ο τόπος που πρέπει να στηρίξουν γιατί εδώ ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.Κάνε μικροπολιτική αν θες αλλά είμαστε λίγοι και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και δεν κάνει να αδικούμε ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά να μην μας πάρει όλους σας παρακαλώ η μπάλα. Είμαστε εδώ πολύ ευρυτάνες που ψηφίζουμε εδώ, απγραφόμαστε εδώ, ζούμε εδώ και στηρίζουμε την πόλη μας την Αλίαρτο. Αγαπάμε όμως και τον τόπο καταγωγής μας, την Ευρυτανία.
    Δεν νομίζω ότι επειδή κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι κυρίως, από αγάπη για τις ρίζες τους, θέλουν να στηρίξουν τα χωριά τους που έχουν ερημώσει, να είναι πια τόσο κατακριτέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Δημήτρη μην μας βάζεται όλους σε ένα τσουβάλι.
    Στην Λαμία είμαστε πολλοί ευρυτάνες που ψηφίζουμε εδώ, απογραφόμαστε εδώ, ζούμε εδώ και στηρίζουμε την πόλη μας την Λαμία. Αγαπάμε όμως και τον τόπο καταγωγής μας- την Ευρυτανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν