Καντάφι: Πεδίο μάχης η Μεσόγειος

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε το Σάββατο ότι θα εξοπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από αυτή που αποκάλεσε "αποικιοκρατική, σταυροφορική" επίθεση από Δυτικές δυνάμεις οι οποίες εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον των στρατευμάτων του.

"Είναι πλέον απαραίτητο να ανοίξουν οι αποθήκες και να οπλιστούν όλες οι μάζες με κάθε είδους όπλα για να προασπίσουν την ανεξαρτησία, την ενότητα και την τιμή της Λιβύης", είπε ο Καντάφι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μερικές ώρες μετά την έναρξη των αεροπορικών και πυραυλικών πληγμάτων...

"Καλούμε όλους τους λαούς και τους πολίτες των Αραβικών και Ισλαμικών εθνών, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής να συμπαρασταθούν στον ηρωικό λαό της Λιβύης ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση, που πρόκειται μόνο να αυξήσει τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την ενότητα του λαού της Λιβύης", πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική "πεδίο μάχης" και προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιφέρειας βρίσκονται σε κίνδυνο στο εξής, απειλώντας να επιτεθεί σε "στρατιωτικούς και πολιτικούς" στόχους στις χώρες αυτές.

ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Καντάφι: Πεδίο μάχης η Μεσόγειος

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν