ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Το Σάββατο 21/5 στις 12 το μεσημέρι στην εκπομπή "Άξιον Εστί" ο Γ. Θεοχάρης συνομιλεί με τον Β. Βασιλικό με αφορμή το βιβλίο "Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 - το Ολοκαύτωμα" εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» (επανάληψη εκπομπής Κυριακή 22/5 στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα)

Με τρεις καινοτομίες, συνεχίζεται δυναμικά και τη νέα τηλεοπτική περίοδο το «Άξιον Εστί».

Η έγκυρη εκπομπή της ΕΤ3 για το βιβλίο, με την υποστήριξη μιας ομάδας εξειδικευμένων συνεργατών, ταξιδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα, καθιερώνει θεματικούς κύκλους που εξετάζουν επίκαιρα κοινωνικά, ιστορικά ή ανθρωποκεντρικά θέματα και δίνει «βήμα στον αναγνώστη», ο οποίος παρουσιάζει ένα βιβλίο, σχολιάζει και απευθύνει ερωτήματα στο συγγραφέα του...


Στις μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας που υπέστησαν ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (1940-45) είναι αφιερωμένο το «Άξιον Εστί». 

O δήμαρχος Κανδάνου, πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Ευτύχης Δασκαλάκης, μιλά για την ολοσχερή καταστροφή της Κανδάνου της Κρήτης, στις 3 Ιουνίου 1941, αλλά και για τις δραστηριότητες του Δικτύου.


Ο συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος περιγράφει το πρωτοφανές μένος των Γερμανών στρατιωτών, που κατέκαψαν το ξημέρωμα της 16ης Αυγούστου 1943 το χωριό Κομμένο της Άρτας, ενώ παράλληλα τουφέκισαν και έσφαξαν αδιακρίτως άντρες, γυναίκες και παιδιά του χωριού.

Ο συγγραφέας Γιώργος Θεοχάρης αναφέρεται στη φρίκη του Διστόμου, όπου στις 10 Ιουνίου του 1944 έκαψαν τα σπίτια, έσφαξαν και τουφέκισαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους: γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους


Τέλος, ο συγγραφέας Νίκος Παπαγεωργίου μιλά για το ολοκαύτωμα της πόλης των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Οι Γερμανοί στρατιώτες κατέκαψαν και λεηλάτησαν την πόλη, ενώ εκτέλεσαν όλους τους άνδρες από 14 χρονών και πάνω. 
Σκηνοθέτης: Τάκης Παπαγιαννίδης
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Θεοδώρα Γρηγόρη
Παρουσιαστής: Βασίλης Βασιλικός


Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν