Ο απεργιακός "χάρτης" της Τετάρτης

| Ετικέτες , , | Posted On Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή» στην απεργία της Τετάρτης, «για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση», καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 10.00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ...

Μετ΄ εμποδίων, θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς
, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, κατά τις οποίες τα περισσότερα μέσα θα λειτουργήσουν, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν σε αυτά.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός).

Σοβαρές αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα με ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων, ανακοίνωσαν για την προσεχή Τετάρτη, οι δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, λόγω της στάσης εργασίας 12:00 με 16:00 που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες , οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.


Κλειστά τα δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία λόγω της απεργίας

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας (6.00 π.μ. της Τετάρτης έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης 12 Μαΐου) σε όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με ανακοίνωσή της, καλεί τους δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε όλα τα ΜΜΕ, την Τετάρτη 11 Μαΐου, ημέρα «πανεργατικών κινητοποιήσεων».


Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Ο απεργιακός "χάρτης" της Τετάρτης

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν