15 δισ. "έφυγαν" από τις τράπεζες μέσα σε τέσσερις μήνες!

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο πανικός με τις καθημερινές φήμες για αναδιάρθρωση σπρώχνει όλο και περισσότερο κόσμο στα γκισέ των τραπεζών για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι τράπεζες – σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” να έχουν εκδόσει οδηγίες για να αποθαρρύνουν το φαινόμενο αυτό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ενώ στην αρχή της κρίσης έφυγε από την Ελλάδα το ιλλιγγιώδες ποσό των 600 δισ. ευρώ από μεγαλοκαταθέτες, τώρα ο πανικός έχει καταλάβει και τους μικροαποταμιευτές που σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματά τους με το φόβο μίας άτσαλης αναδιάρθρωσης...

Το δεύτερο mail χρεοκοπίας που εστάλη πριν το Πάσχα επιδείνωσε το κλίμα, με τον κόσμο να φοβάται ότι ενδεχόμενο “κούρεμα” θα χτυπήσει τα κρατικά ομόλογα, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στο ά τετράμηνο του 2011 συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων κατά 15 δισ. ευρώ περίπου, φαινόμενο που παρουσιάζει έξαρση κάθε φορά που έχουμε νέες φήμες.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, πολλοί μικροκαταθέτες προτιμούν να έχουν τα χρήματα στο σπίτι παρά στην τράπεζα. Μετά το mail της Μ. Πέμπτης, την Τρίτη του Πάσχα σχηματίστηκαν ουρές στις τράπεζες με κόσμο που σήκωνε χρήματα σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

Για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο οι τράπεζες όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν δώσει οδηγίες στους υπαλλήλους να καθησυχάζουν τους πελάτες και να τους αποθαρρύνουν από το να βγαζουν χρήματα έξω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι οδηγίες έχουν έντυπη μορφή και συγκεκριμένη επιχειρηματολογία κατά του πανικού, λέγοντας ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν και ότι εξακολουθούν να έχουν την εγγύηση του κράτους ακόμη και στην περίπτωση αναδιάρθρωσης.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for 15 δισ. "έφυγαν" από τις τράπεζες μέσα σε τέσσερις μήνες!

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν