Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto - Ντοκιμαντέρ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η Monsanto είναι η πρώτη στις πωλήσεις ζιζανιοκτόνων, με το ζιζανιοκτόνο Round Up  να έρχεται πρώτο σε πωλήσεις στον κόσμο και με άνοδο 20% κάθε χρόνο.

Το Round Up είναι μία περίπτωση που πρέπει να τη δούμε από πιο κοντά. Διαφημίζεται ως βιοδιασπώμενο από την Monsanto αλλά στη Βρετάνη, (Γαλλία), συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους και συνηθέστερους ρύπους. Το γκλυφοσέιτ (Glyphosate), το ενεργό συστατικό του Round Up έχει βρει το δρόμο στην τροφική αλυσίδα μέσα από το μολυσμένο νερό. Εντός του ανθρώπινου οργανισμού το Glyphosate δεν διασπάται, παραμένει στο ανθρώπινο σώμα έχοντας ταυτόχρονα αλλεργιογόνα, νευροτοξική και καρκινογόνα δράση, ενώ είναι επίσης υπεύθυνο για μεταλλάξεις και μείωση της ανδρικής γονιμότητας...


Στο ντοκιμαντέρ της η Μαρί-Μονίκ Ρομπέν εξετάζει την επικράτηση στη βιομηχανία των αγροτοχημικών μιας από τις πιο δόλιες και ισχυρότερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρακολουθεί τον παρασκηνιακό κόσμο της διατροφικής βιομηχανίας και την ανέλιξη της Monsanto στο επίπεδο της παγκόσμιας εμπορικής κυριαρχίας, καθώς κρατά τα «κλειδιά» για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) στη μερίδα του λέοντος της προμήθειας τροφίμων.

Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας.

Η εταιρεία κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.

Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie–Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ελλάδα. Είναι το μπεστ-σέλερ της Monsanto και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι ένας κόσμος απρόσωπος, χωρίς ηθική, χωρίς κανόνες, ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το κέρδος.



greenpartycy.com
kilkisorama.gr
tvxs.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



3 σχόλια:

  1. το roundup είναι το ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος αυτή την εποχή εν αγνοία του, για να ραντίσει ακόμα και μέσα στις αυλές του για τα χορτάρια. Δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που ρίχνει, ένα τοξικό δηλητήριο στην κυριολεξία, που σκορπίζεται παντού στην πόλη μας και όχι μόνο, αυτή την εποχή. Είναι απαράδεκτο και οι γεωπόνοι που το πουλάνε αλλά και οι υπηρεσίες να μην έχουν δώσει έστω και μια οδηγία για την τοξικότητα του για να ξέρει και ο κόσμος και να μην το χρησιμοποιεί.
    Να είσαι καλά dk για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορώ να το κατεβάσω; πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έχεις firefox, τότε να εγκαταστήσεις το πρόσθετο "DownloadHelper". Για να κατεβάσεις το βίντεο, πατάς το play και στη συνέχεια πηγαίνεις στο εικονίδιο του "DownloadHelper", κάνεις κλικ στον τίτλο του βίντεο που βλέπεις και αρχίζει το κατέβασμα. Από τη στιγμή που αρχίζει το κατέβασμα μπορείς να σταματήσεις την αναπαραγωγή του βίντεο και να περιηγηθείς κανονικά στο ιντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν