Καταγγελία για αρχαιοκαπηλία και ιεροσυλία στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας

| Ετικέτες | Posted On Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εδώ και λίγες ημέρες δεχτήκαμε επώνυμη καταγγελία από έναν συμπατριώτη μας από το Λιθοχώρι,που δεν χρειάζεται την στιγμή αυτή να αναφέρουμε το όνομά του,με την οποία μας αναφέρει ότι ιερόσυλοι αρχαιοκάπηλοι διέρρηξαν παράνομα παλαιό σπήλαιο στο Λιθοχωρι Ευρυτανίας εδώ και ένα μήνα  με "λεία" εκατοντάδες πεντόλιρα,γρόσια,φλουριά,αλλά και πολλά ιερά σκεύη.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλων,έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές του τόπου χωρίς όμως να έχουν πράξει τα νόμιμα μέχρι στιγμής...

Επίσης αναφέρει 'οτι  πρόκειται για την "αποθήκη του Κατσαντώνη" που ετοιμαζόταν για την επίσημη επανάσταση  και 'οτι το 1823 ο πασάς της Σκονδρας έκαψε το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στα Λεπιανα Ευρυτανίας λίγο πριν ο ηγούμενος έδωσε την περιουσία του μοναστηριού στον Καρασκαϊκη ο οποίος την έκρυψε στο σπήλαιο που έκρυβε ο Κατσαντώνης θησαυρό για την επανάσταση του 1821!!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της Ασφάλειας Καρπενησίου  κ.Χ.Μουτσώκο μας τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί για την επώνυμη καταγγελία και ότι θα πράξουν τα νόμιμα με επιτόπου έρευνα του ιδίου στο σημείο που υποδεικνύεται.Τις ίδιες ημέρες πάντως στο Αγρίνιο συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι,ένας άνδρας και τρεις γυναίκες, με παρόμοια σκεύη και νομίσματα.Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σχέση με το Λιθοχώρι  αλλά καλό είναι να ελεγχθεί από τις αρχές.

Πράγματι μεγάλο πρόβλημα η αρχαιοκαπηλία και η ιεροσυλία στην Ευρυτανία που δίνει και ..παίρνει...με πολλοί κόσμο να είναι αγανακτισμένος και τις  αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Πολιτισμού να είναι αμέτοχες χωρίς να υποδεικνύουν σε κάθε μέρος,σε κάθε χωριό,τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι να τους προστατεύουν.
 
Από την άλλη με πολλούς από εμάς πολλά να βλέπουμε αλλά λίγα να λέμε γιατί απλά  ελπίζουμε ότι ο επόμενος τυχερός με το φτυάρι θα είμαστε εμείς οι ίδιοι και για αυτό το λόγο δεν μιλάμε και κάνουμε τους παλαβούς!!

Βέβαια το πρωτεύων λόγο έχουν οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές - δικαστικές αρχές ώστε να ερευνήσουν την καταγγελία του συμπατριώτη μας με τα στοιχεία που παραθέτει.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Καταγγελία για αρχαιοκαπηλία και ιεροσυλία στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν