ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μια ακόμη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Βοιωτία, αφού χορήγηθηκε από τη ΡΑΕ  η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό βιοαερίου, ισχύος 3MW στη θέση «Φλέβα» του Δήμου Αλιάρτου (πρώην Δήμου Αλίαρτου) του Νομού Βοιωτίας της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το βιοαέριο που θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη θα προέρχεται από την ζύμωση οργανικών και αγροτικών αποβλήτων (κτηνοτροφικά απόβλητα, υπολείμματα επεξεργασίας τομάτας και ενσίρωμα αραβόσιτου).

Σχετικές Αναρτήσεις :



21 σχόλια:

  1. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο (που συνηθίζεται τελευταία) στον περιβαλλοντικό σύλλογο και στον δήμο Αλιάρτου. Για την ημέρα καθαριότητας της πόλης μας για τα χαρτάκια που μαζεύτηκαν και τα πεζοδρομία που καθαρίστηκαν. Τώρα ήρθε η σειρά να καθαρίσουμε και την γύρω περιοχή από τα βιομηχανικά και κτηνοτροφικά απόβλητα, λήμματα , σκουπίδια κ.τ.λ.π. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ να τα φέρεται όλα στην Αλίαρτο. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στο δημαρχο για τις νεες θεσεις εργασιας..σε τσούζει φίλε που η νεα δημοτική αρχή ειναι πιο δραστηρια απο τους προηγούμενους?
    Γιώργο μη φοβασαι τιποτα ειμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εκεί στην ΚΕΡΑΤΕΑ δεν βρέθηκε ένας έξυπνος να τους μιλήσει για νέες θέσεις εργασίας και για ανάπτυξη; Πάρε τον Γιώργο και πήγαινε να τους το εξηγήσετε. Αλλά ενημερώστε μας πρώτα για να είμαστε εκεί να σας βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απλά ανώνυμε επαναστάτη την άδεια δεν τη δίνει ο Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν δώσει την άδεια ο δήμος ούτε ψιλικατζίδικο δεν ανοίγει. Αλλά προφανώς δεν το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Δήμος δεν έδινε την άδειά του (μιλάμε για 1-12-2010) αλλά συνηγορούσε ή όχι με την αίτηση του ενδιαφερομένου. Όπως και να έχει το πράγμα , όποιος και να φταίει το θέμα είναι ότι ΄΄καλώς το δεχτήκαμε,, διότι ανάκληση της άδειας , αν ξέρουμε να διαβάζουμε τα ελληνικά, δεν γίνεται παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτείνω, η νέα Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει την ίδρυση άλλου εργοστασίου στην περιοχή για να μη γίνει η Αλίαρτος βιομηχανική ζώνη όπως τα Οινόφυτα. Το περιβάλλον της περιοχής για μια τέτοια εξέλιξη είναι κατάλληλο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιές θέσεις εργασίας λέτε; 3-άτομα το πολύ. το δήλωσε ο ίδιος ο κ. Νομικός στην ημερίδα που έγινε. Το θέμα είναι αλλού. Μολύνει; Δεν μολύνει; Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα δεν μολύνει. Ξέρει κάποιος κάτι άλλο. Ας το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποιες θεσεις εργασιας????κανεις δε θα παει κ καθε καλοκαιρι θα μας τρωει η βρωμα απο το εργοστασιο της ντοματας κ απο το καινουργιο...οτι να'ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΝΟΦΥΤΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΘΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΤΟΥ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΑΝΩΝΥΜΕ 10.38 ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΡΙΝΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΗΑΔΕΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 13/3/2011 ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TA ΛYMATA AΠO TON XYTA ΘHBAΣ ΘA EΡXONTAI ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ.ΩΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΝ ΜΠΑΡΟΥΤΗ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.ΝΤΡΟΠΗ.ΔΕΝ ΑΚΟΠΥΣΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορεί να γίνει ένα τέτοιο εργοστάσιο μέσα σε κατοικημένη περιοχή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγνώμη ρε παιδιά. Όταν έγινε η σχετική ημερίδα όπου συζητήθηκε ανοικτά το θέμα και η ίδια η Νομικός παρουσίασε το καινούριο εργοστάσιο που είσασταν όλοι εσείς; Γιατί δεν είσασταν εκεί να τα πείτε όλα αυτά; Η άδεια ξέραμε όλοι ότι από τη στιγμή που έγινε αίτηση στη ΡΑΕ κάποτε θα δινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΛΥΜΑΤΑ , ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ όλα στον ΑΛΙΑΡΤΟ. Οι τοπικοί άρχοντες έχουν όραμα για τον τόπο μας . Ότι πετάνε οι άλλοι το βαπτίζουμε ανάπτυξη και το παίρνουμε εμείς .Ο περιβαλλοντικός σύλλογος σφυρίζει αδιάφορος στα πραγματικά προβλήματα του περιβάλλοντος φτιάχνοντας οικολογικό σαπούνι. Δυστυχώς οι τοπικοί άρχοντες καταδικάζουν τον τόπο μας με τις πράξεις του και εμείς οι πολίτες με την αδιαφορία μας . Ως ποτέ θα αδιαφορούμε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί κάποιος, έστω και ένας, να στηρίξει με στοιχεία την άποψή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλό για το περιβάλλον μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά τίποτα άλλο.
    Λίγοι θα είναι οι εργαζόμενοι απ΄ότι λέγεται αλλά πολλοί οι επωφελούμενοι αγρότες. Πολλαπλώς κερδισμένο το περιβάλλον . Αλλά επαναλαμβάνω δεν χρειάζονται άλλα εργοστάσια. Μόνο και πάνω από όλα το περιβάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΟΖΑ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι ανθρωποι μονο απο σαπουνια ξερουν ετσι εκαναν και οι γερμανοι τουΣ εβραιουΣ.αφηστε τουΣ να κανουν αυτο που ξερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ.ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν τους άκουσα να παραπονιούνται στην ημερίδα που έγινε. Όσοι ήταν εκεί και ο Πρόεδρος σας ένθερμοι υποστηρικτές. Δεν άκουσα παραπονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν