Ξεκινά από αύριο η απογραφή πληθυσμού

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ξεκινά από αύριο η γενική απογραφή του πληθυσμού, η οποία για πρώτη φορά θα διαρκέσει 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι 24 Μαΐου. 

Από το πρωί της Τρίτης, 55.000 απογραφείς θα χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών μας προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας. Αλλοι 13.000 τομεάρχες θα βρίσκονται επί ποδός για να λύνουν τα προβλήματα που θα προκύπτουν...

Οι απογραφείς θα φορούν ειδικές κονκάδες αναγνώρισης και θα κρατούν τα ειδικά ερωτηματολόγια που θα πρέπει να συμπληρωθούν με τις απαντήσεις των οικογενειών.

Τα νέα στοιχεία που έχουν ενταχθεί στην απογραφή -η οποία διενεργείται κάθε δέκα χρόνια- είναι πολλά:

1. Κατ' αρχάς δε θα χρειαστεί να είναι παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειας. Αρκεί ένα για να απαντήσει στις ερωτήσεις των απογραφέων.
2. Η διαδικασία θα διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Αν, πάντως, δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, ο απογραφέας θα αφήνει σημείωμα με το τηλέφωνό του για να κλείνεται ραντεβού.
3. Οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το έτος κατασκευής του σπιτιού τους και το εμβαδόν του. Θα ερωτηθούν για την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.
4. Την απογραφή δεν πρέπει να αποφύγουν και οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, καθώς δε θα ζητηθούν πιστοποιητικά νομιμότητας, ενώ οι απαντήσεις θα είναι απόρρητες.
5. Τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να δώσουν στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την εκπαίδευση και την εργασία.
6. Υπάρχει πρόβλεψη για την απογραφή και των μεταναστών. Απογραφείς, μαζί με διερμηνείς και συνοδούς που ανήκουν στην κοινότητα των μεταναστών, θα κάνουν την απογραφή χωρίς να χρειάζεται κανένα αποδεικτικό στοιχείο νομιμότητάς τους. Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν, επίσης, για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους, η προσέγγιση των οποίων θα γίνει και σε κέντρα σίτισης.

Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά σε διάστημα ενάμισι έτους.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ξεκινά από αύριο η απογραφή πληθυσμού

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν