ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ENELCO

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαυροματίου με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την αίτηση της ENELCO ΑΕ για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην περιοχή,  πραγματοποίησε συνέλευση και το Δ.Σ του συλλόγου με ομόφωνη απόφαση, τάσσεται κατά της δημιουργίας τέτοιου τύπου εργοστασίου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Γνωρίζοντας τις μακροχρόνιες συνέπειες που θα προκύψουν στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ένα εργοστάσιο ρυπογόνο, με ελάχιστες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, εγκαταστημένο άναρχα, ανάμεσα σε κτήματα και τοπικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που θα έπρεπε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε και όχι να κινδυνεύσουν με αφανισμό δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Σχετικές Αναρτήσεις :



9 σχόλια:

  1. ck Κατοικος αλιαρτου.6 Μαρτίου 2011 στις 7:01 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα τα αβγα πολιτιστικε μαυρομματιου.
    με μικρα γραμματα. εχετε τοση σχεση με τη πραγματικοτητα οση ο Γ.Α.Π με την κατασταση της χωρας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η πραγματικότητα για σένα είναι εργοστάσια και καμινάδες δεν τη θέλουμε, κράτα την. Και μη μου πεις πάλι για την κρίση και την ανεργία. Γιατί ξέρουμε όλοι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν θα μας λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. ΜΠΡΑΒΟ στο σύλλογο. Με κεφαλαία. Από Αλίαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιπτώσεις στο περιβαλλον και μαλιστα σοβαρότερες έχει και η αλλογιστη σπατάλη ενεργειας καθημερινά στα σπίτια μας , στα αυτκινιτά μας ,σε καθε μας δραστηριοτητα,Η ενεργεια ομως αυτη καπου αλλου παράγεται και καποιοι αλλοι έχουν προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρα τι πρεπει να γινει φιλε ανωνυμε του 1.33 μας λες να καθησουμε στα αυγα μας.Δηλαδη σκασε και κολυμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το οτι δεν θέλουμε ένα εργοστάσιο εδώ δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με αυτό που έχουν πάθει οι κάτοικοι της Πτολεμαίδας και του Αλιβερίου. Άλλη λύση δεν υπάρχει; Την ξέρεις πολύ καλά και αν κάνεις πως δεν την ξέρεις μπες στον κόπο να μελετήσεις λίγο το Θέμα και θα την βρεις. Πάντως η λύση δεν είναι αυτή που προτείνει η ENELCO και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Όσο για την μόλυνση που προκαλούν τα σπίτια μας η λύση είναι το φυσικό αέριο να φτάσει σε αυτά και να σταματήσουν οι καυστήρες πετρελαίου. Και εξοικονόμηση ενέργειας, την οποία αναγκαστηκα πια την κάνουμε κια για οικονομικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρώτο επιχείρημα των υποστηρικτών του εργοστασίου ήταν ότι δεν προκαλεί καμία επίπτωση στο περιβάλλον- καταρρίφθηκε πολύ γρήγορα και με επιστημονικά στοιχεία και μόλυνση έχει και επιπτώσεις. το δεύτερο ήταν η τόνωση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων εργασίας- πάει και αυτό. 40-45 θέσεις όλες και όλες και αν θα είναι εξειδικευμένου προσωπικού, αν θα είναι από Αλίαρτο ή την Βοιωτία άγνωστο. Στην κατασκευή βέβαια θα απασχοληθούν κάποιοι για δύο χρόνια, πόσοι και πως επίσης άγνωστο. Το τρίτο και τρανταχτό επιχείρημα είναι ότι αυτοί που δεν θέλουν το εργοστάσιο πληρώνονται από ανταγωνιστές. Καλά που θα ήταν να μας πλήρωνε τόσο κόσμο έτσι απλά ό ανταγωνιστής. Το τελευταίο που βλέπω είναι ότι θέλουν να σώσουν την Πτολεμαίδα και να εξασφαλίσουν ενέργεια στα σπίτια μας. πολύ πειστικό εξάλλου χρόνια τώρα τους απασχολεί το δοξείδιο του άνθρακα και λενε να φέρουν και λίγο εδώ. Άσε δε οι εκστρατείες που έχουν κάνει να μην σπαταλάμε ενέργεια. Το μόνο επιχείρημα δυστυχώς που δεν μπορώ να αντικρούσω προς το παρόν είναι αυτό των εσόδων που χρεαιάζεται ό Δήμος και θα έχει με την λειτουργία μιάς τέτοιας μονάδας εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο θετικό πράγματι είναι τα έσοδα του δήμου. θα πρέπει μάλλον να συμβουλευθούμε τους πολίτες του δήμου Σχηματαρίου και Οινοφύτων ,τι γνώμη έχουν και αυτοί για τα κέρδη του δήμου τους σε σχέση με την μόλυνση και το εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα. Δεν θα ήθελα πραγματικά να την ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή και να αποφανθώ πόση μόλυνση μας επιτρέπεται. Ας το αποφασίσουν άλλοι. Οι Μαυρομματέοι είναι σίγουρο ότι έχουν πάρει την απόφαση τους, για το πώς τουλάχιστον θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. το θέμα εναπόκειται και στις άλλες τοπικές κοινωνίες να κατασταλάξουν.
    Τώρα με την δημιουργία ία του νέου Καληκρατικού δήμου θα πρέπει να κοιτάξουμε και πίσω, για να προχωρήσουμε μπροστά, Να δούμε πως διαχειρίστηκε ο προηγούμενος από τους δυο δήμους τα έσοδα του, τι πρόσφερε στους πολίτες και τι έργα άφησε…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδια ειναι εγκλημα να χαλασουμε παραγωγικη γη για ενα εργοστασιο οτι και αν ειναι αυτο.σε μια βιομηχανοποιημενη εποχη του κερατα που ζουμε και που τα προιοντα αυτης δεν ξερω και κατα ποσο ειναι χρησιμα στον σημερινο ανθρωπο ειναι αμαρτια απο τον ΘΕΟ να χαλασουμε την γαληνη του φυσικου περιβαλοντος που ζουμε.μεταναστες ,Ρομα ηδη μολυνουν την ζωη μας μην προσθεσουμε ,και αλλο καπνο στην ζωη μας.ο καπνος ειτε φαινετε ειτε δεν φαινετε ειναι ζημια που δεν αποκαθηστατε αν καποιοι προσκαιρα η μονιμα τακτοποιηθουν οικονομικα.η υφεση θα περασει αργα η γρηγορα αφηνοντας η οχι τα σημαδια της. η ζωη ομως θα συνεχιστει δεν εχουμε το δικαιωμα εμεις σημερα αντι πινακιου φακης να υποθηκευσουμε το μελλον των παιδιων μας και ισως και το δικο μας.ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν