ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ "ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"

| Ετικέτες , , , , | Posted On Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ξεκινάμε την εκστρατεία μας,  με τα σχολεία και τους Κήπους της Αλιάρτου.  Όποιος επιθυμεί  
να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας,  να έρθει στους Κήπους το πρωί (περίπου 9.30).

Σχετικές Αναρτήσεις :



14 σχόλια:

  1. Οι μαγαζατορες ρυπαινουν την πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι όλοι εκείνοι που πετάνε από τα αυτοκίνητα τους τα σκουπίδια τους στο δρόμο, είναι όλοι αυτοί που έχουν μετατρέψει τα βουνά σε χωματερές και την Κωπαίδα σε τοξικό πεδίο (μέτρησα μία μέρα σε μία σούδα 30 τουλάχιστον πλαστικά κουτιά από φυτοφάρμακα), είναι οι τσιγγάνοι που όπου σταθούν αφήνουν πίσω τους σκουπιδότοπο, είναι η Λαική που όταν τελειώνει μένουν πίσω πλαστικές τσάντες, πορτοκάλια κλπ. και είμαστε όλοι εμείς που κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το χάλι και δεν μιλάμε. Μπράβο για την κίνηση, θα έρθω και εγώ αλλά περιμένω να δω και όλο το δημοτικό συμβούλιο να ενδιαφέρεται και να βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να πιστεύω ότι οι μαθητές των σχολείων θα περιοριστούν στην περίμετρο των σχολείων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι μαθητές των σχολείων μαζί με τους δασκάλους τους θα περιοριστούν στις αυλές των σχολείων τους. Κάποια σχολεία, από ότι ξέρω από τα παιδιά μου, σχεδίαζαν για αυτή τη μέρα και εκδρομή στους Κήπους. Αν το επιτρέψει ο καιρός γιατί για αύριο είπε βροχές. Οι Κήποι πρέπει να φροντιστούν και να καθαριστούν από μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς, οι Κήποι γεμίζουν χαρτιά και πλαστικές σακούλες, ιδιαίτερα μετά από μια εκδρομή ενός σχολείου. Καλό είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να επιτηρούν τον καθαρισμό μετά την εκδρομή, γιατί δεν αρκεί μόνο να λέγεται στο τέλος της εκδρομής στα παιδιά να μαζευτούν τα χαρτιά. Επίσης, ορισμένοι κάτοικοι στους Κήπους πετάνε σκουπίδια και μάλιστα με το καρότσι στο ποτάμι που διέρχεται από τους Κήπους, τον Λόφι, γνωστός στην αρχαιότητα. Τα σκουπίδια αυτά μεταφέρονται στην Κωπαΐδα. Ορισμένες πινακίδες με τη φράση "Μη ρίχνετε σκουπίδια στο ποτάμι", ίσως διορθώσει το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. epitelous tha prepei na stamatisete me tis aerologies,kaneis den petaei skoupidia sto potami.ean eseis gnwrizete kapoion na ton kataggilete..den tha einai duskolo kathws einai metrimenoi sta daktula oi katoikoi stous kipous..to potami ehei skoupidia alla sto upsos tou ktiriou tou organismou kai auta den einai apo tous katoikous twn kipwn..

    stous kipous 3 einai ta simeia pou vrwmizoun kai einai sta 2 stroggula tsimentenia paggakia kai sta spitakia tis paidikis haras,kai rupainonte apo atoma pou mazeuonte ekei ta vradia..ta skoupidia pou mazeuonte ekei einai kuriws sakoules apo fagita i paketa apo tsigara..simiwteo pws sta 10 vimata kai apo ta 2 simeia uparhoun kadoi..
    i astinomia ehei enimerwthei epanelimenws..
    stamatiste epitelous na katigorite tous katoikous stous kipous,ean simera upanhoun oi kipoi to hrwstate se autous..ean den upirhan autoi tha eihan kaei edw kai hronia kai ta spitia tha eihan pesei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανύνυμε του 1.49
    Θα πρέπει να σε οδηγήσω μια άλλη φορά σε συγκεκριμένο σημείο, απέναντι από τους κάδους σκουπιδιών, στις όχθες του Λόφι, όπου μαζεύονται συχνά αρκετά σκουπίδια. Ευτυχώς κάποιος γνωστός της περιοχής φρόντισε την περασμένη εβδομάδα να τα μαζέψει μαζί με άλλα χαρτιά από τους τσιμεντένιους πάγκους. Την καθαριότητα αυτή κάνουν και άλλοι κάτοικοι των Κήπων. Δυστυχώς, όμως, ορισμένοι δεν προσέχουν και ρίχνουν ακόμα και μπάζα στο ποτάμι. Καλό είναι να γίνει μια σύσταση σε όλους που διαμένουν στους Κήπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ean xereis kati tetoio kai to eides kai xereis poios einai prwta apo ola sou zitw sugnwmi pou se amfisvitisa kai deuteron tha sou proteina na ton kataggileis stin astinomia na tou ginei sistasi..den einai roufiania auto,einai gia to kalo olwn mas..
    egw tha proteina na uparhei ena tsouhtero prostimo se opoion den sevetai kai rupainei tous hwrous..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η σιγουριά μας έφαγε ανώνυμε των 10:29.Και τις αυλές των σχολείων τους δεν καθάρισαν αλλά και με την καθαριότητα των κήπων ασχολήθηκαν. Προσωπικά θεωρώ ότι έπρεπε να προηγηθεί ενημέρωση των γονιών για την κίνηση αυτή και φυσικά η σύμφωνη γνώμη μας.Είναι αδιανόητο μαθητές Δημοτικών σχολείων να πηγαίνουν να καθαρίσουν ότι αφήνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι (σπασμένες καρέκλες, μπουκάλια, προφυλακτικά, σύριγγες κλπ) και μάλιστα με ΕΝΑ γάντι στο ΕΝΑ χέρι και φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από το χεράκι ενός παιδιού.
    Αυτές είναι υποχρεώσεις αποκλειστικά της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και όχι των μικρών παιδιών.Ελπίζω να μην επαναληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΟΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΩΝΥΜΕ-Η ΤΩΝ 12΄05 ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΟΝΩ Η ΔΙΑΦΟΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΝΩ . ΔΙΑΦΟΝΩ ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ[ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΚΕΙ. ΕΞΥΠΝΟΣ Ο Κ. ΜΑΡΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συμφωνώ μαζί σας.Μην ταλαιπωρηθούν τα βλασταράκια μας(έχω κι εγώ στο δημοτικό).Η καθαριότητα είναι δουλεια των υπαλληλων,αυτό πρεπει να τους μαθουμε.Αν ο κανακάρης μας πεταει το χαρτακι κάτω,ο υπάλληλος θα είναι εκεί να το μαζέψει.Ο εθελοντισμός δεν αφορά το δικό μας παιδί,γιατί είναι σίγουρα το καλύτερο.Πράγματι υπέφεραν στους κήπους και καλώς διαμαρτυρόμαστε,γιατί δεν έχουν ξαναπάει εκεί εκδρομή.Επίσης οι δάσκαλοι τα μαστίγωναν να μαζέψουν σκουπίδια και δεν έπαιξαν καθόλου,ενώ οι εργάτες του Δήμου σχεδόν σαδιστικά έπιναν φραπέ ξαπλωμένοι στο γκαζόν.Τα βλασταράκια μας ταλαιπωρήθηκαν πολύ,ενώ κάποιοι γονείς,όπως οι παραπάνωχρειάζονται σίγουρα ψυχολογική υποστήριξη......από το σοκ.
    ΥΓ.Φαντάζομαι τις συζητήσεις στο σπίτι,από τις εξοργισμένες μαμάδες,τις συνομιλίες στα τηλέφωνα για το κακό που τις βρήκε και λυπάμαι τα κακόμοιρα τα παιδάκια τους.Οι καταστροφείς του περιβάλλοντος δεν γεννιούνται,δημιουργούνται...κάπως έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για την αλεργία που έχει η κόρη σας (ανώνυμε των 12.05) έχετε ενημερώσει το σχολείο; Όταν το σχολείο της, πάει εκδρομή στους Κήπους δεν το ακολουθεί; κάθεται στο σχολείο που δεν έχει φυτά;
    Πάντως στους Κήπους έχω δει αρκετά σκουπίδια αλλά όλα αυτά που αναφέρει κάποιος παραπάνω δεν τα είδα. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας είναι ότι θα έπρεπε να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων. Σε όλα τα υπόλοιπα βλέπω μόνο υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα παιδιά μου γύρισαν σπίτι ενθουσιασμένα από την εμπειρία που είχαν. Κια είναι ένα σε νηπιαγωγείο και ένα σε δημοτικό. Κρίμα που δεν πήγαμε και εμείς οι γονείς να βοηθήσουμε στην προσπάθεια των παιδιών μας. Υπήρχε ανοικτή πρόσκληση για όλους. Και δεν θα γκρινιάζαμε μετά ότι κακοπέρασαν τα παιδιά μας και θα τους δίναμε με την παρουσία μας το καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν