Λίμνη ο κάμπος των Βαγίων - Πετρέλαιο για τη μηχανή άντλησης ζητούν οι αγρότες

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πετρέλαιο -εδώ και τώρα- ζητούν οι αγρότες της περιοχής των Βαγίων Θηβών για να λειτουργήσει η μηχανή για την άντληση νερών, στο αντλιοστάσιο που υπάρχει στη θέση Βαρικό, όπου εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα λιμναζόντων νερών στα χωράφια τους. Τις περισσότερες φορές αγοράζουν με δικά τους χρήματα πετρέλαιο, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες κωλυσιεργούν. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς επιβαρύνονται οικονομικά...



Σε απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί αρκετά στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή των Βαγίων Θηβών και συγκεκριμένα στη θέση Βαρικό, όπου κάθε χρόνο, όταν έχει έντονες βροχοπτώσεις λιμνάζουν νερά στα χωράφια. Για την απάντληση αυτών έχει κατασκευαστεί αντλιοστάσιο από τη Νομαρχία Βοιωτίας, που σήμερα υπολειτουργεί, αφού κάποιοι έκλεψαν τα περισσότερα ηλεκτρολογικά μηχανήματα και τον μετασχηματιστή. Το μόνο που έχει απομείνει είναι μια πετρέλαιο-μηχανή, η οποία για να γεμίσει απαιτεί χρήματα. Χρήματα που τις περισσότερες φορές μπαίνουν από την τσέπη των αγροτών.

Οι αγρότες ζήτησαν βοήθεια για ακόμα μια φορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνοντας το πρόβλημα, εξηγώντας ότι το μόνο που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι πετρέλαιο άμεσα. Εκείνες όμως τους στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν ποιος είναι επιτέλους αρμόδιος για το αντλιοστάσιο, η νομαρχία ή ο δήμος;  Την ώρα που ο χρόνος τους πιέζει καθώς ετοιμάζονται για τη σπορά. Οι ίδιοι αδυνατούν πια να πληρώσουν μόνοι τους για το πετρέλαιο.

Επιπλέον αναχώματα στις εργασίες τους βάζουν και οι ανεξέλεγκτες κλοπές μετασχηματιστών από τις γεωτρήσεις τους, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

starlamias

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν