Λονδίνο : Ηχηρό μήνυμα των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας (BINTEO)

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν χθες στους δρόμους στο κέντρο του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δαπάνες και τα μέτρα λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.

Για τη «μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. «Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή», ανέφερε και σημείωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν «περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι»...


Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο για 400.000 μετέχοντες.

Περίπου 4.500 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο Λονδίνο.

Στα πανώ των διαδηλωτών αναγραφόταν «Όχι Περικοπές» και «Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία».

Τα συνδικάτα ανέφεραν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στο Λονδίνο έπειτα από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.

Επισημαίνεται ότι η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα επεισόδια, τα οποία περιγράφηκαν από την αστυνομία ως μεμονωμένα. Σύμφωνα με το BBC, έγιναν 202 συλλήψεις και τραυματίσθηκαν 35 άτομα, ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί.

ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Λονδίνο : Ηχηρό μήνυμα των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας (BINTEO)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν