Χιλιάδες διαδηλωτές στη Γερμανία για το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής, παίρνει η μαζική διαδήλωση σε ολόκληρη Γερμανία, όπου διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν χθες το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών.
 
Η ένωση «Ausgestrahlt», ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας...Σύμφωνα με την ένωση αυτή, 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ η η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε από την πλευρά της ότι ήταν «πάνω από 100.000».

 
Στο Μόναχο, και κάτω από βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους», και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία, οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές οι οποίοι συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα: «Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες».

 
«Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα», αναφέρει με ικανοποίηση το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε κοινή ανακοίνωση.

politicanea.blogspot.com

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Χιλιάδες διαδηλωτές στη Γερμανία για το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν