Παραιτήθηκε η Επιτροπή Εξετάσεων στο Ε.Κ. Αλιάρτου (νεότερη δημοσίευση)

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το άρθρο που ακολουθεί είναι η δημοσιογραφική εκδοχή του θέματος. Έτσι δηλαδή, όπως ξέρουν να τα παρουσιάζουν -με υπερβολές- οι δημοσιογράφοι. 

Θα μάθουμε σύντομα και την εκδοχή των μαθητών.

Λάθος έγινε, είναι ανθρώπινο. Για οργή όμως και αγανάκτηση από μέρους των γονέων και των μαθητών δεν ακούσαμε.

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσιεύτηκε σε άλλα site...





"Η αποκάλυψη του esos.gr από το Σάββατο  ότι σε Εξεταστικό Κέντρο δόθηκαν λάθος θέματα στους υποψηφίους Εσπερινού Λυκείου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, προκάλεσε την οργή  και αγανάκτηση χιλιάδων γονέων και εκπαιδευτικών.


Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Γιάννης Τσούρας ενημέρωσε χθες το πρωί το esos  ότι τις παραιτήσεις κατέθεσαν -οι οποίες έγιναν δεκτές- ο πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Αλιάρτου Βοιωτίας, τα δύο μέλη, η Γραμματέας και η Βοηθός Γραμματέα...

Tην πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι υπεύθυνοι έδωσαν στους μαθητές  Εσπερινού Λυκείου, να γράψουν το θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας (Εκθεσης), που δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων Λυκείων.

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν κανονικά και το λάθος ,σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε στη συνέχεια Ακολούθησε πανικός. Μαθητές και γονείς εξοργισμένοι διαμαρτυρήθηκαν στους υπευθύνους του Εξεταστικού Κέντρου.

Ενημερώθηκε το υπ. Παιδείας το οποίο κράτησε το θέμα «μυστικό» και υποσχέθηκε στους γονείς ότι τα παιδιά τους θα ξαναδώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Εκθεσης.

Παράλληλα ο υφυπουργός , αρμόδιος για τις πανελλαδικές, Γιάννης Πανάρετος έδωσε εντολή να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση."
πηγές
esos.gr


ΝΕΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Ανά καιρούς έχω αλλάξει τους τίτλους των άρθρων που αναδημοσιεύω ή έχω αφαιρέσει παραγράφους μόνο και μόνο γιατί τα θεωρούσα υπερβολικά ή προκλητικά.   

Η τακτική -της υπερβολής- που χρησιμοποιούν αρκετά δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης, τακτική που αρχίζει να παρατηρείται και σε μπλόκερς, γίνεται για έναν λόγο: να «τραβήξουν» το ενδιαφέρον περισσοτέρων αναγνωστών, τα λεγόμενα κλικς .  Ως διαχειριστής ιστολογίου, θεωρώ τις συγκεκριμένες μεθόδους απαράδεκτες και καταδικαστέες!  Αυτό που συνέβη στο ΕΠΑΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα, είναι κλασική περίπτωση αυτής της τακτικής.

Στην πρώτη παρουσίαση του θέματος(που διαβάσατε παραπάνω) είχα αναφέρει κατά λέξη «Θα μάθουμε σύντομα και την εκδοχή των μαθητών». Όντως έμαθα και σας μεταφέρω τις απόψεις τριών από τους επτά μαθητές-μαθήτριες, οι οποίοι-ες  παρεμπιπτόντως, δε χρειάστηκε να πάρουν τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους μιας και είναι οι ίδιοι γονείς (ηλικίες 37-50). Δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Αλιάρτου, αλλά κάτοικοι των υπολοίπων δήμων της Βοιωτίας και αυτό γιατί το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου, είναι το μοναδικό στο νομό μας. 

Εν συντομία, αυτά που μου ανέφεραν έχουν ως εξής:

  •         Το συμβάν έλαβε χώρα την πρώτη μέρα των εξετάσεων, στο μάθημα της έκθεσης.
  •          Το λάθος διαπιστώθηκε από μαθήτρια του ΕΠΑΛ αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  •          Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους μαθητές-τριες, ούτε οργή και αγανάκτηση όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα
  •          Υπήρξε οργή και αγανάκτηση όταν διάβασαν τα ανακριβή και συκοφαντικά δημοσιεύματα στον Τύπο
  •         Οι μαθητές-τριες ήταν από την αρχή στο πλευρό των καθηγητών και θεωρούν ότι το ανθρώπινο λάθος ήταν αναπόφευκτο, απ΄τη στιγμή που σε ένα εξεταστικό κέντρο, εξετάζονται τις ίδιες ώρες, μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ. Είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει αυτό.
  •          Οι μαθητές-τριες αποφάσισαν ομόφωνα να εξεταστούν εκ νέου στο μάθημα της έκθεσης. Περιμένουν την απόφαση του Υπουργείου.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω δημοσιεύματα :

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star Κεντρικής Ελλάδας το περιστατικό οφείλεται στις περικοπές του υπουργείου Παιδείας για λόγους Οικονομίας. Στην σχολική επιτροπή δεν συμμετείχε φιλόλογος ο οποίος θα είχε ενδεχομένως αντιληφθεί το λάθος εγκαίρως. Το ζήτημα των περικοπών που προώθησε το υπουργείο καταγγέλλεται και από εκπαιδευτικούς. πηγή

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε: «εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο το αλαλούμ, που είναι πλέον φέτος καθημερινό φαινόμενο και η άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα, αλλά κυρίως ότι το Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία του κράτησαν το θέμα μυστικό. Αναπάντητα τα ερωτηματικά, πρωτοφανείς καταστάσεις, και ατυχείς χειρισμοί απαξιώνουν το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων». πηγή


Εν ολίγοις, έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να αποκρύψει γεγονότα και μια αντιπολίτευση που δε χάνει ευκαιρία να παίξει το πολιτικό της παιχνίδι.

Σχετικές Αναρτήσεις :



16 σχόλια:

  1. Που καταντησαμε ?
    ποσο χαμηλα θα πεσουμε ακομα?
    αυτη ειναι η ελλαδα μας?
    πληρης απαξιωση θεσμων και αυτοσεβασμου
    ντρπη σας
    και το υπουργειο πηγε να κρατησει μυστικο το θεμα.....
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθη γίνονται παντού και είναι ανθρώπινο. Δεν υπήρχε σκοπιμότητα ή δόλος να είστε σίγουροι. καθαρά ανθρώπινο λάθος. Ο καθένας μπορεί να το κάνει. Αυτοί τουλάχιστον είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν. Οι τόσοι άλλοι που κάνουν τραγικότερα λάθη που είναι οι παραιτήσεις τους; Που είναι η ανάληψη ευθύνης; Για αυτό μην βιαζόσαστε να κρίνεται και να καταδικάσετε τόσο εύκολα.
    Το υπουργείο παιδείας ανέλαβε κάποια ευθύνη; Παραιτήθηκε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπήρξε κανένας πανικός. Αυτά που γράφετε είναι ψέματα. Όντως έγινε λάθος στη διανομή των θεμάτων και οι υπεύθυνοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ αντέδρασαν πάρα πολύ ψύχραιμα (είναι ηλικίας 20 έως 50 ετών). Πιστεύετε αλήθεια ότι κάλεσαν τους γονείς τους; Κανένας λοιπόν πανικός δεν υπήρξε. Σας παρακαλώ να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας πριν τις δημοσιεύσετε, δεν είναι και μακριά το Ε.Κ. Δέχτηκαν να εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις. και σίγουρα, χωρίς να φταίνε, θα ταλαιπωρηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για το υπουργειο μιλησα αλλα και για την επιτροπη που παραιτηθηκε.
    σε τετοιες θεσεις τα λαθη ειναι ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΑ. Μηδενικη ανοχη σε υπαλληλους που κοιτανε την ωρα να σχιλασουν.
    τα παιδια μας τι φταινε να περνανε αυτη την ψυχικη οδυνη?
    το σκεφτηκες αυτο φιλε μου?
    Για το υπουργειο το ειπα και πριν.
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ
    ανωνυμος των 9.18
    και για την ακριβεια γονιος Α.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φταίνε τα παιδιά μας. Αλλά δεχτήτε ότι το λάθος είναι ανθρώπινο. Τις περικοπές που κάνει συνεχώς το Υπουργείο, τις πληρώνουν τα σχολεία. Περικοπές στον αριθμό μελών των επιτροπών. Περικοπές στο χρόνο. Μια βιασύνη φέτος και μια πιεση. Και αυτό δεν το λέω γιατί δεν έχουμε μάθει όλοι να δουλεύουμε. Παντού περικοπές. Τα τραγικά λάθη αυτών που μας κυβερνάνε θα τα χρεωθούν οι παρακάτω. Είναι κρίμα. Γιατί κανείς γονιός δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τι αλλαγές θα γίνουν στα σχολεία και τι σχέδια έχει το Υπουργείο για αυτά. Θα το καταλάβουμε και αυτό όταν έρθει η ώρα να πληρώνουμε για τα πάντα και θα είναι αργά. Δεν θυμάμαι κια κάποιον γονιό να διεκδίκησε ποτέ πραγματικό δημόσιο δωρεάν σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν γραφεται τα ονοματα τηΣ επιτροπηΣ .ποιοΣ τουΣ καλυπτει και γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά ρε φίλε....
    Εγκληματίες είναι οι άνθρωποι;;;
    Δεν είναι κρυφό ποιά είναι τα μέλη. Ρώτα να μάθεις.
    Αλλά αν τα μάθεις τι θα κάνεις.
    Κρέμασμα στην πλατεία;
    Εσύ διεκδικείς το αλάθητο. Φαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσυ που τα ξερειΣ .ΕΙΣΑΙ Ο ΄΄Η΄΄ ΙΔΙΟΣ η τουΣ καλυπτειΣ. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε των 11:35 το δημοσίευμα είναι από άλλες ιστοσελίδες. Να φανταστείς πως έγραφαν για ΧΙΛΙΑΔΕΣ αγανακτισμένους γονείς. Το χιλιάδες το έσβησα, δεν μπορώ όμως να παραποιήσω το άρθρο. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο τέλος του κειμένου αναφέρονται οι πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή τη στιγμή dk βλέπω ότι διασύρεται ένα σχολείο της πόλης μας και άνθρωποι ποι δουλεύουν σε αυτό. Το λάθος είναι πραγματικό, συνέβηκε. Αλλά το συγκεκριμένο λάθος δεν δείχνει δόλο, σκοπιμότητα ή αδιαφορία. Συνέβηκε όπως σε όλους μπορούσε να συμβεί. Επίσης δεν ήταν κρυφό στην τοπική κοινωνία γιατί έτσι το έχω μάθει και εγώ πολύ πριν από τα δημοσιεύματα. Το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί για το συγκεκριμένο λάθος η επιτροπή το ανέλαβε. Εδώ όμως ξεφεύγουμε από αυτό και αμαυρώνουμε σχολεία και ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Σε αυτό το σχολείο θα πάνε τα παιδιά μου σε λίγα χρόνια και τα δικά σου και όλων. Θα το ξεφτιλίσουμε ή θα το υπερασπιστούμε;
    Ένας άλλος γονιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μόνο το ένα. Αλλά και τα δύο να ήμουν θα κοίταζα να υπερασπιστώ το σχολείο των παιδιών μου, όπως επίσης να διεκδικήσω το δημόσιο δωρεάν σχολείο. Γιατί απλά δεν έχετε καταλάβει πόσα ακόμη θα συμβούν και εις βάρος των δικών μας παιδιών στο όνομα της κρίσης και των περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας.
    Η προσωπική ευθύνη ισχύει και όποιος τη φέρει πρέπει να έχει και τις συνέπειες. Εδώ όμως τα παίρνουμε όλα σβάρνα και τα χρεώνουμε όλα στο φορέα και όχι σε αυτούς που φέρουν την πραγματική ευθύνη.
    Για παράδειγμα: Θα γινόταν αυτό το μπέρδεμα αν δεν εξετάζονταν δύο σχολεία (διαφορετικού είδους) μαζί; και γιατί φέτος έγινε αυτό όταν τόσα χρόνια που γινόταν χωριστά δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα. Γιατί μειώσανε τα άτομα των επιτροπών φέτος και γιατί στην επιτροπή δεν ήταν καθηγητές από όλες τις ειδικότητες. Έτσι άκουσα χθες στο STAR Λαμίας, ότι δεν υπήρχε φιλόλογος.
    Γιατί εδώ δεν έχουμε πρόβλημα υποκλοπής, αντιγραφής, διαρροής θεμάτων. Που θα έδειχναν δόλο ή σκοπιμότητες. Αλλά έχουμε ένα τεχνικό λάθος που έχει την φύση του ανθρώπινου λάθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KANEIS OTI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατί ο καθένας μας μπορεί να κάνει λάθος. Εσύ ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι καθηγητές της Λυκειακής επιτροπής ήταν ότι το καλύτερο. Το λάθος όμως έγινε, είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να διορθωθεί.Σαν γονιός δεν θα ήθελα ποτέ τα παιδιά μου να ταλαιπωρηθούν σε μια τόσο μεγάλη δοκιμασία, ταυτόχρονα θα ήθελα για δασκάλους των παιδιών μου κάποιους της επιτροπής επειδή είναι εκπληκτικοί παιδαγωγοί. Και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όσο και μεγάλο να είναι το λάθος που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. otan kanoun lathos oi kathigites einai anthropino otan kanoyn kapioi aloi peftoume na tous fame!!!prepei na eimaste antikimeniki me olous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν