Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου...

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

...από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια .

Οι έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έρχονται να επιβεβαιώσουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στο μέλλον της κυβέρνησης....

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Γώργος Παπανδρέου φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος και να ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο εκτόνωσης πριν η κρίση μεταξύ υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλευτικής ομάδας αποβεί μοιραία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την χώρα.

Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπο αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης.

Δηλώνουν μάλιστα πως ο φόβος τους είναι πως «κανείς πλεόν δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η αμφισβήτηση δεν θα ξεπεράσει τις κομματικές συνεδριάσεις. Ο κίνδυνος να εκφραστεί και σε μια μελλοντική ψηφοφορία νομοσχεδίου είναι ορατός».

Το μήνυμα άλλωστε από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρο «δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο του τζόγου».

Το γεγονός λοιπόν ότι μια πιθανή καταψήφιση νομοσχεδίου που θα φέρει ο υπουργός Οικονομίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης συνολικά στην κυβέρνηση… τρομοκρατεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και μία τυχόν απόρριψή του ενδεχομένως να έχει δραματικές συνέπειες σε σχέση ακόμη και με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας αλλά και την αναμενόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, η οποία συνοδεύεται και από μείωση των επιτοκίων.

protothema.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν