Καντάφι: "Ξεκίνησαν κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν"

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι προειδοποίησε ότι οι δυτικές δυνάμεις που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη χώρας του έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

"Εάν συνεχίσουν, ο κόσμος θα μπει σε έναν πραγματικό πόλεμο σταυροφόρων. Ξεκίνησαν κάτι επικίνδυνο που δεν γίνεται να ελεγχθεί και θα ξεφύγει από τον έλεγχό τους", αναφέρεται σε κείμενο του Καντάφι το οποίο διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση...

"Οι ηγέτες που αποφάσισαν να ξεκινήσουν σταυροφορικό πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μεσόγειο και οι οποίοι σκότωσαν μεγάλο αριθμό πολιτών στη Λιβύη, έχουν τρελαθεί από την εξουσία και θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της ισχύος στην ισχύ του νόμου", προστίθεται στο κείμενο αυτό.

"Κατέστρεψαν επίσης τα κοινά συμφέροντα των λαών τους και του λαού της Λιβύης, υπονόμευσαν την ειρήνη και εξολόθρευσαν πολίτες και θέλουν να μας ξαναστείλουν στο Μεσαίωνα", φέρεται να δηλώνει ο Καντάφι.

Ο Καντάφι εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση τις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων, όμως εδώ και αρκετές ημέρες δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να επιδιώξουν την οικοδόμηση ενός έθνους ή να κατευθύνουν το μέλλον μιας μετά τον Καντάφι Λιβύης", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς. "Νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι άλλη μια επιχείρηση οικοδόμησης ενός έθνους", δήλωσε σε ακρόαση στη Γερουσία.

"Η άποψή μου, ειλικρινά, είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον της Λιβύης. Πιστεύω ότι υπάρχουν άλλες χώρες, τόσο στην περιοχή, όσο και οι σύμμαχοι μας στην Ευρώπη, οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια, ιδιαίτερα με τη βοήθεια στην ανάπτυξη της Λιβύης. Απλά δεν πιστεύω ότι εμείς πρέπει να αναλάβουμε άλλη μια (χώρα)", σημείωσε.

Ο Σοκρί Γκάνεμ, κορυφαίος αξιωματούχος της Λιβυκής κυβέρνησης για την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, διέψευσε πληροφορίες που τον έφεραν να έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη, μόλις 24 ώρες μετά την αιφνιδιαστική αυτομόληση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι Μούσα Κούσα στη Βρετανία, δηλώνοντας ότι παραμένει στό πόστο του.

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Καντάφι: "Ξεκίνησαν κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν