ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», θέλοντας να συμβάλλει στο σημαντικό έργο προσφοράς ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας των κρατουμένων γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που πραγματοποιείται από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του καταστήματος με την ένθερμη υποστήριξη της Διεύθυνσης του Κ.Κ.Γ. Ελεώνα, και κατόπιν θετικής ανταπόκρισης τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και των ανωτέρω, ξεκίνησε Μαθήματα Φωτογραφίας σε μαθήτριες του ΣΔΕ την Πέμπτη 19 Μαΐου... 


Στόχος και φιλοδοξία μας είναι οι κοπέλες να γνωρίσουν την μαγεία της φωτογραφικής τέχνης, και να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσω αυτής.

Εισηγητής των μαθημάτων είναι ο κ. Μπόλκας Νικόλαος, δάσκαλος Φωτογραφίας και Επιμορφωτής στη Δια Βίου Μάθηση, με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Στο πρώτο μάθημα, οι κρατούμενες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κάποιες για πρώτη φορά, όσο και με το αισθητικό μέρος της τέχνης της Φωτογραφίας (Σχήμα, Φόρμα, Μοτίβο, Υφή, Προοπτική, Ψυχολογική έννοια και επίδραση των χρωμάτων κ.ά).

Η ανταπόκριση των μαθητριών του ΣΔΕ ήταν συγκινητικά θετική και ενθουσιώδης και, όπως μάς είπαν, περιμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες φωτογραφικές μας συναντήσεις.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου επιθυμούν να ευχαριστήσουν και δημόσια, για την θετική τους ανταπόκριση και συμπαράσταση σε αυτή τη δράση: το Υπουργείο Δικαιοσύνης. την κα Κουτσομιχάλη Χαρά, διευθύντρια του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ, τον κο Πυρουνάκη Κλήμη, διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, την κα Ψαράκη Γεωργία, ψυχολόγο στο Κ.Κ.Γ.Ε.Θ., τον κο Μπόλκα Νικόλαο και τον κο Μακρυπούλια Χρήστο, επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος χορήγησε τις ψηφιακές μηχανές που δόθηκαν στις συμμετέχουσες.

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Χ. ΕΙΡΗΝΗ
ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν