ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

κλικ στην εικόνα

Σχετικές Αναρτήσεις :



14 σχόλια:

  1. Το εργαστήρι γίνεται στην Αλίαρτο; Θα στεγαστεί κάπου εδώ; Αν ναι, γιατί 'Θεσπιείς εν δράσει' και όχι κάτι άλλο; Η επιλογή του ονόματος με ποιόν τρόπο έγινε; Ή μήπως είναι το όνομα της παράστασης; Από απλή περιέργεια ρωτάω και δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω για αυτό μην αρχίσετε μερικοί που ψάχνετε αφορμή. Δεν έχω τίποτα με τις Θεσπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι το όνομα "Θεσπιείς εν Δράση" διατυπώθηκε από το όνομα Θέσπις, του πρώτου ποιητή και ηθοποιού, ο οποίος, όμως, καταγόταν από την Ικαρία και επομένως δεν έχει καμιά σχέση με τις Θεσπιές. Σωστά διαμαρτύρεται ο προηγούμενος ανώνυμος. Ωστόσο, η προτωβουλία για "Θεατρικό Εργαστήρι" στην Αλίαρτο είναι αξιέπαινη. Ίσως, όμως θα πρέπει να προστεθεί και το όνομα Αλίαρτος, απλά γιατί η έδρα δε θα συνοδεύει τις όποιες ανακοινώσεις των εκδηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Θεσπιείς εν Δράσει" δεν είναι το όνομα της παράστασης, αλλά της ομάδας του εργαστηρίου. Όσον αφορά την επιλογή του ονόματος δεν σχετίζεται με την περιοχή των Θεσπιών αλλά με το όνομα του πρώτου ηθοποιού που λεγόταν Θέσπις. Επιπλέον, το θέσπις και οι Θεσπιές σχετίζονται με το ρήμα Θεσπίζειν, θεσμός...Έτσι, θεωρήσαμε πως είναι μια καλή ευκαιρία να ονομάσουμε την ομάδα μας "ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" πέραν της σημασιολογικής της σημασίας και λόγω εντοπιότητας. Στον Αλίαρτο θα λειτουργήσει και μόλις έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών θα ανακοινώσουμε και το χώρο συναντήσεων. Άλλωστε, η νέα δημοτική αρχή είναι υποστηρικτική σε τέτοιες κινήσεις. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταφέρουμε να διασκεδάσουμε τους συμπολίτες μας και να δώσουμε μια δημιουργική διέξοδο στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας. Αλίαρτος δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι καφετέριες. Νομίζω πως όλοι μας μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να αλλάξουμε κάτι.

    Για το όνομα μπορείτε να το ψάξετε και στo Wikipedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτον: δεν διαμαρτύρήθηκα, απλά διατύπωσα απορία και ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Ίσως και να έδωσα την ευκαιρία για αυτές.
    Δεύτερον: κάθε δημιουργική προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Μπράβο για την πρωτοβουλία. Καλορίζικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τα θες αυτά ρε παιδί μου,τον Παλμ.. δεν τον σκέφτεσαι που θα μαζεύει πάλι υπογραφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη, αλλά δεν μπορεί σε ένα επίσημο όνομα να χρησιμοποιείται με παρερμηνεία. Ο Θέσπις ως ο μεγάλος ηθοποιός από την Ικαρία και οι Θεσπιείς της Βοιωτίας δεν μπορεί να ταυτίζονται. Το θεσπίζειν είναι ρήμα και δεν περιορίζεται σε δράση των Θεσπιαίων, όπως λογικά θα κατανοήσουν οι αναγνώστες. Επαναλαμβάνω, η προσπάθεια είναι αξιέπαινη και πρέπει να προχωρήσει, ίσως όμως με μια μικρή αλλαγή π.χ. "Ο Θέσπις εν δράση" ή κάτι ανάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα μπορούσε να επιλεγεί ένα άλλο όνομα; έτσι... για να μην γίνεται άσκοπη κουβέντα πάλι περί ονομάτων κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... και ξέρεις γιατί; γιατί τον Θέσπι τον γνωρίζουν ελάχιστοι. Ενώ τις Θεσπιές τις ξέρουν όλοι. και έχουμε ιστορία εδώ με ονόματα, ονομασίες κλπ. κλπ. Είναι κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ονομα σας μαρανε.
    για την μεγαλη προσπαθεια καμια κουβεντα.
    ρε εσεις δεν παιζεστε με τιποτα.
    ψαχνετε ευκαιρια και με γελειες σκεψεις προσπαθητε να ριξετε λασπη σε μια ανιδιοτελη προσπαθεια.
    παραμενετε αξιολυπητοι.
    Σταυρουλα μην μασας.
    Αλα ευκαιρια ειναι αυτους να τους χρησιμοποιησεις σαν κλοουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε 5.58
    εδώ πρόκειται για αποκατάσταση ενός λάθους που δεν σχετίζεται με τη διαμάχη της ονομασίας του Δήμου. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το λάθος μπορεί να συμπαρασύρει στο μέλλον αντιδράσεις που διαβάζουμε στα παραπάνω σχόλια. Για την προστασία του εγχειρήματος γίνεται λόγος και για τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ακριβώς φίλε. άσε τους χαρακτηρισμούς για κλόουν κλπ. Και δεν σκέφτονται όλοι με κακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η προσπάθεια είναι πολύ καλή και εύχομαι να ευοδώσει. Όπως και για τις πολλές προσπάθειες που γίνονται τελευταία στον τόπο μας και πρέπει όλοι να τις αγκαλιάσουμε, να τις στηρίξουμε γιατί είναι η ελπίδα μας να ξεφύγουμε από την μιζέρια που μας έχουν καταδικάσει οι κυβερνήσεις της χώρας μας. Είναι η ευκαιρία των παιδιών μας να ασχοληθούν και με κάτι άλλο (όπως το θέατρο) και όχι μόνο σχολείο, φροντιστήριο κλπ. Ήδη φέτος μέσα από επίμονες προσπάθειες συλλόγων και γονιών λειτούργησαν στην πόλη μας για πρώτη φορά εργαστήρια ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τμήματα μπαλέτου καθώς και τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα (που λειτουργούν εδώ και χρόνια). Να και κάτι καινούριο -θεατρικές ομάδες. Οι τέχνες συμπληρώνονται. Ας αγκαλιάσουμε την προσπάθεια και κάτι καλό θα βγει σίγουρα.
    Ας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και όχι μόνο να κρίνουμε. Έτσι θα εξασφαλίσουμε την συνέχεια τους και τη διεύρυνση τους. Ξαναλέω και πάλι ότι όλα αυτά λειτουργούν προς όφελος των παιδιών μας πάνω από όλα.
    Αγγελική Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συμφωνω αγγελικη και μπραβο.
    φ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπραβο μπραβο μπραβο
    επιτελους τετοιες πρωτοβουλιες,ας τις αγκαλιασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν