Οι διαδηλώσεις στη Συρία "πνίγονται" στο αίμα

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Στο προάστειο Ντούμα της Δαμασκού εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωί συριακές δυνάμεις ασφαλείας και άνοιξαν πυρ εναντίον άοπλων πολιτών. Παράλληλα έγιναν και συλλήψεις σύμφωνα με τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι ακτιβιστές τόνισαν ότι στόχος της συριακής κυβέρνησης είναι να καταστείλει με τη βία τις διαδηλώσεις είτε με το θάνατο αθώων πολιτών είτε με τις δεκλαδες συλλήψεις. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες με τη Ντούμα έχουν διακοπεί...Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα στη Ντεράα της νότιας Συρίας όπου εισέβαλαν πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης, σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
"Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες", δήλωσε μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατάφερε να έχει επικοινωνία με τη Ντεράα.
"Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης", πρόσθεσε.
Πάνω από 100 συγγραφείς και δημοσιογράφοι στη Συρία υπέγραψαν διακήρυξη σήμερα με την οποία καταγγέλλουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, ένδειξη οργής και αγανάκτησης στους κόλπους της ελίτ των διανοουμένων για την αιματηρή βία στις πέντε εβδομάδες των διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω από 350 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση, τον περασμένο μήνα. Το ένα τρίτο αυτών σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες καθώς κλιμακώθηκε η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στην πλειοψηφία τους απελαθεί γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση της κατάστασης. Εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από διαδηλωτές δείχνουν στρατιώτες να πυροβολούν άοπλους πολίτες.
Μέλη οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι δυνάμεις του Ασαντ ετοιμάζουν επίθεση στην πόλη Νάουα μετά τις πληροφορίες ότι εκσκαφείς και στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται εκεί. Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης ζήτησαν χθες στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών, την ανατροπή του σύρου προέδρου.
Η ηλεκτροδότηση και οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί στη Νάουα και κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι, στήνουν οδοφράγματα για να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.
Τη σημερινή διακήρυξη υπογράφουν 102 διανοούμενοι και δημοσιογράφοι στη Συρία, αλλά και εξόριστοι.
"Καταδικάζουμε τις βίαιες και καταπιεστικές πρακτικές του συριακού καθεστώτος κατά των διαδηλωτών και θρηνούμε για τους μάρτυρες της εξέγερσης", τονίζεται στη διακήρυξη.

ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Οι διαδηλώσεις στη Συρία "πνίγονται" στο αίμα

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν